Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
HABERLER>EĞİTİM
18 Temmuz 2022 Pazartesi - 18:05

Uzman ve başöğretmenlik eğitimleri başladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmen kariyer basamakları çerçevesinde Türkiye'de ilk kez düzenlenen uzman ve başöğretmenlik eğitim programının bugün itibarıyla başladığını açıkladı.

Uzman ve başöğretmenlik eğitimleri başladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmen kariyer basamakları çerçevesinde Türkiye'de ilk kez düzenlenen uzman ve başöğretmenlik eğitim programının bugün itibarıyla başladığını açıkladı.
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu doğrultusunda hazırlanan Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliğine göre yapılan duyuru doğrultusunda resmi ve özel öğretim kurumları ile MEB dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapanların uzman ve başöğretmenlik eğitim programı başvuru sonuçları, 7 Temmuz tarihinde açıklanmıştı.
Bu sonuçlara göre Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin 531 bin 885'i uzman öğretmenlik, 70 bin 437'si de başöğretmenlik olmak üzere toplam 602 bin 322 kişi, eğitim programlarına katılmaya hak kazandı. Özel öğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlerden 10 bin 171’inin uzman öğretmenlik; 308’inin başöğretmenlik için olmak üzere toplam 10 bin 479 öğretmenin başvurusu kabul edildi.
MEB dışı kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan bin 479 eğitimci uzman öğretmenlik; 165’i de başöğretmenlik olmak üzere toplam bin 644 öğretmenin başvurusu kabul edildi. Böylece uzman ve başöğretmenlik eğitim programı için başvuru yapan ve gerekli şartları taşıyan toplam 614 bin 445 öğretmen, eğitim programlarına katılmaya hak kazandı.
Eğitimler bugün başladı
Uzman ve başöğretmenlik eğitim programına ilişkin süreç hakkında bilgi veren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer “Uzman öğretmenlik eğitim programı, 18 Temmuz’da başlayıp 5 Eylül tarihinde saat 23.59’da sona erecek. Başöğretmenlik eğitim programı ise 18 Temmuz’da başlayıp 19 Eylül tarihinde saat 23.59’da sona erecek. Bu vesileyle uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sürecinin eğitim camiamıza hayırlı olması temennisiyle eğitimlere katılacak tüm öğretmenlerimize şimdiden başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Eğitim programına katılmaya hak kazananlardan, resmi eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler/uzman öğretmenler MEBBİS şifrelerini, özel öğretim kurumlarında ve MEB dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan öğretmenler/uzman öğretmenler ise e-Devlet şifrelerini kullanarak oba.gov.tr adresi üzerinden eğitimlere katılabilecek. Eğitimlerin sağlıklı yürütülebilmesi ve adayların herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için adayların eğitimlere, MEBBİS veya e-devlet şifreleri ile bireysel giriş yapmaları gerekiyor.
ADAYLAR EĞİTİMLERİN TAMAMINI İZLEMELERİ GEREKİYOR
Öte yandan adayların eğitimlerin tamamını eksiksiz olarak izlemeleri gerekiyor. İzlenen her videonun solunda bulunan ikon video başlatıldığında turuncu, tamamlandığında ise yeşil renge dönüşüyor. Tüm videolar izlendiğinde (yeşil olduğunda) eğitim tamamlanmış olacak. Eğitimin tamamlanmış sayılması için videoların %100 izlenme zorunluluğu bulunuyor. Eğitimin tamamlanmış olup olmadığı Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) platformunda eğitimin “Eğitim Detayları” kısmından kontrol edilmesi gerekiyor.
İÇERİKLER ÖBA’DA PAYLAŞILDI
Video eğitimlerin yanı sıra video eğitimlerde görev alan akademik kadro tarafından hazırlanan yazılı içerikler ayrıca ÖBA’da paylaşıldı. Eğitim başlatıldığı veya eğitime devam et denildiğinde eğitim görseli altında yer alan “Eğitim Hakkında” kısmında bu dokümanlara ait açıklamalar ve linkler yer alıyor. Sadece yazılı içeriğin okunmasıyla ise “eğitimi tamamlama şartı” yerine getirilemiyor. Sınav, eğitim programı konularından yapılacağından adaylar sınavda yazılı doküman içeriğinden sorumlu olacak. İşitme engelli öğretmenler için, eğitimde kullanılacak videolara işaret dili eklendi. Görme engelli öğretmenler için yazılı dokümanlarda erişebilirlik çalışması yapıldı.

 
MSB’den FETÖ ile mücadele açıklaması
 
Öğrenciler Mesleki Eğitime yoğunlaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YKS’de birinci çıkaran şehirler açıklandı
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, ...
Çomaklı’dan 15 Temmuz mesajı
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 15 Temmuz Demokrasi ...
ERULDER misafir öğrencilerin coşkusunu paylaştı
Yıl içerisinde yaptığı çalışmalarla misafir öğrencilerin gönlünde taht ...
 
Erzurum’da okul zili aileler için çalıyor
Aile Okulu Projesi’nde anne babaları okul sıralarına oturtan eğitimler, ...
 Çomaklı: 'Kurban bayramımız mübarek olsun'
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Kurban Bayramı münasebetiyle ...
Özer’den başörtüsü vurgusu
Özer, "Vesayet odakları halkın çocuklarının eğitime erişimini ve bu kültürel ...
 
Tarım alanında Mesleki ve teknik eğitim iş birliği
Erzurum’da Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Tarım Müdürlüğü arasında; Tarım, ...
Atatürk Üniversitesi’nde görev değişimi
Atatürk Üniversitesi Genel Sekreterlik ve Genel Sekreter yardımcılığı ...
134 farklı üniversitenin öğrencileri ATAUNİ’de buluştu
Öğrencilerin eğitim ve öğretimlerine kesintisiz şekilde devam etmeleri ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri