Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>BÖLGEDEN
26 Mayıs 2021 Çarşamba - 13:30

Palandöken’de çevre dostu belediyecilik

Gönül Belediyeciliği kapsamında ilkleri gerçekleştiren, Sosyal Belediyecilik alanında Model olan, toplumun her kesimine ulaşan Palandöken Belediyesi, çevre duyarlılık ve dikkati noktasında da atılım ve yatırımlarını sürdürüyor.

Palandöken’de çevre dostu belediyecilik

Gönül Belediyeciliği kapsamında ilkleri gerçekleştiren, Sosyal Belediyecilik alanında Model olan, toplumun her kesimine ulaşan Palandöken Belediyesi, çevre duyarlılık ve dikkati noktasında da atılım ve yatırımlarını sürdürüyor.

SIFIR ATIK PROJESİ

Palandöken Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında hayata geçirdiği mobil atık getirme merkezlerinin sayısını arttırarak, vatandaşların atıklarını kolayca geri dönüşüme kazandırmasını sağlıyor.

PÖLANDÖKEN’DE ÇEVRE HASSASİYETİ

Palandöken Belediyesi Çevre dostu belediyeciliği ortaya koyarak ilçenin yoğunlaşma noktalarına yerleştirdiği mobil atık getirme merkezleriyle, hem ekonominin kazanmasını, hem de doğanın korunmasını sağlıyor. Daha önce ilçede konumlandırdığı atık getirme merkezlerine ilave olarak 20 Atık Getirme Merkezini daha ilçede belirlenen noktalara yerleştiren Palandöken Belediyesi, israfın önlenmesi, doğal varlıkların korunması, çevre dostu tüketim alışkanlıklarının kazandırılması noktasında örnek çalışmalara imza atıyor.

YÜKSEK DUYARLILIK

Palandöken’de çevre bilincinin yüksek olduğu, ilçe halkının çevre korunması ihyasında özel bir hassasiyet gösterdiğini belirten Belediye Başkanı Muhammet Sunar, “Palandökenliler gün içerisinde kendi katı atıklarının ayrıştırılması yönünde ciddi bir emek sarf ediyor. Böyle bir bilince sahipler. Geçen yıl ilçemizin muhtelif yerlerine mobil geri dönüşüm kutuları atık getirme merkezleri kurmuştuk. Kurduğumuz geri dönüşüm merkezleri ile alakalı olumlu dönüşler aldık. Bu olumlu dönüşler bizlerin şevkini artırdı. Bu yıl 20 adet mobil atık getirme merkezi temin ettik. Bunları ihtiyaç duyulan noktalara yerleştiriyoruz. Bu hususta Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün ciddi bir tecrübesi var. Hangi bölgelerde neye ihtiyaç duyuluyor, geri dönüşüm atık getirme merkezleri nerelerde işe yarar, bu konular üzerinde titiz bir çalışmaları var.” dedi

ATIK GETİRME MERKEZLERİ

Değerlendirmesinde, Atık Getirme Merkezlerinin önemine vurgu yapan Başkan Sunar, “Atık Getirme merkezlerimiz; ‘Metal, plastik, pil, cam, kağıt, Elektrik/Elektronik ve atık sıvıyağ’ olmak üzere 7 bölümden oluşuyor. Her biri ayrı önem taşıyor. Örneğin, 1 litre atık sıvıyağ, 1 milyon litre suyu kirletiyor. Dolayısıyla en azından bu açıdan Palandöken Belediyesi, çevreci çalışmalarına ve kimliğine yeni bir ive kazandırmak istiyor.” kaydını düştü

PALANDÖKEN BELEDİYESİ ÇEVREYE YOĞUNLAŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde yürütülen Sıfır Atık Projesinin Palandöken’de ciddi bir karşılık bulduğunun altını çizen Başkan Sunar, “Özellikle Emine Erdoğan Hanımefendinin başlatmış olduğu çevre bilincine dönük faaliyetler ilçemizde de ciddi bir karşılık buldu. İlçe halkımız çevreci bir bilincine sahipti ve bu projelerle vatandaşlarımızın bilinci eyleme geçmiş oldu. Umuyorum ki hem projelerimiz hem de vatandaşlarımızı bilinci artarak devam edecek. Geçen yıl salgından önce ilçede bulunan ilkokul çağındaki çocuklarımıza çevre bilincini aşılamak adına dergiler, boyama kitapları dağıtmıştık. Bu gibi faaliyetlerimizin geri dönüşlerinden de son derece memnunuz. Yine her toplantımızda ilçe halkımızın benzer taleplerini görmekteyiz. Palandöken Belediyesi olarak elimizden geldiğince bu taleplere olumlu karşılık vermenin gayreti içerisindeyiz. Geri dönüşüm atık getirme merkezlerini 5 merkez mahallede 20 muhtelif noktaya bırakacağız. Bu noktalar önceden tespit edildi. Özellikle bu noktalar atığın yoğun olduğu, geri dönüşüme de ihtiyaç duyulan alanlar, meskenlerin yoğun olduğu alanlar, meskenlerin ortak kesişen alanları ve ticaret merkezlerinin kesif bulunduğu sahalar. Buralarda da yine umuyoruz ki bu geri dönüşüme katkı sağlayacağız. Faaliyete geçireceğimiz bu projemiz şimdiden İlçe halkımıza hayırlı olsun.” ifadelerine yer verdi

 

 
Karataş 'Ülkücü şehitlerimizi rahmetle anıyoruz'
 
Aydemir Erzurumspor’u TBMM gündemine taşıdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzincan’da tedbir ve denetimler sonuç verdi
Türkiye'nin 15-21 Mayıs arasındaki illere göre her 100 bin kişide görülen ...
Erzincan Otlukbeli’de 4,2 büyüklüğünde deprem
Erzincan’ın Otlukbeli ilçesinde 4,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
DAP bölge çiftçisini sevindiriyor
Bahçesaray’da Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresinin destekleriyle ...
 
DAP bölge çiftçisini sevindiriyor
Van Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Daire Başkanlığı ile Bahçesaray Belediyesinin ...
Aziziye’de Olimpik yatırım
Aziziye Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı birçok yatırım gibi, Yarı Olimpik ...
Doğalgaz borularından otomobil yapıyor
Erzincan’da çıraklıktan yetişen 45 yaşındaki motor ustası Murat Sazçalan, Erzurum yolu ...
 
Oltu Çayında su seviyesi düştü
Her yıl Mayıs ayında coşan Oltu Çayı bu yıl kuruma noktasına geldi. Geçtiğimiz ...
33 şehide vefa
24 Mayıs 1993 yılında bölücü terör örgütü tarafından Bingöl-Elazığ karayolunda ...
Huzur geldi, dönüş başladı
Muş’ta, iç güvenlik operasyonları kapsamında terörden temizlenerek huzur ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri