Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor maçı kırılma noktası oldu
Erzurumspor maçı kırılma noktası oldu
Kene bir can daha aldı
Kene bir can daha aldı
2 genel başkan partisine veda etti
2 genel başkan partisine veda etti
‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek’ için yarıştılar
‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek’ için yarıştılar
Jandarmadan uyuşturucu operasyonu
Jandarmadan uyuşturucu operasyonu
HABERLER>ASAYİŞ
21 Mayıs 2021 Cuma - 14:42

Hainlere milli tepki

Şırnak'ta vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları ile parti temsilcilerinden oluşan bir grup, terör örgütü PKK mensupları tarafından dün gece Şırnak 23. Piyade Tümen Komutanlığı ile Batman İnsansız Uçak Sistemleri Üs Komutanlığına yapılan maket uçaklı saldırı girişimini düzenledikleri yürüyüşle kınadı

Hainlere milli tepki

Şırnak'ta vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları ile parti temsilcilerinden oluşan bir grup, terör örgütü PKK mensupları tarafından dün gece Şırnak 23. Piyade Tümen Komutanlığı ile Batman İnsansız Uçak Sistemleri Üs Komutanlığına yapılan maket uçaklı saldırı girişimini düzenledikleri yürüyüşle kınadı.
Memur-Sen ve AK Parti İl Başkanlığı öncülüğünde aralarında MHP İl Başkanlığı, İnsani Yardım Vakfı (İHH), Şırnak Şehit Aileleri ve Köy Korucuları Federasyon Başkanlığı üyelerinin bulunduğu bir grup eni Mahalle Geylani Camisi önünde cuma namazı çıkışı toplandı. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçen grup "Kürt Türk kardeştir, ayırım yapan kalleştir", "Kahrolsun PKK, iş birlikçi HDP", "Huzura kalkan eller kırılsın" sloganları atarak Atatürk Mahallesi Sanat Sokağı'na kadar geldi. Burada grup adına açıklama yapan Memur-Sen İl Başkanı Abdullah Çatı, Şırnak ve Batman'da yapılan terör saldırılarını kınadıklarını terör eylemleriyle örgütün hiçbir zaman emellerine ulaşamayacağını söyledi.
"HEP BİRLİKTE TERÖRE VE İHANETE KARŞI AYAKTAYIZ"
Kardeşlikle var olmak, kardeşlik ırmağında hep birlikte akmak için bura olduklarını kaydeden Çatı, "Hep birlikte teröre ve ihanete karşı ayaktayız. Vesayetin emir eri ve işgal aracı, terör koalisyonu PKK’yı lanetleyip, birlikteliğimizi tüm dünyaya göstermek için buradayız. Analarımızın, yürekleri dağlayan feryatlarını dindirmek, yeni bir tarih yazmak ve safları sıklaştırmak için omuz omuzayız. Yüce Rabbimiz, iman edenleri 'kardeş' kılmış. Bu kardeşlik nimeti sayesinde onları 'ateş çukuruna' düşmekten kurtardığını bildirmiştir. Bu bilinçle hizipçi, mezhepçi, ırkçı ve ayrılıkçı yapıları kınıyor, kardeşliğimize sahip çıkıyoruz. Kardeşlerimize ve sadık dostlarımıza destek oluyoruz. Düşmanlarımıza korku salıyoruz. İmana karşı küfrü, kardeşliğe karşı kalleşliği tercih edenleri lanetliyoruz. Gönülleri en sağlam ve köklü bir biçimde bağlayan bağımızla, imanımızla buradayız. Bu bağ çözülmez, bu vatan bölünmez. Ey PKK Haçlı ittifakının emir eri, elinize emperyalizm tarafından verilen silahları bırakın. Artık yeter, kandan ve katliamdan beslenmeyin. Siyonizmin kanlı senaryolarında figüran olmaktan vazgeçin. Milletin iradesine, bu kardeşlik atmosferine teslim olun. Diz çökeceksiniz. Aman dileneceksiniz. Ebedi kardeşliğimiz karşısında çaresizce yalnızlaşacaksınız. Değerleri kuşananlar burada. Dayanışma ruhu ile hareket edenler burada. Emperyalizmin, terörizmin ve Siyonizmin karşısında dimdik duran Güneydoğu, Doğu Anadolu, tüm Türkiye burada. Edi bese, artık yeter diyoruz. Sabrımızı sınamayın, unutmayın, unutmayacağız” dedi.
"BİZLER HUZURLU BİR ORTAMIN ÖZLEMİ İÇİNDEYİZ"
AK Parti Şırnak İl Başkanı Halil İbrahim Erkan ise "Biz Şırnak olarak huzurun ne olduğunu gördük. Kardeşliğin ne olduğunu biliyoruz. Beraber bir arada yaşamanın gücünü kuvvetini biliyoruz. Biz bu beraberliği sağladıkça, birileri bu kardeşlik hukukunu bölmek için elinden gelen mücadeleyi verecek. Çünkü burada PKK adına varlık sürdüren siyasal organizasyonları dahil olmak üzere kınadığımız İsrail’den ve Amerika’dan almaktadır. Biz kendi içimizdeki birlikteliğimizi, dostluğumuzu ve inancımızı böldürmeyeceğimizin kararlığını buradan bütün dünyaya haykırıyoruz. Bütün Türkiye’ye haykırıyoruz. Bizler huzurlu bir ortamın özlemi içindeyiz. Bu huzuru bozmaya çalışan ve aynı safta duran HDP de yapılan bu bütün suçlarında ortağıdır. Yine bu toplumun huzurunu bozmak için kendilerinin hazırladıkları, tuzakladıkları düzeneklerle, mühimmat yüklü maket uçaklarla yine bu şehrin üzerine saldırmaya çalıştılar. Bunun kabul edilebilir hiçbir yanı yok. Artık Kürt toplumun üzerinden ellerini çeksinler. Evet, biz Kürt'üz, ama böldüren Kürt'lerden değiliz. Evet, biz Kürt'üz, ama PKK’lı değiliz. Evet, biz Kürt'üz, ama dostluğumuz için, kardeşliğimiz için canımızı vermeye hazırız. HDP’nin Kürt halkı üzerinde zerreyi mıskal bir temsiliyeti yoktur. Eğer HDP Kürtleri temsil ettiğine inanıyorsa, Kürt kardeşlerinin acılı günlerinde yanlarında olurdu. PKK’nın işlediği cinayetlerde sesini duyurmayan, PKK’nın yaptığı zulümleri meşru gören, ekmeği için mücadeleler yapan işçilerimize yönelik saldırılar yapıldığında, benim can kardeşim bedeni on parçaya bölündüğünde HDP’nin milletvekilleri neden sesiz kaldılar. Eğer temsilyetten bahsediyorlarsa önce buradaki halkın arkasında dururlar. İşte halk burada, halk huzurunun yanında. Halk kardeşliğinin yanında. Çekin artık bu toplumun üzerinden, bu toplum sizi istemiyor. Bu huzur için canımızı vermeye hazırız" diye konuştu.
Grup yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı.

 
Milletvekili Aydemir’den milli iradeye saygı vurgusu
 
Nöbetteki ailelerden HDP’e tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Minik Leyla’nın davası Ağrı’da görülecek
Ağrı’da 2018 yılında kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan 4 ...
Bunu yapan insan olamaz!
Erzurum’da yalnız yaşayan 98 yaşındaki Mühibe Bayrak’a bir şahıs sahte ...
121 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarında ...
 
Kocası şehit edilen anne kaçırılan kızını istiyor
Van’da çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelere katılan ...
Allah korudu
Erzurum’un Aşkale ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği ...
Kars’ta bir köy karantinaya alındı
Kars’ta bir köy Korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya ...
 
Firari şüpheli Erzincan'da yakalandı
Terör örgütü TKP/ML hücre yapılanması için görevlendirdiği örgütün Eylem ...
3 örgüt mensubu daha teslim oldu
İçişleri Bakanlığı koordinesinde devam eden ikna çalışmaları olumlu sonuçlar ...
Karlıova yolunda trafik kazası: 1 yaralı
Bingöl’ün Karlıova ilçesinde iki aracın çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri