Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Aras coştu
Aras coştu
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
HABERLER>BÖLGEDEN
8 Kasım 2022 Salı - 02:50

YÖK ÜNİDAP için toplandı

Doğu Anadolu Projesi Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİDAP) toplantısı, 17 üniversite rektörünün katılımıyla Bingöl’de gerçekleşti.

YÖK ÜNİDAP için toplandı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Üniversitelerimizin bulundukları bölgenin kalkınmasına sundukları katkıyı oldukça önemsiyoruz. Yükseköğretim sistemimizdeki kurumsal çeşitliliği artırma yönündeki kararlılığımız devam etmektedir. Bu hedef doğrultusunda gerekli politika adımlarını atmaktan çekinmiyoruz” dedi.
Doğu Anadolu Projesi Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİDAP) toplantısı, 17 üniversite rektörünün katılımıyla Bingöl’de gerçekleşti. Üniversite senato salonunda yapılan toplantıda üniversitelerin çalışmaları ele alındı. Toplantıda konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitelerin birbirine benzemeye çalışmalarının gelişmeyi ve ilerlemeyi engelleyen bir durum olduğunu ifade ederek, “Bundan tam 10 ay önce Erzurum’da sizlerle bir araya gelmiş ve hasbıhal etmiştik. O toplantıda bölgesel kalkınma ve üniversitelerin rolüne ilişkin düşüncelerimi de sizlere ifade etmiştim. Konuşmamda başlıca vurguladığım hususlardan biri, yükseköğretim kurumlarının birbirinin benzeri olma yönünde bir eğilim içerisinde olduklarıdır. O zaman da belirttiğim üzere tüm üniversitelerin birbirine benzemeye çalışmaları ve aynı misyona sahip olmaları gelişmeyi ve ilerlemeyi engelleyen bir durumdur. Üniversitelerimizin bir kısmının eğitimde, bir kısmının araştırma ve teknoloji üretiminde, bazılarının da bölgesel kalkınmaya katkı sağlama odaklı farklılaşmasında fayda mülahaza ettiğimizi ifade etmiştim. Sadece Türkiye’de değil, hemen hemen tüm ülkelerde üniversitelerin bulundukları bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamaları beklenmektedir. Her ile bir üniversite kurulması, teknokentlerin yaygınlaşması, teknoloji transfer ofisleri ve kalkınma ajanslarının kurulması ve Ar-Ge fon kaynaklarının çeşitlenerek artması gibi gelişmeler, üniversitelerin bölgesel kalkınmadaki işlevlerini daha da kolaylaştırmış ve aynı zamanda üniversitelerden beklentileri artırmıştır. Bugün gelinen noktada tekrar vurgulamak isterim ki, üniversitelerimizin bulundukları bölgenin kalkınmasına sundukları katkıyı oldukça önemsiyoruz. Yükseköğretim sistemimizdeki kurumsal çeşitliliği artırma yönündeki kararlılığımız devam etmektedir. Bu hedef doğrultusunda gerekli politika adımlarını atmaktan çekinmiyoruz. Elbette ki bugün kurumsal çeşitliliği rahatlıkla konuşabilmemiz, son 20 yılda yükseköğretim sisteminde yaşanan genişlemenin doğal bir ürünüdür. Gerek yükseköğretim sistemine erişim, gerekse de erişim eksikliği kaynaklı yaşanan birçok dengesizlik de bu genişleme sürecinde kendiliğinden çözüm yoluna girmiştir” dedi.
Prof. Dr. Özvar, "Üniversitemizin bu kısa süre içerisinde kurmuş olduğu fakülteler, enstitüler, araştırma merkezleri ve diğer birimlerle birlikte alt yapısını önemli ölçüde tamamladığını, 84’ü ön lisans, 42’si lisans, 48’i yüksek lisans ve 16’sı doktora programı ile 15 bin öğrenciye ev sahipliği yaparak bölgesinin önemli bir eğitim ve cazibe merkezi haline geldiğini görmekteyim. Tüm illeri ziyaret ediyorum ve kampüsleri büyük bir memnuniyetle izliyorum. Yükseköğretimi tüm yurt sathına yaygınlaştıran ve böylece erişim sorununun çözülmesine vesile olan geleceğe yönelik vizyonu ve destekleri dolayısıyla muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür etmek isterim” diye konuştu.
Toplantıya Atatürk Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Hakkari Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Munzur Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi rektörleri katıldı.

 
Dünya şampiyonu Doğu’dan çıktı
 
Çomaklı, ÜNİDAP 6. dönem toplantısını değerlendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlk sefer 12 Aralık’ta
Turizmciler 12 Aralık 2022 tarihinde seferlerine başlayacak olan Turistik Doğu Ekspresi’ni bekliyor.
Oltulu Kadınlar hayırda yarışıyor
Oltu'da yapımı devam etmekte olan Cami inşaatına destek olmak için gönüllü ...
Erzurum Sarıyar barajı su tutma aşamasında
DSİ Bölge Müdürü Yavuz; Şenkaya Tütenocak ve Sarıyar barajında bir dizi incelemelerde bulundu.
 
DAP’ BKİ'den sulama desteği
Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına sunulan, ...
Sarıkamış - Horasan viyadüğü hizmete açıldı
Kars-Erzurum arası yolculuk süresini 46 dakikadan 25 dakikaya indiren ...
Doğu Anadolu’da Karabağ Zaferi coşkusu
Azerbaycan’ın Karabağ’da kazanmış olduğu zaferin ikinci yıl dönümü Iğdır’da ...
 
Oltu'da TOGG Festivali
Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un renklerinden birinin Oltu taşı siyahı ...
EXPO ticaret fuarında Oltu gündemi
İstanbul Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılan Müsiad Expo Ticaret Fuarında ...
Yavuz bölgesel sulama yatırımlarını değerlendirdi
DSİ Erzurum 8. Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz, Bölge Müdür Yardımcıları, İlgili ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri