Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Şehitlere vefa
Şehitlere vefa
Kene popülâsyonuna dikkat!
Kene popülâsyonuna dikkat!
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
HABERLER>GUNCEL
23 Haziran 2022 Perşembe - 15:43

Ulaş’tan Fitnelere karşı dinin esaslarına dayanmak vurgusu

DİYANET HABER - Erzurum İl Müftülüğünce "Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 Yılı Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları" kapsamında İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlara yönelik seminer düzenlendi.

Ulaş’tan Fitnelere karşı dinin esaslarına dayanmak vurgusu

Erzurum İl Müftülüğünce düzenlenen Yaz Kur’an Kursları Eğitim Seminerinde konuşan Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulhak Halim Ulaş, "Ahir zaman fitnelerine karşı, sahabe efendilerimizin 1500 yıl öncesinde fitnelerden korunmak için Allah’ın koyduğu hudutlara riayet ettikleri gibi biz de, dinin temel esaslarına dayanmak mecburiyetindeyiz." dedi.

Erzurum İl Müftülüğünce "Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 Yılı Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları" kapsamında İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlara yönelik seminer düzenlendi. İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Şahin Yıldırım, "En güzel mutluluk, yüce mevlamızın göndermiş olduğu dine inananlar olarak, Allah’ın dinini anlatma görevi bizlerin üzerine verilmiş bereketli bir hizmet alanıdır. Bu hizmeti toplumun bütün kesimine yaymak, aynı zamanda bizim kanuni olarak da bir vazifemizdir. İki önemli konuya değinmek isterim ki birincisi bir insanın doğumundan ölümüne kadar olan hayat safahatinde, her an hizmet yapma fırsatı olan bir görevimiz var. İkincisi ise, hatibin resmi görevinin yanında sokakta vatandaşla hemhal olan, her gittiği yere dini ve ahlakı taşıyan ve yansıtan, bunların yanı sıra çeşitli proje ve argümanlarla toplumu kuşatan çevreleyen bir görev bilincimiz olmalı." dedi. Yaz Kur'an Kurslarında Öğreticilik Yapacak Personele Yönelik Hizmet İçi Eğitim Seminerine konuşmacı olarak davet edilen, Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulhak Halim Ulaş, "İletişim ve İç Motivasyon" konulu bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Ulaş, "Sabah kalkıp eline telefonu alan bir genç, 4-6 saat telefonla muhatap olup bu etkiye maruz kalıyorsa eğer, o gence bizlerin yapacağı katkı yüzde kaç etki edebilir? Bilim dünyası 200 yıldır pozitif düşüncenin tesiri altında. Pozitivizm denen sebepler her şeyin yaratıcısıdır fikri, fen derslerinde işleniyor. Peygamber efendimizin örnek ahlakıyla beraber, bize Kur’an’ı ve Allah’ı anlatmada hakikatleri temsil konusunda çok ciddi hassas bir donanıma sahip olmamız lazım. Şu anda popüler olan ve maalesef binlerce abonesi olan dijital platformlar, her türlü eşcinselliği ve ahlaksızlığı hunharca ve hızlı bir biçimde topluma yaymaktadırlar. Öyle ki;  bir televizyon alıyorsunuz baktığınızda televizyon kumandasında bu yayın platformlarının amblemini orada dahi görmek mümkün.  Bütün bu ahir zaman fitnelerine karşı, sahabe efendilerimizin 1500 yıl öncesinde fitnelerden korunmak için Allah’ın koyduğu hudutlara riayet ettikleri gibi biz de, dinin temel esaslarına dayanmak mecburiyetindeyiz.  Bizim Peygamberimiz hurma ağacını taşlayan çocuğa kızmadı, bağırmadı. Ona sordu ve anlamaya çalıştı. Yavrucuğum! neden hurma ağacını taşlıyorsun? Çocuk cevap verdi: Hurmaları yere düşürüp yemek için. Peygamberimiz çocuğa alternatif sundu ve dedi ki; yere düşenlerden ye olur mu? Çocuk anladı ve uyguladı. Çocuklara Peygamber örnekliği ile yaklaşırsak onların anlamayacağı mesele yoktur. Bu vesile ile yaz Kur’an kurslarının verimli geçmesini umuyor ve Yüce Allah’tan niyaz ediyorum." ifadelerini kaydetti.

KAYNAK: DİYANET HABER

 
Aşkale'de 'Din İstismarı ile Mücadele' konferansı
 
Vali Memiş’ten Aziziye çıkarması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
 Erbaş: 'İslam dini bütün insanlık için gönderildi'
‘Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Mezuniyet Töreni’ne katılan Diyanet İşleri ...
Büyükşehir’den ‘Korunan Tarih Dönüşen Şehir’ vurgusu
Erzurum Büyükşehir Belediyesi kentin 100 yıllık imar sorununu geliştirdiği ...
Çocuk Eğitiminde Türkiye’de bir ilk
Aile ve Sosyal Hizmetler, Milli Eğitim ve İçişleri bakanlıkları arasında ...
 
Erzurum’a 79 hakim ve savcı atandı
ERZURUM gazetesi - ÖZEL - HSK’nın yaz kararnamesi tamamlandı. Kararname ...
Vali Memiş’ten Babalar Günü mesajı
Erzurum Valisi Okay Memiş, 19 Haziran Babalar Günü dolayısıyla bir kutlama ...
Beytullah’a yüz sürmek tarih oldu
Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı tarafından getirilen yeni düzenlemeler ...
 
Şehit Sultan 1. Murad Hüdavendigar rahmetle anıldı
Osmanlı Devleti'nin savaş meydanlarında şehit düşen tek padişahı Sultan ...
'Karabağ Zaferi yeni bir dönemin başlangıcıdır'
AK Parti Genel Başkanvekili ve Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi ...
Erzurum SGK’dan örnek yaklaşım
Erzurum Sosyal Güvenlik Kurumu; eski Palandöken Devlet Hastanesinin bahçesinde ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri