Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
ETB’den Şenkaya buluşması
ETB’den Şenkaya buluşması
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Engelli bireyler için iş birliği
Engelli bireyler için iş birliği
HABERLER>BÖLGEDEN
23 Mayıs 2016 Pazartesi - 13:07

Türk Dünyası’nda KÜNİB gündemi

Atatürk Üniversitesi’nin kurucuları arasında bulunduğu, 20 Mayıs 2016 tarihinde Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) VI. Olağan Kongresi Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te düzenlendi.

Türk Dünyası’nda KÜNİB gündemi

Atatürk Üniversitesi’nin kurucuları arasında bulunduğu, 20 Mayıs 2016 tarihinde Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) VI. Olağan Kongresi Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te düzenlendi. Gerçekleştirilen kongreye Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ile bazı YÖK üyeleri ve KÜNİB üyesi üniversitelerin rektörleri ve temsilcileri katıldı.

BİŞKEK’TE KONGRE

VI. kongre öncesinde Bişkek’e giden heyet bir dizi ziyarette bulundu. İlk olarak Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ)’ni ziyaret eden heyet daha sonra Türkiye Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç’ın konuğu oldu. YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç ve KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ve beraberinde ki heyet son olarak Kırgızistan Eğitim ve Bilim Bakanı Elvira Sariyeva Kubanyçbekovna ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Ziyaretlerin ardından YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve beraberindeki heyet, KÜNİB tarafından düzenlenecek olan kongreye katılan rektörlerle bir araya geldi.

EĞİTİMDE TÜRK DANYASI VİZYONU

20 Mayıs 2016 Cuma günü Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen "Transkafkasya’da Tarihi İpek Yolu’nun Yeniden İnşası: Düşünceler ve Öneriler" konulu KÜNİB VI. Olağan Kongresi’ne, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, T.C. Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç, Ukrayna Bişkek Büyükelçisi Nikolay Doroşenko, Azerbaycan Büyükelçilik temsilcileri, YÖK üyeleri, KTMÜ Rektörü Prof. Dr. Sebahattin Balcı, KTMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Asılbek Kulmırzayev, KÜNİB üyesi üniversitelerin rektörleri ve diğer temsilcileri ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

SARAÇ’IN SUNUMU

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç yaptığı açış konuşmasına, "Kafkasya Üniversiteler Birliği’nin Bişkek’te yapılan 6. Olağan Kongresine katılan siz değerli üniversite rektörlerini ve bütün katılımcıları saygıyla selamlıyorum. Sadece Orta Asya’da ve Kafkasya Bölgesinde değil, bütün dünyada yükseköğretimin gelişmesi konusunda yapacağınız olumlu katkılar için şimdiden hepinize teşekkür ediyorum. Bugün burada, Kırgızistan’da bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bizi ve sizleri burada konuk eden Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitemizin başta rektör ve rektör vekili olmak üzere bütün öğretim elemanlarına ve çalışanlarına teşekkür ediyorum." diyerek başladı. Prof. Dr. Yekta Saraç, dünyada ülkeler ve yükseköğretim kurumları arasındaki uluslararası ilişkilerin ve işbirliklerinin arttığını, KÜNİB’in de de muhtemelen böyle bir ihtiyaçtan doğduğunu söyledi ve KÜNİB’in kurulmasında katkısı olan başta Ardahan Üniversitesi Rektörü ve KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’ı ve üyelerini tebrik etti.

BALCI7NIN KONUŞMASI

KTMÜ Rektörü ve Türk Dünyası Üniversiteler Birliği Başkanı Prof. Dr. Sebahattin Balcı da, açılış konuşmasında, bölgesel işbirlikleri ve ortaklıkların büyük bir sinerji oluşturarak, uluslararası alanda büyük etki yaratacağını söyledi. Prof. Dr. Sebahattin Balcı; bunlardan biri olan ve iki ülkenin ortak kurduğu Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nin, iki ülkenin desteğiyle bugün Türk dünyasına hizmet eden ve Türk dünyası gençlerinin yetiştiği güçlü bir üniversite olduğunu ifade etti. KTMÜ Rektörü Prof. Dr. Sebahattin Balcı, Türk Keneşi çatısı altında kurulan ve dönem başkanlığını kendisinin üstlendiği Türk Dünyası Üniversiteler Birliği’nin ve Kafkasya Üniversiteler Birliği gibi değerli oluşumların, bölgesel işbirlikleri çerçevesinde hızla büyüyerek gelişeceğini ve uluslararası alanda etkili kurumlara dönüşeceğini söyledi.

KORKMAZ’IN DEĞERLENDİRMESİ

KÜNİB Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, günümüz dünyasında içe kapanarak, dış dünyayla etkileşimden yoksun olunmasının büyük kayıplarla sonuçlanacağını, KÜNİB gibi birliklerin yapacağı çalışmaların insanlığa çok şey katacağını söyledi. Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, "Biz, birbirimizle KÜNİB üyesi rektörler olarak tanıştık. Oysaki ümidimiz, gençlerimizin üniversite yıllarında birbirlerini tanımaları, kardeşliklerini pekiştirmeleri, dost olmaları ve uluslararası platformlarda güç birliğiyle ülkelerimizi, halklarımızı temsil etmeleridir." dedi. Prof. Dr. Korkmaz, KÜNİB gibi oluşumların bu ümidi gerçekleştirecek çalışmalar yaptığını söyledi.

 Toplantıda konuşan diğer üniversite rektörleri, eğitimdeki işbirliklerinin artmasına ve halkların kardeşliklerinin pekiştirilmesine yönelik temennilerini dile getirdiler.

 
Erzurum’dan dikkat çeken performans
 
ATAÜNİ Sanat Evi’nden ‘Bize Ne Lazım?’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehit Kılıç dualarla uğurlandı
Van’da yürütülen operasyonlar sırasında güvenlik güçleriyle terör örgütü ...
Bingöl’de 3 terörist öldürüldü
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı tarafından Ortaçanak bölgesinde gerçekleştirilen ...
500 kilo bomba ele geçirildi
Iğdır'da düzenlenen operasyonda, mutfak tüpü ve 155’lik top mermisi içine ...
 
TKDK destekleriyle rekor istihdam
IPARD kapsamında 11 bin proje desteklenerek 51 bin kişiye istihdam sağlandı.
Hınıs’a besicilik yatırımı
DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, yapımı devam eden Hınıs Canlı Hayvan ...
ASİMDER’den sert tepki
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel ...
 
‘Yetim Gülerse Dünya Güler’
Sultanbeyli Erzurumlular Derneği Gençlik Kolları sosyal sorumluluk projeleri ...
Pkk sığınakları imha edildi
Bingöl’de “Şehit GKK Mehmet Çintay-6” ismiyle yapılan operasyonda, terör ...
Ökten kent estetiğini anlattı
Bayburt Üniversitesi Dede Korkut Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri