Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çatlamaların oluştuğu viyadük sürücüleri tedirgin ediyor
Çatlamaların oluştuğu viyadük sürücüleri tedirgin ediyor
TRENDYOL 1. Lig Playoff tarihleri açıklandı
TRENDYOL 1. Lig Playoff tarihleri açıklandı
MSB: ‘802 terörist etkisiz hâle getirildi’
MSB: ‘802 terörist etkisiz hâle getirildi’
Özakalın Kalkınma Yolu Projesini yorumladı
Özakalın Kalkınma Yolu Projesini yorumladı
 İspir’de bıçaklı ve sopalı kavga
 İspir’de bıçaklı ve sopalı kavga
HABERLER>BÖLGEDEN
10 Kasım 2022 Perşembe - 11:19

Doğu Anadolu Atatürk’e vefada buluştu

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tüm yurtta olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de milli metanet ve rahmet niyazlarıyla anıldı. Erzurum’dan Hakkari’ye, Elazığ’dan Bingöl’e, tüm bölge illerinde hayat 1 dakikalığına durdu.

Doğu Anadolu Atatürk’e vefada buluştu

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tüm yurtta olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de milli metanet ve rahmet niyazlarıyla anıldı. Erzurum’dan Hakkari’ye, Elazığ’dan Bingöl’e, tüm bölge illerinde hayat 1 dakikalığına durdu.

BİNGÖL’DE HAYAT 2 DAKİKALIĞINA DURDU
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 84’üncü yıl dönümünde Bingöl'de de törenlerle anıldı. Saatler 09.05 gösterdiğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk için sirenler çaldı ve şehirde hayat adeta 2 dakikalığına durdu.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 84'üncü yılında Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl'de de resmi törenle anıldı. Bu çerçevede valilik bahçesindeki düzenlenen törene Vali Yardımcısı Fatih Kaya ve Belediye Başkan Vekili Sait Kolak, Atatürk anıtına çelenk sundu. Çelenk sunmanın ardından saatler 09.05 gösterdiğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk için sirenler çaldı. Sirenlerin çalması esnasında cadde ve sokakta ilerleyen vatandaşlar saygı duruşunda bulundu. Ardından herkes hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okudu.

AHLATLI ÖĞRENCİLERDEN “10 KASIM” KOREOGRAFİSİ

Bitlis’in Ahlat ilçesindeki öğrenciler, Atatürk’ün vefatının 84’nci yıl dönümü münasebetiyle özel bir koreografi hazırladı.

Ahlat ilçesindeki Selçuklu Ortaokulunda öğrenim gören 275 öğrenci, hazırladıkları özel bir koreografi ile Ulu Önder Atatürk'ü andı. Öğrenciler tarafından okul bahçesinde yapılan koreografi de saat ve Atatürk'ün ölüm yılı olan 1938 tarihini oluşturan öğrenciler, Atatürk'ü vefatının 84’nci yıl dönümünde andı.

Öğrenciler oluşturdukları saat koreografisinde akrep, yelkovan ve saniye figürleri oluşturarak Ulu Önder Atatürk'ün ölüm saati olan 09.05 şeklini oluşurdu. Öğrenciler daha sonra oluşturdukları 1938 yılındaki 8 rakamını da sonsuzluk işaretine dönüştürerek Atatürk'ün sonsuza dek hatırlayacakları mesajını verdiler. Koreografi sonunda okul bahçesindeki bayrak yarıya indirilerek Atatürk'e saygı duruşunda bulunuldu. Havadan dron ile görüntülenen koreografi izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

ELAZIĞ’DA 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ TÖRENİ

Elazığ’da 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 84. yılı nedeniyle Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da resmi tören ve program düzenlendi. Valilik binası önündeki Atatürk anıtında düzenlenen törene Vali Ömer Toraman, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, 8. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tamer Atay, Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karaşit, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Evren, diğer protokol üyeleri, kurum müdürleri, gaziler, öğrenciler, emniyet ve askeri personel katıldı. Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla 2 dakika saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın ardından Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür Merkezi salonunda programa devam edildi.

ATATÜRK’ÜN ANLATILDIĞI 10 KASIM PROGRAMINDA ÖĞRENCİ HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADI

Elazığ'da 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü nedeniyle program düzenlendi. Anma programı çerçevesinde Atatürk’ün hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterimi sırasında bir öğrencinin hüngür hüngür ağlaması herkesi duygulandırdı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal etmesinin 84. yılı nedeniyle Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezinde program düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Sosyal Bilgiler Öğretmeni Dursun Fırat yaptı. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu programda, Atatürk konulu sinevizyon gösterisi sunuldu. Ardından Atatürk’ün vefatının yurtiçi ve dışındaki yankılarını konu alan öğrenci çalışması ve orotoryo çalışması sergilendi. Sinevizyon gösterimi sırasında salondakiler duygu dolu anlar yaşadı. Cumhuriyet Ortaokulu’nda öğrenim gören 7’nci sınıf öğrencisi Emine Ayhan, İHA Muhabirine ‘biraz duygulandım’ dese de Atatürk’ün anlatıldığı her karede gözyaşı dökmesi herkesi duygulandırdı.

Sinevizyon gösterimi sırasında duygulandığını dile getiren Emine Ayhan, “ Birden aklıma Atatürk’ün eskilerde yaşadıkları zorluklar aklıma geldi. hangi şartlarda büyüdüğü, sonrasında Kurutuluş Savaşı’nda askerlerin duyguları, Çanakkale Zaferini izledik. Bunlardan dolayı biraz duygulandım” dedi.

Öğrencilerden Azra Kılınç ise “ Bu programın yapılması çok güzel bir şeydi. Biraz duygusaldı. Arkadaşlarla birlikte ağlamış da olabiliriz” şeklinde konuştu.

Program, şiir ve kompozisyon yarışmasında derece giren öğrencilere protokol tarafından hediyelerinin verilmesi ile son buldu. Programa, Vali Dr. Ömer Toraman, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, diğer protokol üyeleri, kurum müdürleri, öğrenciler, emniyet ve askeri personel katıldı.

ATATÜRK VEFATININ 84. YILDÖNÜMÜNDE KARS’TA ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84. yıldönümünde, tüm ülkede olduğu gibi Kars’ta da törenlerle anıldı.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen anma töreninde, Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tunç, Atatürk antına çelenk sundu.

Ardından da Atatürk’ün 84 yıl önce ebediyete göçtüğü an olan 09.05 geçe, il genelinde ‘Ti’ sesi eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar yarıya indirildi.

Atatürk’ü anma etkinlikleri, daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu’nda devam etti. Burada da iki dakika boyunca Atatürk’ün kendi sesinden 10 Yıl Nutku eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Program, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması devam etti. Atatürk’ün Biyografisi, şiirlerin okunması, Atatürk’ün Gençliğe hitabesi ve gençliğin Ata’ya cevabı, Atatürk Oratoryosu ve Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türküler dinletisi program sona erdi.

IĞDIR'DA 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Iğdır’da Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 84. yıl dönümü münasebetiyle Iğdır Valiliği tarafından “Atatürk’ü Anma Programı” düzenlendi.

Iğdır Belediyesi önündeki Atatürk heykeline çelenk sunulmasıyla başlayan törende saat 09.05’te sirenler çaldı. Siren sesi ile yoldan geçen vatandaşlar, araç sürücüleri durarak saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşundan sonra istiklal marşı okundu. Daha sonra Iğdır Kültür merkezinde gerçekleşen program saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldıktan sonra tiyatro gösterisi yapıldı.

Anma törenine, Iğdır Valisi ve Belediye Başkan V. H. Engin Sarıibrahim, 5. Hudut Alay Komutanı P. Albay Ramazan Sedat Baş, il protokolü, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK HAKKARİ'DE ANILDI

Hakkari’de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle program düzenlendi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intihalinin 84. yıl dönümü nedeniyle valilik önünde anma töreni düzenlendi. Atatürk heykeline çelenk sunumu ve ardından sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program Atatürk Kültür Merkezinin konferans salonunda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılarak şiirler okundu. Hakkari Belediyesi Sanat Topluluğunun gösterisinin ardından “Atatürk ve 10 Kasım” sergisinin dolaşılmasıyla program sona erdi.

Törene Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Yüksekova 3. Tümen Komutanı Tümgeneral Mustafa Kuşan, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Coşkun Sel ve Cumhuriyet Başsavcısı Harun Ünlüsoy da katıldı.

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VARTO’DA ANILDI

Muş’un Varto ilçesinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 84. yıl dönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

Sabah saatlerinde Mesleki Teknik Anadolu Lisesi önünde başlayan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü töreni, çelenk sunumu ve 2 dakikalık saygı duruşuyla başladı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından hava muhalefeti nedeniyle programa Varto Kültür Merkezi konferans salonunda devam edildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından şiirler okunarak, oratoryo ve sinevizyon gösterisi yapıldı. Dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona eren törene Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Güder, Cumhuriyet Başsavcısı Suna Bal Eşmeli, Garnizon Komutanı Asteğmen Fırat Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Eyüp Özkök, İlçe Emniyet Müdürü Şeref Gök ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Süne katıldı.

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VAN’DA ANILDI

Van’da, 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ü Anma Günü nedeniyle program düzenlendi.

Beşyol Meydanı'ndaki valilik bahçesinde düzenlenen tören, Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı ile Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi’nin Atatürk heykeline çelenk sunumuyla başladı. Saat 09.05'te sirenlerin çalması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program, Van Devlet Tiyatrosu salonunda devam etti. Atatürk'ün hayatını anlatan sinevizyon gösteriminin ardından resim, şiir, kompozisyon ve koşu yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Müzik dinletisi ve şiirlerin okunmasıyla devam eden program, oratoryo ile sona erdi.

Törene İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, vali yardımcıları, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

ÇILDIR'DA 10 KASIM PROGRAMI

Türkiye Cumhuriyeti Kucuru Devlet Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 84. yıl dönümünde Çıldır'da saygı, sevgi, özlem ve minnetle anıldı.

Çıldır Hükümet Konağı önünde başlayan anma programına Çıldır Kaymakamı, Belediye Başkanı, Garnizon Komutanı, kurum amirleri ve halk katıldı. Çelenk koyma töreninin ardından iki dakikalık saygı duruşu ve ardından istiklal marşı okundu.

Çıldır Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonun devam eden programda günün anlam ve önemini içeren konuşmanın yapılması ile birlikte Kur'an tilaveti okundu. Öğrenciler tarafından hazırlanan "Bir Ömrün Hikayesi" orotoryo, Gençliğin Ata ya cevabı, Bir millet uyanıyor gibi çeşitli gösteriler sergilenerek şiirler okunması ile birlikte program sona erdi.

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK BULANIK’TA ANILDI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 84’üncü yıl dönümünde Muş’un Bulanık ilçesinde anıldı.

Bulanık Kent Meydanı’nda gerçekleşen anma töreni, Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Oğuzhan Ocak’ın Atatürk büstüne çelenk sunumuyla başladı. 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programa Bulanık Belediyesi konferans salonunda devam edildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması ve şiirlerin okunmasının ardından oratoryo, koro ve zeybek gösterisi yapıldı. Değişik yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verildiği törene Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Oğuzhan Ocak, Bulanık Cumhuriyet Savcısı Aytekin Tekik, Emniyet Müdürü Aytaç Tefek, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Tekin Kıpçak katıldı.

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VEFATININ 84.YILINDA GÜMÜŞHANE’DE ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 84.yılında Gümüşhane’de düzenlenen bir dizi etkinlikle anıldı.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına Vali Kamuran Taşbilek ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’in gaziler ve şehit aileleriyle çelenk sunmasıyla başlayan programda 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve bayraklar yarıya indirildi.

Günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından buradaki program sona ererken salon programı Gümüşhane Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Fuaye alanında açılan serginin gezilmesinin ardından salon programına geçildi. Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programda günün anlam ve önemiyle ilgili okul öğretmenlerinden Mustafa Fevzi Akçay ve okul öğrencilerinden Ahmet Can Gündüz konuşmalarını gerçekleştirdi.

Öğrencilerin hazırladığı şiir, türkü ve Zeybek oyununun yer aldığı “Atatürk” oratoryosunun sunulduğu programda konuşan Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde büyük Türk milletinin daha önce verdiği varoluş mücadelesini yükselme mücadelesine evirerek verdiği mücadeleyle Türkiye Cumhuriyet Devleti’ni dünyada saygın bir konuma, dünyanın en önemli en özel ülkelerinden biri haline getirdiğini belirterek, “Kurulduğu mayasıyla, yapılan çalışmalarla bugün geldiğimiz noktada ülkemiz bir yıldız gibi parlayarak 20. yüzyıldaki başarısını daha büyük başarılara evirerek inşallah önümüzdeki yüzyıllarda Türkiye’nin Yüzyılı olarak devreye girecek. Türkiye Yüzyılı milletimizin topyekun birlik ve beraberlik içinde el ele vererek büyük önder Atatürk’ün çizdiği perspektifte, Atatürk’ün ilke ve çalışmalarıyla, inkılaplarıyla bu gençlik birlik beraberlik içinde İnşallah Atasına layık bir şekilde ülkemizi çok önemli yerlere taşıyacak” dedi.

 

 

 
'Türkiye Yüzyılı’ vizyonuyla geleceğe hazırlanıyoruz’
 
‘Atatürk’ü saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken geçidinde sis ve buzlanma etkili oldu
Erzurum palandöken geçidinden etkili olan sis ve buzlanma sürücülere zor anlar yaşatıyor.
YÖK ÜNİDAP için toplandı
Doğu Anadolu Projesi Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİDAP) toplantısı, ...
İlk sefer 12 Aralık’ta
Turizmciler 12 Aralık 2022 tarihinde seferlerine başlayacak olan Turistik Doğu Ekspresi’ni bekliyor.
 
Oltulu Kadınlar hayırda yarışıyor
Oltu'da yapımı devam etmekte olan Cami inşaatına destek olmak için gönüllü ...
Erzurum Sarıyar barajı su tutma aşamasında
DSİ Bölge Müdürü Yavuz; Şenkaya Tütenocak ve Sarıyar barajında bir dizi incelemelerde bulundu.
DAP’ BKİ'den sulama desteği
Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına sunulan, ...
 
Sarıkamış - Horasan viyadüğü hizmete açıldı
Kars-Erzurum arası yolculuk süresini 46 dakikadan 25 dakikaya indiren ...
Doğu Anadolu’da Karabağ Zaferi coşkusu
Azerbaycan’ın Karabağ’da kazanmış olduğu zaferin ikinci yıl dönümü Iğdır’da ...
Oltu'da TOGG Festivali
Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un renklerinden birinin Oltu taşı siyahı ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri