Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Doğu Anadolu için sıcak hava uyarısı
Doğu Anadolu için sıcak hava uyarısı
ÜNİLİG futsal şampiyonası başladı
ÜNİLİG futsal şampiyonası başladı
YSK'dan İspir kararı
YSK'dan İspir kararı
TEMA’dan Vali Çiftçi’ye ziyaret
TEMA’dan Vali Çiftçi’ye ziyaret
DAP’tan tarım liselerine destek
DAP’tan tarım liselerine destek
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
25 Mayıs 2021 Salı - 13:47

Üniversite-Sanayi iş birliği güçleniyor

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından Covid-19 kapsamında çıkılan çağrıya başvuruda bulunan Atatürk Üniversitesi, ATA Teknokent ile Hamle Mühendisliğin (Hamle Teknoloji) “Osilasyonlu Göğüs Terapisi Cihazı” projesi kabul edilmişti.

Üniversite-Sanayi iş birliği güçleniyor

AR-GE faaliyetlerinin toplumsal katkıya dönüşebilmesini sağlamak amacıyla akademisyenlerini ve araştırma ekiplerini sürekli teşvik eden, bünyesinde bulundurduğu birçok uygulama ve araştırma merkezi ile bilime ve insanlığa fayda sağlamaya önem veren Atatürk Üniversitesi, bu kapsamda Hamle Mühendislik ile kurduğu Üniversite-Sanayi iş birliğini geliştirmeye devam ediyor.
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından Covid-19 kapsamında çıkılan çağrıya başvuruda bulunan Atatürk Üniversitesi, ATA Teknokent ile Hamle Mühendisliğin (Hamle Teknoloji) “Osilasyonlu Göğüs Terapisi Cihazı” projesi kabul edilmişti.
TÜBİTAK’ın 1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı / Covid-19 kapsamında çıkılan çağrıya 444 proje başvurusu yapıldı. Başvurular arasından seçilen 35 projeden biri de Üniversite-Sanayi iş birliği kapsamında Atatürk Üniversitesi bünyesinde bulunan ATA Teknokent ile Hamle Mühendisliğin başvurusunu gerçekleştirdiği “Osilasyonlu Göğüs Terapisi Cihazı” projesi oldu.
ATA Teknokent ile Hamle Teknoloji tarafından geliştirilen cihaz, özellikle yoğun bakım öncesinde ve yoğun bakım süresince hastalara uygulanacak göğüs terapisi ile akciğer sekresyonlarının atılmasını kolaylaştırarak hastalığın seyrini olumlu yönde etkileyecek.
Hamle Mühendislik ve ATA Teknokent’ten Rektör Çomaklı’ya Ziyaret
Bu kapsamda ATA Teknokent Genel Müdürü ve TTO Yöneticisi Prof. Dr. Ayhan Çelik ve Hamle Mühendislik Genel Müdürü Murat Nuhoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı makamında ziyaret ederek cihaz hakkında kısa bir bilgilendirmede bulundu.
Ziyarette ATA Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Ayhan Çelik, Atatürk Üniversitesi öğretim üyelerinin tedavi tekniği, cihazın imalatı ve kavramsal tasarım sürecinde danışman olarak destek verdiği cihazın geliştirilme sürecinde, projenin klinik testlerinin Atatürk Üniversitesi bünyesinde yürütüldüğünü belirterek, üniversite nezdinde Covid-19 hastalarının tedavisi için oluşturulan tedavi merkezinde Yüksek Frekanslı Göğüs duvarı osilasyon terapisinin Covid-19 hastalarının tedavisine etkisinin araştırılarak raporlandığını ifade etti.
Çelik ayrıca, klinik testlerin sonuçları değerlendirilerek prototip cihaz üzerinde iyileştirme ve geliştirme çalışmalarının ise Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından yürütüldüğünü, proje ekibinin ayda bir klinik testleri değerlendirmek ve gerekli değişiklikleri yapmak üzere Atatürk Üniversitesinde çalışmalarını sürdürdüğünü aktardı.
Cihazın üretim aşamalarının tamamlanarak, hastanelere satış izni için sağlık bakanlığı tıbbi cihaz kurumuna gerekli müracaatın yapıldığını bildiren Murat Nuhoğlu, Atatürk üniversitesi ile yeni projelerin yapılmaya devam ettiğini de söyledi.
“ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ BU TARZ PROJELER SAYESİNDE DAHA DA GÜÇLENECEK”
Gebze’de bulunan Bilişim Vadisi firmalarından Hamle Teknoloji Firması ile Ata Teknokentin, Covid-19 sürecinde geliştirdikleri proje ile salgınla mücadele sürecine etkin destek verdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Üniversite-Sanayi iş birliğinin bu tarz projeler sayesinde daha da güçleneceğini söyledi.
Bu çalışmalarda TÜBİTAK desteğinin önemine değinen Rektör Çomaklı, Hamle Teknoloji iş birliğinde geliştirilen Osilasyonlu Göğüs Terapisi Cihazına ayrı bir önem verdiklerini ve projenin hastalığın tedavisine önemli katkı sağlayacağına inandıklarını belirtti.
Prof. Dr. Çomaklı, yaşanan Covid-19 salgını nedeni ile projeye başladıktan sonra hızlı sonuç alarak akademik destek ile projede tasarım süreçlerini mümkün olan en kısa sürede tamamladıklarını söyledi. Rektör Çomaklı projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

 
Bingöl yolunda arı yüklü kamyon devrildi
 
Aşkale Karamahmut’ta ayı saldırısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ISEF dünya dördüncüsü Erzurum’dan
Erzurumlu lise 11.sınıf öğrencisi İdil Büyükgölcigezli, Pyracantha coccinea ...
Tarım-GFE yıllık yüzde 21,03 arttı
Tarımsal girdi fiyat endeksi Mart ayında yıllık yüzde 21,03, aylık yüzde 1,33 arttı.
İstihdam endeksi açıklandı
Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, ...
 
ATA KARMER’den bir ilk
Atatürk Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma ...
ETÜ Projesine TÜBİTAK’tan destek
ETÜ Makine Mühendisliği Bölümü tarafından hazırlanan proje, TÜBİTAK 1004 ...
Konut fiyat endeksi açıklandı
Konut fiyat endeksi Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 2,4 oranında ...
 
Erzurum genç nüfusta 11’inci sırada
DOSİAD - 2020 yılı ADNKS sonuçlarına göre nüfusu 758 bin 279 olan Erzurum’da ...
Erzurum’da ‘Bir Diriliş Destanı eTwinning projesi
Palandöken Yıldızkent Nafizbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Muhasebe ...
Erzurum akraba evliliğinde 11’inci sırada
DOSİAD - Toplam evli sayısının 337 bin 18 olarak kaydedildiği Erzurum’da ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri