Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>SPOR
18 Ağustos 2022 Perşembe - 15:16

Spor Toto 1’inci Ligde 2’inci hafta mesaisi

Ligdeki ilk maçında evinde Pendikspor ile berabere kalarak 2 puan yitiren Erzurumspor Pazar günü deplasmanda oynayacağı Göztepe maçına hazırlanıyor.

Spor Toto 1’inci Ligde 2’inci hafta mesaisi

Ligdeki ilk maçında evinde Pendikspor ile berabere kalarak 2 puan yitiren Erzurumspor Pazar günü deplasmanda oynayacağı Göztepe maçına hazırlanıyor. Sakat ve cezalı futbolcunun bulunmadığı mavi beyazlı ekip, ilk haftadaki performansıyla ligin flaş ekibi görüntüsü veren Göztepe’den puan ya da puanlarla dönmeyi hedefliyor.

Transfer tahtası açılmadığı için lige sözleşmeleri devam eden futbolcular ile giren Erzurumspor  taraftarlara ümit verdi. Mücahit Albayrak’ın transferi sonrasında defansta forma şansı bulan Cengizhan Bayrak ile orta sahada Novikovas’ı aratmayan Sefa Akgün taraftarın gönlünü kazandı. Orhan Ovacıklı’nın form tutmasıyla birlikte ekibin bir önceki sezondaki havasını yakalayacağına inanan taraftarlar, kaleci Göktuğ Bakırbaş’ın da güven verdiği görüşünde.

ALTINORDU İLK GALİBİYETİNİ ALMAK İSTİYOR
Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Altınordu’nun kalecisi Ali Emre Yanar ve Safa Kınalı, cumartesi günü oynayacakları Sakaryaspor maçı hakkında iddialı konuştu.
Altınordu, hafta sonu sahasında Sakaryaspor ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına İsmet Orhunbilge ve Metin Oktay Yerleşkesinde yaptığı antrenmanlarla devam ediyor. Teknik Direktör Ufuk Kahraman yönetiminde yapılan çalışmada oyuncular ısınma hareketlerinin ardından Sakaryaspor maçının taktik provasını yaptı.
Altınordu’nun başarılı file bekçisi Ali Emre Yanar, taraftarlarını çok özlediklerini vurgulayarak, “Geçen sezonun son haftalarına doğru onların desteği ile büyük bir iş başardık. Geçtiğimiz sezon ligde kalma yolunda verdiğimiz mücadelede bizi ayakta tutan en büyük güçlerden birisi hiç şüphesiz taraftarımızdı. Onlara destekleri için bir kez daha teşekkür ederiz. Bu sezon da onların büyük desteğine ihtiyacımız var” dedi.
Sakaryaspor maçına galibiyet parolasıyla hazırlandıklarını belirten genç kaleci, “Hocalarımız bize sahada neler yapmamız veya neler yapmamamız gerektiğini çok iyi anlatıyorlar. Biz de bunları sahada uygulayıp cumartesi akşamı sahamızda oynayacağımız ilk maçtan galibiyetle ayrılacağız” diye konuştu.
Başarılı kaleci, bu sezonki hedefleri konusunda ise “Bu sezona çok iddialı başladık. Koymuş olduğumuz hedefleri yerine getirebilecek güce de sahibiz. Öncelikle adım adım eksikliklerimizi çok hızlı bir şekilde gidermemiz lazım. Gelecek için çok umutluyuz. Sezon başında konulan büyük hedefleri gerçekleştirmek için çok çalışmalıyız” dedi.
KINALI: “TAKIMIMA ŞAMPİYONLUK YOLUNDA EN BÜYÜK KATKIYI SAĞLAMAK İSTİYORUM”
Altınordu’nun sezon başında Trabzonspor’dan kiralık olarak kadrosuna kattığı ve Altınordu forması ile çıktığı ilk resmi maçta gol atan Safa Kınalı da “Gençlerbirliği deplasmanıyla lige güzel bir başlangıç yaptık. Tabi ki gönül isterdi galibiyetle dönebilseydik. Yine de deplasmandan 1 puanla dönmek kötü değil. Artık şimdi Sakaryaspor ile oynayacağımız maça konsantre olduk. İnşallah cumartesi günü ilk galibiyetimizi alıp lige emin adımlarla devam edeceğiz” diye konuştu.
Genç oyuncu, hedefleri konusunda da “Buraya gelirken tabi ki kendime bazı hedefler koymuştum. Tabi ki öncelikli hedefim Altınordu’nun bir üst lige çıkması için elimden geleni yapmak. Kişisel hedefime gelecek olursam da takımıma şampiyonluk yolunda en büyük katkıyı sağlamak istiyorum. Hocam ve camiam benden memnun olabilirse ne mutlu bana” dedi.
Kırmızı-lacivertli takım, yarın yapacağı çalışma ile Sakaryaspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak kampa girecek.

DENİZLİSPOR TARAFTARIYLA BULUŞACAĞI MAÇTA GALİBİYET HEDEFLİYOR

A. Denizlispor Başkanı Mehmet Uz, Spor Toto 1.Ligin 2.haftasında Çaykur Rizespor maçını kazanarak, taraftarlara ilk iç saha maçında galibiyet hediye etmek istediklerini söyledi.

Spor Toto 1. Ligin 2.haftasında Çaykur Rizespor'u konuk edecek olan A. Denizlispor hazırlıklarını sürdürüyor. Denizlispor Başkanı Mehmet Uz yaptığı yazılı açıklamada, sezonun iç sahadaki ilk maçında hedeflerinin galibiyet olduğunu ifade etti. Eyüpspor maçında eksiklere rağmen iyi bir mücadele ortaya koyduklarını ancak sahadan tek golle mağlup ayrıldıklarını belirten Mehmet Uz, “Yaptığı transferlerle dikkat çeken rakibimiz karşısında puan alabilecek bir oyun sergiledik ancak istediğimizi alamadık. Bu maç geride kaldı. Teknik heyet ve oyuncularımız bu maçın değerlendirmesini yapacaktır” dedi.

“LİG UZUN BİR MARATON VE DAHA EN BAŞTAYIZ”

Sezonun ilk iç saha maçında Pazartesi günü konuk edecekleri Çaykur Rizespor maçını kazanarak puanla tanışacaklarına inandığını ifade eden Uz, “Takımımız iyi çalışıyor. Biz teknik ekip ve oyuncularımıza hep inandık hep güvendik. Aynı güven ve inancımızı da sürdürüyoruz. Çaykur Rizespor maçını kazanarak taraftarlarımıza ilk buluşmamızda galibiyet hediye etmek istiyoruz. Taraftarlarımızdan da ilk maçta takımı yalnız bırakmamalarını ve bugüne kadar verdikleri desteği sürdürmelerini bekliyoruz. Lig uzun bir maraton ve daha en baştayız. Geçen sezon yakaladığımız birlik beraberlik ortamının bizi hedefimize nasıl ulaştırdığını gördük. Bunu yine başaracağımızdan eminim" şeklinde ifade etti.

ÖMER ŞİŞMANOĞLU KADROYA DAHİL OLACAK

 

A. Denizlispor Ömer Şişmanoğlu’nun ücret anlaşmazlığı sebebiyle lisansının çıkarılmadığı iddiasını yalanlayarak, sağlık raporunun alınmasının ardından başarılı oyuncunun kadroya dahil edileceğini açıkladı.

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden A. Denizlispor, henüz lisansı çıkmayan Ömer Şişmanoğlu hakkında açıklama yayımladı. Lisansın alınamamasının nedenini Şişmanoğlu’nun sakatlığından dolayı olduğunu söyleyen A. Denizlispor yönetiminden yapılan açıklamada; “Profesyonel takım oyuncularımızdan Ömer Hasan Şişmanoğlu'nun ücret anlaşmazlığı sebebiyle lisansının çıkarılamadığı yönünde çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Sözleşmesi devam eden ve takımla birlikte çalışmalarını sürdüren oyuncumuzun, sakatlığının sürmesi sebebiyle sağlık raporu henüz çıkmamıştır. Sağlık raporunun alınması ve TFF'ye gönderilmesinden sonra mevcut lisansı vize yapılacak ve kadromuza dahil olacaktır” ifadelerine yer verildi.

BARIŞ BAŞDAŞ, YENİDEN YENİ MALATYASPOR'DA

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor, geçen sezon da forma giyen Barış Başdaş ile yeniden sözleşme imzaladı.

Kulübün resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, geçen sezon da Yeni bir formasını terleten defans oyuncusu Barış Başdaş ile 1 yıllık anlaşmaya varıldığı belirtildi. Kulüp binasında Başkan Hacı Ahmet Yaman'ın da katılımı ile gerçekleşen imza töreninde Barış Başdaş kendisini yeniden Yeni Malatyasporlu yapan imzayı attı.

KARAKAYA: "YENİ OLMAMIZA RAĞMEN GÜZEL İŞLERİMİZİ İNŞALLAH HER HAFTA GÖSTERECEĞİZ"

Bodrumspor Başkanı Rıza Karakaya, iyi işler yapan bir takım olduklarını belirterek, "Yeni olmamıza rağmen güzel işlerimizi inşallah her hafta göstereceğiz. Keçiören deplasmanından da ümitliyiz. Bodrumspor, takım oyununu orada da ortaya koyacaktır" dedi.

İlk kez Spor Toto 1. Lig’de mücadele eden Bodrumspor, deplasmanda Ankara Keçiörengücü oynayacağı maç öncesi hazırlıkları sürdürüyor. Yeni Malatyaspor’u 3-1’lik skorla yenmesinin ardından Keçiörengücü ile oynayacağı maça hazırlanan futbolcular motivasyonlarının yüksek olduğu görüldü. Zorlu bir antrenman yapan futbolcular Ankara deplasmanı öncesinden Bodrum Şehir Stadyumu'nda antrenmanlarını yapıyor.

Bodrumspor Teknik Direktör İsmet Taşdemir antrenman öncesi yaptığı açıklamada, "Bizim geçen sene geldiğimizden beri oluşturduğumuz bir oyun sistemi var. Bu oyun sistemine aynı şekilde devam ediyoruz. Geçen maçta Kenan ve Musa Caner bir önceki seneden cezalıydı. Bu hafta Kenan’ın cezası bitti, Musa’nın devam ediyor. Bir oyun şablonumuz var. Ona göre devam etmeye çalışıyoruz. Bu lig için uygun olduğumuzu düşünüyoruz. Özellikle baskı kısmını çok doğru yapıyoruz. Her türlü varyasyonu deniyoruz. Lig uzun bir maraton ilk haftadan liderlik bizim için çok önemli değil. Biz kendi takımımızı ve yapabileceklerimizi biliyoruz. Yeni gelen oyuncularımız takıma adapte oldu. Bu sadece adaptasyon değil, bazı arkadaşlarımızın hazır olamaması bazı arkadaşlarımızın cezalı olmasından dolayı hafta hafta gidiyoruz" dedi.

RIZA KARAKAYA: "TARAFTARIMIZDAN ÖZÜR DİLİYORUZ"

Bodrumspor Başkanı Rıza Karakaya ise, "Ligin genelde ilk haftaları zor olur. Yoğun sıcağa rağmen takımızı iyi bir performans gösterdi. İlk yarıda canlı bir oyun oynayarak skoru buldu. Ondan dolayı takımımıza ve teknik heyetimize teşekkür ediyorum. Halkımıza da teşekkür ediyorum. Stadımızı neredeyse doldurdular. Ufak tefek Passolig ile ilgili aksaklıklar oldu. Ondan dolayı taraftarımızdan özür diliyoruz. Bir sonraki içerideki maçımızda daha dikkatli olacağız. İlk hafta bitti, ikinci hafta Keçiören deplasmanındayız. İyi işler yapan bir takımız. Biz de yeni olmamıza rağmen güzel işlerimizi inşallah her hafta göstereceğiz. Keçiören deplasmanından da ümitliyiz. Bodrumspor, takım oyununu orada da ortaya koyacaktır" diye konuştu.

Futbolculardan Samet Yalçın, geçen maçın Bodrum halkı için öneminin farklı olduğunu ifade ederek, "Biz de ona göre oynadık, iyi geçti, iyi bir galibiyet aldık. Benim açımdan da iyi oldu iki gol attım, takım arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bu maça odaklandık, iyi oyunla galibiyet alacağız inşallah" diye konuştu.

Takımın başarılı futbolcularından Üzeyir Ergün de, ilk hafta kazandıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, "Çok güzel bir performans oldu, iyi başlamak istiyorduk. Herkes gibi bizimde hedeflerimiz var. Elimizden geldiğinin en iyisini yapmaya çalışacağız. Geçen sene çok güzel geldik, aynı şekilde devam ediyoruz. Bende bir defans oyuncusu olarak elimden geldiğince takımıma katkı vermek istiyorum. Asistle başlamayı özellikle çok istiyordum, nasip oldu çok şükür" şeklinde konuştu.

SAMSUNSPOR’DA 30 FUTBOLCUNUN LİSANSI ÇIKARILDI

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Samsunspor, kadrosunda bulunan 30 futbolcunun lisansını çıkardı.

Samsunspor yaz transfer sezonunda şu ana kadar 17 oyuncu transfer edip, 15 oyuncuyla da yollarını ayırdı. 5 yıldır her sezon öncesi kadrosunu ‘sil baştan’ yapılandıran kırmızı-beyazlılarda bu sezon Türkiye Futbol Federasyonu’nda (TFF) yer alan listede lisansı çıkartılmış, maç oynamaya hazır 30 futbolcu mevcut. Karadeniz temsilcisi, kadrosunda bulunan sözleşmeli oyuncularından oluşan 10 futbolcunun ise lisansını çıkartmadı.

Yeni transfer Douglas Tanque'nin lisansı henüz çıkartılmadı

Adı sık sık transfer dedikodularına karışan forvet Tomane Mendes, yeni transfer Douglas Tanque’nin yanı sıra yeni sezon kadro planlamasında düşünülmeyen sözleşmeli oyunculardan Melih-Semih Altıkulaç, Amir Arlı, Erald Cinari, Furkan Güneş, Ensar Arslan, Elhadj Bah ve Ismael Diomande’nin lisansları çıkartılmadı.

30 FUTBOLCUNUN LİSANSI TAMAM

Kırmızı-beyazlıların lisans çıkarttığı 30 futbolcu şunlar:

Jakup Szumski, Aykut Özer, Alp Tutar, Ali Taha Demir, Atakan Mert Özdemir, Alim Öztürk, Yusuf Abdioğlu, Soner Gönül, Mücahit Albayrak, Ali Ülgen, Osman Çelik, Hasan Kılıç, Celil Yüksel, Yusuf Emre Gültekin, Cihan Kahraman, Fernando Boldrin, Moryke Fofana, Şener Kaya, Aryvdas Novikovas, Polat Yaldır, Yusuf Ensar Poyrazlı, Kadeem Harris, Gaetan Laura, Ahmet Sagat, Emir Hakan Patan, Muhammet Ali Özbaskıcı, Sarp Ekinci, Zeki Yavru, Yunus Emre Çift ve Berk Taşkın.

15 FUTBOLCU TAKIMDAN AYRILDI

Karadeniz temsilcisinde geçen sene kadroda bulunan oyunculardan 15'i ile bu sene yola devam edilmedi. Bu futbolculardan Recep Burak Yılmaz, Alaaddin Okumuş, Yasin Öztekin, Joel Kayamba ve Junior Tallo ile sözleşme yenilenmedi. Kevin Boli, Tolcay Ciğerci, Hüseyin Öztürk, Nurullah Aslan, Talha Ulvan, Melih Okutan, Guy Yameogo, Necmican Cebeci, Vukan Savicevic ve Sheldon Bateau ise başka takımlara transfer oldu.

Ayrılan 15 oyuncunun yanı sıra Melih Altıkulaç, Semih Altıkulaç, Amir Arlı, Erald Cinari, Furkan Güneş, Ensar Arslan, Elhadj Bah ve Ismael Diomande’den kendilerine takım bulmaları istendi.

 
2.8 ton sahte bal ele geçirildi
 
Kasapoğlu 5. İslami Dayanışma Oyunları’nı değerlendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demirceylan Avrupa finalinde
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı boksörlerinden Doğukan Demirceylan, ...
Ege’de cirit coşkusu
Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası B Grubu ...
Erzurumspor ilk maçında PFDK’lık oldu
Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği Erzurumspor’u,  Erzurumspor-Pendikspor ...
 
U19 Milli Takımı Erzurum kampı devam ediyor
U19 Milli Takımının, 2022/23 UEFA U19 Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme ...
Kasapoğlu: 'Rekorumuzu kırmaya çalışacaklar'
Kasapoğlu, bu yıl Konya’da en yüksek katılıma sahip 5. İslami Dayanışma ...
Bilazer:  ‘Takım istediğimizi yaptı’
Spor Toto 1. Lig’in ilk haftasında kendi sahasında ağırladığı Pendikspor’la ...
 
'Gerçek oyunumuzu ortaya koyamadık'
Spor Toto 1. Lig'in ilk haftasında BB Erzurumspor’la deplasmanda 0-0 berabere ...
Erzurumspor evinde 2 puan kaybetti
Erzurumspor Ligin ilk haftasında evinde ağırladığı Pendikspor ile golsüz ...
Sıla Özkan çeyrek finale yükseldi
Erzurum'da önceki gün başlayan Üst Minikler Avrupa Boks Şampiyonası’nda ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri