Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
 Pamuk Geçidi şehitlerine vefa
 Pamuk Geçidi şehitlerine vefa
Define avcısı yakalandı
Define avcısı yakalandı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
9 Haziran 2020 Salı - 09:40

Yaşlılara nefes aldırdılar

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yakutiye Gençlik Merkezi, 65 yaş üzeri vatandaşlara izin günlerinde unutulmaz anlar yaşattı. Şehitliği, Tabyaları ve Abdurrahmangazi Türbesini ziyaret etme şansı bulan yaşlı vatandaşlar, spor tesislerini de gezdi.

Yaşlılara nefes aldırdılar

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yakutiye Gençlik Merkezi, 65 yaş üzeri vatandaşlara izin günlerinde unutulmaz anlar yaşattı. Şehitliği, Tabyaları ve Abdurrahmangazi Türbesini ziyaret etme şansı bulan yaşlı vatandaşlar, spor tesislerini de gezdi.
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yakutiye Gençlik Merkezi, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz Projesini, yerelde ‘Şehirler-Kültürler ve Büyüklerimiz’ sloganıyla hafta sonu anlamlı bir faaliyete imza attı.
Yakutiye Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri, 65 yaş üstü vatandaşlara Koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında unutulmaz anlar yaşattı.
Yakutiye Gençlik Merkezi, yaşlı vatandaşlara şehitlik, tabyalar ve Abdurrahmangazi Türbesine ziyaret etme imkanı sağlarken, son yıllarda şehrin adeta simgelerinden biri haline gelen Atlama Kulerini de gezme şansı sağladı.
Şehit aileleri de unutulmadı
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yakutiye Gençlik Merkezi, Şehit anne ve babalarını da unutmadı. Şehit anne ve babaları çocuklarının ruhuna Fatiha okurken, oldukça duygusal anlar yaşandı. Şehit aileleri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yakutiye Gençlik Merkezi’ne bu hizmeti için teşekkür ettiler.
İlk kez Atlama Kulelerine çıkma ve muhteşem manzarayı görme şansı elde eden 65 yaş üstü vatandaşlar, kendi izin günlerinde adete nefes aldılar.
Sosyal mefafeye riayet
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yakutiye Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Fırat Altunok, “Bakanlığımızın Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz Projesi var. Bizde bu projeden ilham alarak Şehirler- Kültürler Büyüklerimiz etkinliğimiz dahilinde 65 yaş üstü sokak kısıtlaması olan büyüklerimize kendi izin günlerinde bir jest yaptık” dedi.
Yaşlı vatandaşlara, sosyal mesafe ve covid19 kuralları çerçevesinde şehrin tarihi kültürel ve sportif yerlerinde gezdirdiklerini belirten Altunok, “65 Yaş üstü vatandaşlarımızla atlama kulelerinde Erzurum Türküleri ve manzarası eşliğinde çay içtik sohbet ettik. Monotonluktan bir nebzede olsa onları uzak tuttuk ve onların hayır dualarını aldık. Bize bu imkanı sağlayan Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Fuat Taşkesenligil’e teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Yakutiye Gençlik Merkezi Müdürü Zülküf Yılmaz ise, gençlik liderlerini bu anlamlı etkinlikten ötürü kutlarken, Koronavirüs sürecinde siperli maske üretimi ile sağlık çalışanlarına, emniyet mensuplarına ve bur çok meslek örgütüne destekte bulunduklarını belirtti.
Yılmaz, “Şimdi de gençlik liderlerimiz örnek bir çalışmaya imza atarak yaşlı vatandaşlarımıza kendi izin günlerinde unutulmaz anlar yaşattılar. Gençlik liderlerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

 
KUDAKA’dan MYO projelerine destek
 
Kadın cam sanatı ustası, mesleği yaşatıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adalet Bakanlığından çevre yaklaşımı
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün talimatıyla çevreci adalet kapsamında ...
‘Bakım Merkezleri, adanmış hayatlara bir nefes’
Selçuk, Gündüzlü Bakım Merkezlerinin sayısının 123'e ulaştığını açıkladı. ...
Koca, covid19’la başarılı mücadeleyi paylaştı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin Ankara ...
 
Budak, “Sendikacılığa yeni bir soluk getirdik”
Tüm Güven-Sen’in Genel Başkanı Hakan Budak, sendikacılığa yeni bir soluk getirdiklerini söyledi.
AÇSH eğitime yoğunlaştı
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluşlarında ...
AÇSHB bir ilki gerçekleştirdi
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye İnşaat Sanayicileri ...
 
Büyükşehir’den 5 yılda 236 park
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Şehirleri büyütüp geliştirirken, ...
Vali Memiş’ten Dünya Çevre Günü mesajı
Erzurum Valisi Okay Memiş, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
34 şehire uçuşlar başladı
Normalleşme adımları kapsamında 1 Haziran’da 5 şehirle başlayan yurtiçi ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri