Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
31 Mayıs 2021 Pazartesi - 09:35

Türk Dünyası Dijital Vatandaşlığı uygulamaya geçiyor

Rektör Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, “Bölünmüşlüklere rağmen, toprak anlamında bütünleşme olmasa bile, aynılıkları ve benzerlikleri olan Türkler’in eğitim, kültür, tarih, ekonomi gibi alanlarda ortak paydada hareket etmeleri çok önemlidir.' dedi

Türk Dünyası Dijital Vatandaşlığı uygulamaya geçiyor

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesinin düzenlediği çevrim içi programda Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin de aralarında bulunduğu Türk Dünyasının 71 üniversite rektörü, Türk Dünyası Dijital Vatandaşlığı Projesi’nin iş birliği protokolü için bir araya geldi.
Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nin düzenlediği çevrim içi programla bir araya gelen Türk dünyasından 71 üniversitenin rektörü; Türk Dünyası Dijital Vatandaşlığı Projesi kapsamında planlanan faaliyetlerin etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi için iş birliği protokolü imzaladı.
Ev sahibi Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, açılış konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘aile meclisi’ ifadesini vurgulayarak, Türk dünyası üniversiteleri rektörlerinin büyük bir ailenin değerli fertleri olduğunu, düzenlenen çevrim içi toplantı ile Türk Dünyası Dijital Vatandaşlığı Projesi’nin hayata geçirilmesi için aile fertlerinin görüşlerini almayı planladıklarını söyledi.
Rektör Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, “Bölünmüşlüklere rağmen, toprak anlamında bütünleşme olmasa bile, aynılıkları ve benzerlikleri olan Türkler’in eğitim, kültür, tarih, ekonomi gibi alanlarda ortak paydada hareket etmeleri çok önemlidir. Bu anlamda romantik bir düşünceye sahip olmadan ortak paydada hareket edebilme kapasitesinin geliştirilmesi için dil, tarih, eğitim ve ekonomi alanlarında köprülerin kurulması şarttır. İsmail Gaspıralı’nın dilde, işte, fikirde birlik düsturu bu noktada çok önemlidir.
Bunların yanı sıra Türk dünyasındaki güçlü bir ilişkinin 21. yüz yıldaki tüm siyasal dengeleri etkileyeceği de aşikârdır. Türk dünyasında ortak paydada hareket edebilme kabiliyetinin gelişmesine katkı sağlamak için Türk Dünyası Dijital Vatandaşlığı proje fikri ortaya çıkmıştır.” dedi.
İş birliği protokolü imza törenine katılan rektörler, projeye tüm imkânlarıyla destek vereceklerini, planlanan işlerin gerçekleştirilmesi için üniversitelerinde hemen harekete geçileceğini ifade ettiler. Toplantının rektörler düzeyinde en geniş katılımla düzenlenen protokol imza töreni olduğuna dikkat çeken rektörler, ‘bir üniversiteden ötesi’ sözünü slogan olarak belirleyen Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesinin Türk dünyasının geliştirilmesi konusunda lokomotif olmaya devam ettiği belirtti.
Toplantıya katılan proje koordinatörleri tarafından proje kapsamında dijital Türk dünyası vatandaşlığı dersi verileceği, öğrencilere Türk dünyası vatandaşlığı pasaportu imkanı ve halka yönelik etkinliklerin yapılacağı ve Türk Dünyası Dijital Vatandaşlığı Sempozyumu’nun yapılacağının duyurusu yapıldı. Bu kapsamda Türk Dünyası Dijital Vatandaşlığı Projesi’nin ortağı olan üniversitelerin yöneticileri ve temsilcileri, 2021 Ekim ayında Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te faaliyet gösteren Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nde düzenlenecek olan Sempozyuma katılarak, projeyle ilgili toplantılar yapabilecek.

 
“Kollarısıvıyoruz” kamu spotuna destek
 
Erzurum’dan Erzincan’a yayla seferi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ceza İnfaz Kurumu için kitap bağış kampanyası
Adalet Bakanlığı ile Kültür Turizm Bakanlığı arasında imzalanan "Ceza ...
Antika eşyalarla evini nostalji müzesine dönüştürdü
Erzincan’da resim öğretmenliği yapan Cem Bahadır Çevik, pandemi döneminde ...
‘Güvenli Düğün Projesi’ni kliple anlattılar
Erzurum’da yeni tip korona virüs (Covid-19) kısıtlamaları nedeniyle kapalı ...
 
Musa Kundukov Paşa’ya vefa
Tarihçi Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu, Çeçen Musa Kundukov Paşa’nın mezarı ...
TDK'dan Dîvân-ı Kâsımî
Dursun Özyürek tarafından hazırlanan İsfendiyaroğlu Rüstem Bey: Dîvân ...
Üstad dualarla anıldı
Necip Fazıl Kısakürek vefatının 38. yılında kabri başında düzenlenen törenle anıldı.
 
Duaları Anadolu’nun bekası üstüne
Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında tam kapanma uygulamasının ...
Türkçe’nin Sultanı Ali Şir Nevai’ye vefa
‘Türkçe’nin Sultanı’ olarak anılan şair Ali Şir Nevai, doğumunun 580. ...
Doğada Gençlik Bayramı coşkusu
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile HİS İl Temsilciliği tarafından ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri