Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
16 Kasım 2022 Çarşamba - 03:00

Sezai Karakoç'a vefa

Şair ve mütefekkir Sezai Karakoç’un hayatını anlatan “Dünya Sürgünü” belgeseli, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katıldığı programla Ankara'da tanıtıldı.

Sezai Karakoç a vefa

Şair ve mütefekkir Sezai Karakoç’un hayatını anlatan “Dünya Sürgünü” belgeseli, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katıldığı programla Ankara'da tanıtıldı.
Vefatının üzerinden bir yıl geçen şair ve mütefekkir Sezai Karakoç’un hayatını anlatan bir belgesel yapıldı. TRT, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bir medya şirketinin iş birliğiyle hazırlan “Dünya Sürgünü” belgeseli, 6 aylık bir çalışma ile ortaya konuldu. Belgesel için CSO Ada Ankara Yerleşkesi’nde bulunan Tarihi Salon’da gerçekleştirilen ilk gösterime, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy katıldı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Ersoy, İstiklal Caddesi’nde yaşanan terör saldırında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dilerken, yaralı vatandaşların da bir an önce sağlığına kavuşması temennisinde bulundu.
Vefatının yıl dönümünde Sezai Karakoç’u rahmetle ve saygıyla anan Ersoy, Karakoç’un milli ve manevi değerlerden beslenen, son derece derin bir düşünde dünyasının mimarı olduğunu ifade etti. Ersoy, Sezai Karakoç’un milletinin büyüklüğüne, insanının değerine kani olduğunu, insanların benliğini uyandırmak derdiyle dertlendiğini söyledi.
“Dünya Sürgünü’ eseri, onun hatırasını canlı tutmak için verilen bir çabadır”
Ersoy, programda yaptığı konuşmada şunları kaydetti:“Sezai Karakoç üzerine söylenmesi gereken çok şeyler var. Bugün burada olmamızın sebebi de budur. Zira ‘Dünya Sürgünü’ eseri, onun hatırasını canlı tutmak için verilen bir çabadır. Dolayısıyla ben sözün burasında Sezai Karakoç’u anlatma vazifesini bu esere bırakıyorum. Ancak şunun da altını özellikle çizmek istiyorum. Devlet adamları, liderler, mücadelelerin bayraklaşmış isimleri; yaptıklarıyla bir milletin kimliğini, karakterini tarihe not düşerler. Fikir adamları, sanatçılar, edebiyatçılar, alimler ise eserleriyle, eylemleriyle, söylemleri ve bilgileriyle milletin özünü, ruhunu duygulara, düşüncelere, kelimelere nakşederler. Bütün bunlar milli hafıza dediğimiz engin ve paha biçilemez birikimi meydana getirir ki aslımızı unutup kendimize yabancılaşmayalım. İşte tam bu noktada zaman zaman çok önemli bir ayrıntıyı gözden kaçırıyoruz. Mirası hatırlamaya odaklanıp o mirası bize bırakanları göz ardı ediyoruz. Sözler aklımızda kalıyor da söyleyen unutuluyor, fikirler yaşıyor ama fikrin sahibi bilinmezlere karışıyor. Bunun önüne geçmek hem milli bir sorumluluk hem de bir vefa borcudur.”
“Merhum Sezai Karakoç’un şahsında bu milletin kimliğini meydana getiren, onu muhafaza eden ve nesilden nesle aktaran geçmişlerimize en kalbi minnet duygularımı ifade etmek isterim. Aziz milletimizden de onlara dair hafızalarını daima diri, daima güçlü tutmalarını önemle rica ediyorum” diyen Bakan Ersoy, Bakanlık olarak destek verdikleri “Dünya Sürgünü” belgeselinin de bu farkındalıkla atılmış bir adım olduğunu dile getirdi.
“Dünya Sürgünü” belgeselinin Sezai Karakoç ile ilgili dijital arşivde yer alacağı bilgisini de paylaşan Ersoy, Karakoç’tan feyz almaya ve hatırasında ilham bulmaya devam edeceklerini belirtti.
Ersoy’un konuşması sonrası katılımcılar belgeseli izledi.
“Dünya Sürgünü” belgeselinin ikinci gösterimi yarın İstanbul İstiklal Caddesi’nde bulunan bir sinema salonunda gerçekleşecek.

 
Zekat Kongresi 18 Kasım’da başlıyor
 
Merkezi yönetim bütçe verileri açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zekat Kongresi 18 Kasım’da başlıyor
Diyanet İşleri Başkanlığı ile İstanbul 29 Mayıs Üniversitesince düzenlenen ...
Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu seçime gidiyor
Orhangazi Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Durmuş Turan, ...
Vali Yavuz’dan Dadaşlara: ‘İyi ki varsınız’
Erzurum'un sembolü haline gelen Selçuklu eseri Çifte Minareli Medrese'den ...
 
ETÜ’de türkülerin hikayesi anıldı
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) öncülüğünde ve Türk Halk Müziği Sanatçısı ...
Erzurum’da fotoğraf ve tiyatro günleri başlıyor
Fotoğraf Sanatçısı, Oyuncu Barış Kerim Cesur ve Fotoğrafçı İlyas Göçmen Erzurum’a geliyor.
Şehit Karaman’a vefa
Palandöken Şehitler Parkı'nın ismi Şehit Kubilay Karaman Parkı olarak değiştirildi.
 
TYÇ, Atatürk’ün anlatıldığı kitapları paylaştı
Türkiye’nin en büyük sosyal sorumluluk projesi Tarih Yazan Çocuklar, “100 ...
Karayazılı çocukların imza günü heyecanı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “Tarih Yazan Çocuklar ...
TİMBİR bölge toplantısı Erzurum’da yapıldı
Türk İnternet Medya Birliği Doğu Anadolu Bölge Toplantısı Erzurum’da yapıldı.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri