Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erdoğan’dan Emek ve Dayanışma Günü mesajı
Erdoğan’dan Emek ve Dayanışma Günü mesajı
‘Patentle Türkiye’ başvuruları başladı
‘Patentle Türkiye’ başvuruları başladı
Fiyatı en fazla artan ürün kuru soğan oldu
Fiyatı en fazla artan ürün kuru soğan oldu
JASAT Mercek-6 operasyonu: 58 gözaltı
JASAT Mercek-6 operasyonu: 58 gözaltı
Ayı saldırısına uğrayan 1 kişi yaralandı
Ayı saldırısına uğrayan 1 kişi yaralandı
HABERLER>ASAYİŞ
21 Mayıs 2021 Cuma - 15:50

Nöbetteki ailelerden HDP’e tepki

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbetine devam eden ailelerin eylemi 627'nci gününe girdi.

Nöbetteki ailelerden HDP’e tepki

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbetine devam eden ailelerin eylemi 627'nci gününe girdi. Aileler, HDP il başkanlığı binasının kepenklerinin kapatılmasına üzerinde kaçırılan çocuklarının resminin bulunduğu pankartla tepki gösterdi.

Çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’dan beri HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan ailelerin evlat nöbeti 627'nci gününde de devam ediyor. Aileler çocuklarının kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutarak nöbetlerini kararlı bir şekilde sürdürürken, HDP il başkanlığı binasının kepenkleri ise kapalı olduğu görüldü. Aileler, üzerinden dağa kaçırılan çocukların fotoğrafının bulunduğu ve ‘Çocuklarımızı istiyoruz, artık yeter’ yazılı 20 metrelik pankartla açarak HDP’ye tepkilerini gösterdi.

"HDP’LİLER KEPENK KAPATARAK KAÇTI"

Çocuklarının HDP’den alıncaya kadar HDP il binasının önünden ayrılmayacaklarını belirten ailelerden Süleyman Aydın, “Üzerinde çocuklarımızın resimlerinin bulunduğu pankartımız 20 metre, çocuklarımız PKK’nın elindedir. HDP para karşılığında çocuklarımızı PKK’ya sattı, halk burada ama maalesef HDP yok. HDP'liler kepenk kapatarak kaçtılar. Tabi suçlu insan kaçar, biz halkız bizlere hesap versinler. Bizim çocuklarımızı nasıl dağa kaçırmışlarsa öylede getirsinler. Neden bizden kaçıyorlar. Bütün Türkiye bu HDP’nin iç yüzünü görsün artık kepenk indirip kapattılar parti binasını çünkü suçludurlar ve anne ile babaların gözyaşlarına dayanamayıp kaçtılar. Suçlu insan kaçar gelsinler biz halkız bize hesap versinler. HDP’ye destek verenler siyasi parti olduğunu iddia ediyorlar. Hani siyasi parti göründüğü üzere siyasi parti neden kaçtı öyleyse. Biz burada eylemimizden kararlıyız HDP gelsin çocuklarımızın hesabını bizlere versin" dedi.

"HDP BİZLERİN GÖZYAŞLARI İLE BOĞULACAKTIR"

HDP’ye tepki gösteren anne Fatma Akkuş ise "HDP bizlerin gözyaşları ile boğulacak. HDP suçlu olduğunu kabullenmiş artık ve bu yüzden kapılarını kepenklerini kapatıp kaçmışlar. Binada tabela var ama kapısı kapalı, her şeyi kabullenmişler. Bizim çocuklarımızı bizlere geri getirsinler. Biz çocuklarımızı aldan gitmiyoruz ya öleceğiz ya da çocuklarımızı alacağız" diye konuştu.

"ONLAR NEREYE KAÇARSA KAÇSIN ONLARIN PEŞİNDEYİZ"

HDP’nin kepenk kapatmasına ve bunu açtıkları pankartla protesto eden evlat nöbetindeki baba Celil Begdaş da "Biz buradan bütün dünyaya sesleniyoruz, HDP artık nereye kadar kaçacak? Nereye kaçarsa kaçsın biz peşine vereceğiz. Gelsinler 7, 8 ve 9 yaşındaki çocukların hesabını versinler. O kulaklarını tıkayanlar yeter artık bu anaların ve bu babaların sesini duysun herkes biz buradayız. Darabayı indirmişler ve siyaset yaptıklarını iddia ediyorlar. Onlar nereye kaçarsa kaçsın biz onların peşindeyiz. Burada bulunan çadır bu zaferi kazanacaktır. Ya benim ölümüm olacak ya da çocuğumu alacağım. Terör örgütü PKK ve onun uzantısı olan HDP’nin alayından korkmuyorum. Hepsine rest çekiyorum. Gelsin biz buradayız" şeklinde konuştu.

 
Hainlere milli tepki
 
Duaları Anadolu’nun bekası üstüne
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hainlere milli tepki
Şırnak'ta vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları ile parti temsilcilerinden ...
Minik Leyla’nın davası Ağrı’da görülecek
Ağrı’da 2018 yılında kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan 4 ...
Bunu yapan insan olamaz!
Erzurum’da yalnız yaşayan 98 yaşındaki Mühibe Bayrak’a bir şahıs sahte ...
 
121 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarında ...
Kocası şehit edilen anne kaçırılan kızını istiyor
Van’da çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelere katılan ...
Allah korudu
Erzurum’un Aşkale ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği ...
 
Kars’ta bir köy karantinaya alındı
Kars’ta bir köy Korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya ...
Firari şüpheli Erzincan'da yakalandı
Terör örgütü TKP/ML hücre yapılanması için görevlendirdiği örgütün Eylem ...
3 örgüt mensubu daha teslim oldu
İçişleri Bakanlığı koordinesinde devam eden ikna çalışmaları olumlu sonuçlar ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri