Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan kaçamadılar
Jandarmadan kaçamadılar
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Dal’dan başkent mesaisi
Dal’dan başkent mesaisi
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
HABERLER>TÜRKİYE
21 Mayıs 2021 Cuma - 02:04

‘Nerede Müslüman varsa destek vereceğiz’

Erdoğan, ‘Biz göreve geldiğimiz 19 yıl öncesinden bu yana yardımlarımızı hiç aksatmadık. Nerede bir Müslüman varsa biz onlara desteğimizi vereceğiz. Müslümanların dışında da muhtaç varsa biz o muhtaçlara da elimizi uzatacağız.’ dedi

‘Nerede Müslüman varsa destek vereceğiz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili, “Şimdi ise öyle bir anayasa yapalım ki, bu yaptığımız anayasa cumhurun ihtiyacına cevap verecek bir anayasa olsun. Kanunlarla yönetilen bir Türkiye haline geldik. Şu anda da durum aynı, yine kanunla yönetilen bir ülke konumundayız” dedi.
Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde Kütüphane Söyleşileri programında gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, aile hayatından yeni anayasa çalışmalarına, dünyada yapılan yardımlardan üniversite öğrenimi ile ilgili gelinen son noktaya ilişkin bilgiler verdi.
“BENİM 8 TANE TORUN VAR, DARISI BAŞINIZA”
Bir gencin “Ailenizle ne yaptığınızda mutlu olurdunuz?” sorusuna cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Onlar İstanbul’da, yanımızda olan yok. Hafta sonlarında gitme durumumuz olduğunda torunlarımı gördüğümde onlarla eğlenmek, kucaklaşmak başka bir zevk veriyor, bir dinamizm veriyor. Şu anda tam sevilme çağında oldukları için bize ayrı bir güç katıyor. Benim 8 tane torun var, darısı başınıza. Hepsinin de ayrı bir tadı var. Her jenerasyondan var, en büyüğü 13-14 yaşında, en küçüklerinin içerisinde şuanda 6 aylık olanı da var. Cumadan İstanbul’da olmak, Pazar, eskiden bu da olmuyordu. Şimdi bu fırsatı zaman zaman yakalayabiliyorum. Torunlarla, hanımla birlikte eğlenme, oynama vakti buluyoruz” dedi.
“KANUNLARLA YÖNETİLEN BİR TÜRKİYE HALİNE GELDİK”
Yeni anayasa çalışmalarına ilişkin bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçmişte maalesef anayasaların yapılmasına baktığımız zaman Türkiye için ihtiyaç olan bir anayasanın yapılması çok uzun zamanlar alıyordu. Bu anayasaların yapılması da ihtiyaca cevap verebilecek şekilde değildi. Halkın yasaların tanziminde veyahut anayasayı gerektirdiği şekilde netice almaya yönelik maalesef adımlar atılamıyordu. Şimdi ise öyle bir anayasa yapalım ki, bu yaptığımız anayasa cumhurun ihtiyacına cevap verecek bir anayasa olsun. Cumhur İttifakı olarak attığımız bu adımda şuanda anayasacılar, STK’lar ve yaptığımız hazırlığı halka açalım. Halkta bu açtığımız metni onlar da değerlendirsin. Ondan sonra eksikleri giderelim. Cumhur İttifakı olarak bu anayasa metni üzerinde adımımızı atalım. Son zamanlarda muhalefet ‘biz böyle bir şeye ihtiyaç duymuyoruz’ gibi laflar etmeye başladı. Zaten bu zihniyet geçmişten bu zamana kadar ihtiyaç duymadı ki. Hiçbir zaman ihtiyaç duymadığı için bu ülke sağlıklı bir anayasa ile yönetilemedi. Kanunlarla yönetilen bir Türkiye haline geldik. Şuanda da durum aynı, yine kanunla yönetilen bir ülke konumundayız. Biz önce üzerimize düşeni yapalım, netice alırız veya almayız. Ama ‘yaptık’ deriz. Elimizde bu anayasa metni olur” diye konuştu.
“TÜRKİYE DÜNYADA ÖRNEKTİR, BAŞKA BİR ÖRNEĞİ YOK”
Bir gencin son 10 yılda en çok yardım eden ülkenin Türkiye olduğunu ve 100 yıl sonra Türkiye’nin yine yardımlara nasıl başladığını sorması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sen 10 yılı söylüyorsun, 10 yıl değil. Biz göreve geldiğimiz 19 yıl öncesinden bu yana yardımlarımızı hiç aksatmadık. Nerede bir Müslüman varsa biz onlara desteğimizi vereceğiz. Müslümanların dışında da muhtaç varsa biz o muhtaçlara da elimizi uzatacağız. TİKA bizim dönemimizde zirve yaptı. Müslüman, gayrimüslim, hepsine elimizi uzattık. TİKA dünyanın dört bir yanında bu tür desteklerini sürdürüyor. Şu anda Türkiye mülteciler noktasında 4,5 milyon mülteciye ev sahipliği yapıyor. Türkiye dünyada örnektir, başka bir örneği yok. Suriye’de bütün bu insanlar katığı zaman geldikleri yer Türkiye. Bu kadar parası pulu olan dünya ülkeleri, başta Amerika, acaba mültecilere ev sahipliğinde Türkiye’nin önünde mi? Hayır, Türkiye bir numara. Biz şuanda Suriye’nin kuzeyinde konutlar yapmaya başladık. Ben bunu Avrupalılarla görüştüm, destek verin dedim, yok. Şuanda bizim İdlib’de bitirdiğimiz konut sayısı 35 bin oldu. 35 metrekare ile 45 metrekare arasında konut yapıyoruz. Gayet güzel. Bu insanlar derme çatma çatılar, brandalar, muşambaların içerisindeki çadırlarda kalmasın. Gelsinler yaptığımız konutlarda kalsınlar. Taşınmaya başladılar buralara. Biz öyle bir ecdadın torunuyuz ki, bu ecdadın bize bu konudaki tavsiyesi çok açık ve net. ‘Nerede bir düşkün varsa, dara düşen varsa siz onların yanında yerinizi alacaksınız.’ Şeyh Edebali’nin tavsiyesini hiç unutmayacağız” şeklinde konuştu.
“ALDANAN VE ALDATAN DÖNEMLERDEN BU GÜNLERE GELDİK”
“Böyle bir süreçte öğrenci olsaydınız ne yapardınız?” sorusuna cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim öğrencilik yılımızı düşündüğümde maalesef o dönemlerde biz bugün gördüğümüz imkanları göremedik, bulamadık. Düşünebiliyor musunuz, üniversite imtihanına giriyorsunuz, 10 öğrenciden bir tanesi üniversiteye girebiliyor. Böyle bir dönemi yaşadık biz. Şuanda 10 öğrencinin 10’u da üniversiteye girebiliyor. 76 üniversiteden 207 üniversiteye çıkmak suretiyle bunu yakaladık. Öğretim üyelerinin sayısını ciddi manada artırdık. Şimdi rahatız. Keşke öğretim üyelerimizin sayısı daha da artsın, öğretim üyelerinin kalitesini daha da artıralım, bunlar arttığı zaman üniversitelerimizden mezun olan öğrencilerimizin de gerek kalifkasyonu gerek kariyer yapma imkanı daha da artacak. Öğrencisine harç ödeyemeyen dönemlerden bugünlere geldik. 45 liracık burs. Aldanan ve aldatan dönemlerden bu günlere geldik. Devlet üniversitelerinin yanına özel üniversiteler, vakıf üniversiteleri geldi. Bu rekabet alanımızın açılmasıyla, ilimde rekabet çok önemli, bunu başardık” ifadelerini kullandı.

 
Erdoğan’dan üniversite öğrencilerine müjde
 
121 terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan’dan üniversite öğrencilerine müjde
Bir gencin, “Önümüzdeki güz döneminde üniversite öğrencileri üniversitelerine ...
‘Türkmeneli’ne her türlü desteği veriyoruz’
Erdoğan, ‘Türkmeneli’ne biz şuan verdiğimiz her türlü desteği vermeye ...
‘Türkiye, hak ettiği yeri alacaktır’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gençliğe sesleniş
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve ...
Şentop’tan Dünyanın sessizliğine tepki
Şentop, “Filistin’e yönelik kabul edilemez baskı ve şiddeti, Mescid-i ...
'İslam ümmeti her daim Kudüs’ü savunacaktır'
Erbaş, Kudüs'te yaşanan son gelişmeler hakkında online olarak yapılan ...
 
Bilgi ekranlarıyla Filistin'e destek
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bilgi ekranlarını Filistin'e destek içeren mesajlarla kapladı.
Hac özel önlemler altında yapılacak
Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu ...
‘Biz gücümüzü, heyecanımızı gençlikten alıyoruz’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "81 ilden 560 gençle En Uzun İftar ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri