Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi başarılı öğrencileri ağırladı
Çiftçi başarılı öğrencileri ağırladı
Futsal kadınlarda Gümüşhane şampiyon
Futsal kadınlarda Gümüşhane şampiyon
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
9 Ocak 2022 Pazar - 12:51

‘Şehit ve gazilerimiz başımızın tacıdır’

Yavuz, ’Erzurum ‘’Benim bebem anasız büyür de vatansız büyüyemez.” deyip, 20’li yaşlarındayken bebesini beşikte bırakıp cepheye koşan Nene Hatun’un, söz konusu vatansa gerisi teferruatır, diyen yürekli yiğitlerin şehridir.' dedi

‘Şehit ve gazilerimiz başımızın tacıdır’

DSİ Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz Erzurum’da faaliyetlerini sürdüren Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül ve Türkiye Gazileri ve Şehit Aileleri Vakfı Erzurum Şubesi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Konfederasyon Başkanı Rıza Demir’i ziyaret ederek, şehit yakınları ve gazilerle hasbihalde bulundu.
Ziyaretlerinin ardından bir açıklama yapan DSİ Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz, ’Erzurum ‘’Benim bebem anasız büyür de vatansız büyüyemez.” deyip, 20’li yaşlarındayken bebesini beşikte bırakıp cepheye koşan Nene Hatun’un, söz konusu vatansa gerisi teferruatır, diyen yürekli yiğitlerin şehridir.
Bu memleketin evlatları kutsal vatan toprağı uğruna şehit oldu, gazi oldu. Dolayısı ile bizlerin şehit ve gazilerimize her daim borcu vardır. Bu minvalde istedikki hafta sonumuzu şehit yakınlarımız ve gazilerimiz ile birlikte geçirelim. Onlarla dertlenip, onlarla hüzünlenip, onlarla sevinelim. Hal hatır soralım hasbihal edelim. Bugün bu topraklarda özgürce yaşıyor ve şanlı bayrağımızı gururla gönderde dalgalandırabiliyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. ’dedi.
Ölürse şehitlik mertebesine ulaşacağını, yaşarsa kutsal görevi başarıyla tamamlayarak, en onurlu unvan olan gazilik unvanıyla yaşayacağını bilen evlatlarımıza ülke olarak çok şey borçlu olduğumuzu belirten Bölge Müdürü Yavuz, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tarihimizi zaferlerle donatan, kutsal emaneti yarınlara, şeref ve şanla taşıyan aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; hayatta olan gazilerimize, ailelerine ve şehit yakınlarına sağlıklı, mutlu, huzurlu günler diliyorum.” diye konuştu.
BU VATAN ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN BİZLERE ARMAĞANI
Sivil Toplum Kuruluşları içinde en değerli derneklerin Gazi ve Şehit yakınlarını temsil eden dernekler olduğunu söyleyen Yauz; “Şehit yakınları ve gazilerimizin birbirleriyle ve toplumla dayanışmasında, acıların hafifletilmesinde rol oynayan Muharip Gaziler Derneği ,Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ve Türkiye Gazileri ve Şehit Aileleri Vakfı Erzurum Şubesi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Konfederasyonu bu anlamda çok önemli bir misyonu yerine getiriyor. Bizlerde bugün bu derneklerimizi ziyaret ederek, onların her daim yanlarında olduğumuzu, gazilerin ve şehitlerin emaneti olan ailelerinin her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum.
Hepimizin şehit ve gazilerimize can borcu, minnet borcu, vefa borcu var. Bu borcu ancak bir nebze de olsa şehitlerimizin uğruna canlarını feda ettikleri mukaddes değerlere sahip çıkıp ailelerinin yanında olarak ödeyebiliriz. Dernek Başkanlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 
Yolspor Genel Kurulu tamamlandı
 
Çomaklı’dan Çalışan Gazeteciler Günü mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’den Aşık Ruhani’ye vefa
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim yatırımları devam ediyor. Erzurum’un ...
 Kolordu komutanı Uzun’a ‘Sarıkamış’ kitabı
Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Başkanlarından Avukat Necati Bölükbaşı ...
AKM’den Yeni Eser: ‘Makam Müziği Atlası’
Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Başkanlığı, kültür ve sanat dünyasına “Anadolu ...
 
Yolcu otobüsünde yolculara kitap dağıttılar
Ilıca Borsa İstanbul Yavuz Selim Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri “Erzurum ...
Erzurum’da Türkiye’de bir ilk
Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile kurulan ...
Memleketim Dergisi 60. Yıl Özel Sayısı yayınlandı
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nca yayımlanan Memleketim ...
 
Fahreddin Paşa'ya vefa
Medine'yi, İngiliz destekli isyancılara karşı büyük bir kahramanlıkla ...
AK tiyatro ekibi Gara Sevda'yı sahneledi
AK Parti Erzurum Gençlik Kolları Sosyal Politikalar Birimi bünyesinde ...
Anaokulu öğrencilerinden Milli Şair Akif’e vefa
İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’un vefatının yıldönümü nedeniyle ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri