Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumlu 3 ayda 358 milyon taşıt kredisi kullandı
Erzurumlu 3 ayda 358 milyon taşıt kredisi kullandı
Ticaret satış hacmi yıllık yüzde 10,8 arttı
Ticaret satış hacmi yıllık yüzde 10,8 arttı
Toplam ciro yıllık yüzde 33,4 arttı
Toplam ciro yıllık yüzde 33,4 arttı
İnşaat maliyet endeksi yıllık yüzde 23,23 arttı
İnşaat maliyet endeksi yıllık yüzde 23,23 arttı
Gazze'de can kaybı 52 bin 862’ye yükseldi
Gazze'de can kaybı 52 bin 862’ye yükseldi
HABERLER>EKONOMİ
7 Temmuz 2020 Salı - 03:47

Tapu işlemlerinde e-artış

Kredi faizlerinin düşmesi ile bir anda artan konut ve gayrimenkul satışları ile birlikte tapuda yaşanan aşırı yoğunluk web tapu uygulaması ile azaldı. Haziran’da tapuda yapılan 357 bin işlemin, 113 bini web tapu üzerinden gerçekleşti.

Tapu işlemlerinde e-artış

Kredi faizlerinin düşmesi ile bir anda artan konut ve gayrimenkul satışları ile birlikte tapuda yaşanan aşırı yoğunluk web tapu uygulaması ile azaldı. Haziran’da tapuda yapılan 357 bin işlemin, 113 bini web tapu üzerinden gerçekleşti.
Pandemi sonrası normalleşme adımları ile birlikte düşen konut kredisi faiz oranları konut satışlarının artmasına neden oldu. Özellikle kamu bankalarının konut kredi faiz oranlarının sıfır konutlarda yüzde 0.64’e ve ikinci konutlarda ise yüzde 0.74’e düşürmesi ile birlikte tapu müdürlüklerinde konut satış işlemlerinde büyük artış yaşandı. Tapu müdürlüklerinde günlük işlemler ortalama 70 bine ulaştı.
Kredi faizlerinin düşmesi ile bir anda artan konut ve gayrimenkul satışları ile birlikte tapuda yaşanan aşırı yoğunluk, web tapu uygulaması ile azaldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bağlı kuruluşu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, tapu müdürlüklerinde haziran ayında toplam 357 bin satış işlemi gerçekleştirildi. Tüm bu işlemlerin 113 bini web tapu uygulaması üzerinden yapıldı.
Web Tapu Uygulamasını en çok kullanan ilk 5 il ise sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa oldu.
Web Tapu uygulaması ile tapu işlemleri için talep edilen kimlik belgeleri, emlak beyan değerini gösterir belgeler, şirket yetki belgeleri ve DASK poliçeleri talep edilmeden işlemler gerçekleşti ve vatandaşların tapu müdürlüklerine sadece son imza aşamasında gelmesi sağlandı. Resmi geçerliliği bulunan; tapu senedi, ipotek belgesi ve tapu kayıt örnekleri web tapu sistemi üzerinden alındı.
WEB TAPU İLE İLGİLİ TÜM DETAYLAR WEB SAYFASINDA
Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, vatandaşların web tapu sistemini nasıl kullanacaklarına yönelik kullanma kılavuzu ve videoları “https://webtapu.tkgm.gov.tr/haber/bireysel-ve-sirket-portallari-kullanici-islemleri-tanitim-videolari-ile-kullanim-kilavuzlarina-buradan-ulasabilirsiniz” adresinden yayınladı. Web tapu ana sayfası üzerinden de “Webtapu” ile ilgili vatandaşların ne yapması gerektiği ile ilgili bilgi verildi.
Vatandaşların tapuya sadece imza için gelmesini sağlayan web tapu uygulaması ile ayrıca azalan bürokrasi ve beraberinde yaşanan tasarruf ile yıllık yaklaşık 100 milyon TL tasarruf sağlanacak.

 
Bakan Soylu’dan uyarı
 
Erzurum Nüfus Günü verileri açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum kamuda 18’inci sırada
DOSİAD - ÖZEL - Erzurum’da bu yılın ilk 5 ayında kişi başına düşen kamu ...
Erzurum’dan 6 ayda 38 ülkeye ihracat
DOSİAD - ÖZEL - Erzurum’dan bu yılın Haziran ayında 15, ocak – haziran ...
Erzurum Haziran ayı sektörel verileri açıklandı
DOSİAD - ÖZEL - Erzurum’dan haziran ayında 11, ocak - haziran ayları bütününde ...
 
‘Milletimizle hep kol kola, omuz omuza yürüdük’
Albayrak, 'Böylesi bir krize maddi, manevi ve siyasi yatırım yapanlar, ...
DAP İdaresi destekledi, üretici benimsedi
DAP İdaresi tarafından finanse edilerek ekimi yapılan Macar Fiği ile Tritikale ...
Erzurum Haziran TÜFE’si açıklandı
DOSİAD - EKONOMİ - TÜİK Haziran 2020 dönemi Erzurum İstatistik Bölgesi ...
 
Süt üreticilerine müjde
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Süt İçerik Analiz Desteği kapsamında ...
DAP’tan bitkisel üretime destek
DAP İdaresi, Van Gürpınar Kaymakamlığı ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ...
Milletvekili Aydemir TBMM'de ekonomiyi değerlendirdi
AK Parti Erzurum Milletvekili, AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi İbrahim ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri