Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>BÖLGEDEN
4 Ağustos 2022 Perşembe - 03:28

Malazgirt Zaferi 951'inci yılında

Ahlat ilçesinde kurulan 1071 Sultan Alparslan Otağı, bu yıl 951. yıldönümü kutlanacak olan Malazgirt Zaferi etkinliklerine hazırlanıyor.

Malazgirt Zaferi 951 inci yılında

Ahlat ilçesinde kurulan 1071 Sultan Alparslan Otağı, bu yıl 951. yıldönümü kutlanacak olan Malazgirt Zaferi etkinliklerine hazırlanıyor.

Türklerin Anadolu'ya girişinin kapısı ve "Anadolu'nun tapusu" olarak nitelendirilen Ahlat'ta, Malazgirt Zaferi kutlamaları için hazırlıklar son aşamaya geldi. İlçenin Çarho mevkisindeki 450 bin metrekare alan üzerinde kurulan 1071 Sultan Alparslan Otağı, 23-26 Ağustos tarihleri arasında okçuluk, atlı okçuluk, kökbörü, geleneksel oyunlar gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Ayrıca otağ içerisinde bulunan 50 çadırda katılımcı illerin stantları görücüye çıkarken, Türkiye'nin dört bir tarafından katılımın sağlanacağı el sanatları sergileri açılacak.

Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, kutlamaların yapılacağı 1071 Sultan Alparslan Otağı ve Millet Bahçesinde incelemelerde bulundu. Çoban, "Tabi her yıl olduğu gibi bu yılda 1071 kutlamalarını yine Ahlat'ta başlatıyoruz. İnşallah 23-24-25 Ağustos'ta Ahlat'ta, 26 Ağustos'ta da Malazgirt'te Sultan Alparslan'ın emanetine sahip çıkma adına bütün çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz. Biz 1071 kutlamalarını yıl boyu kesintisiz yapıyoruz. Biz 25 Ağustos'ta başta Cumhurbaşkanımızı ağırlarken, aynı zamanda bakanlar kurulumuzu, kuvvet komutanlarımızı ve MHP Genel Başkanı ve mahiyetini kısacası ülkede milli birlik ve bütünlüğümüze kuvvet veren herkesi bu alanda ağırlıyoruz, ev sahipliği yapma onuruna nail oluyoruz. Sultan Alparslan'ın otağını kurduğu yerdesiniz. Sunduk ve Afşin komutanların zaferi kazandığı yerdesiniz. 23-24-25 Ağustos'ta başlangıç yeri olarak Ahlat'tayız ve 26 Ağustos'ta da Diojen'in esir düştüğü Malazgirt'te olacağız" dedi.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN ÇAĞRISI MİLLETİMİZDE CİDDİ KARŞILIK BULDU"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşları Ahlat'a davet etmesinin ciddi karşılık bulduğunu anımsatan Başkan Çoban, "Büyük Türk Komutan Sultan Alparslan öyle bir emanet bıraktı ki biz bu konuda o emanete tüm kuvvetimizle, tüm sevdamızla koşarak çalışıyoruz. Ülke insanımızı da bu vesileyle de burada Sultan Alparslan emanetinde bin yıl önceki başkentimizde buluşmaya davet ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın, ‘Ahlat'ı tanımadan Türkiye'yi tanıyamazsınız. Ahlat'ı anlamadan Türkiye'yi anlayamazsınız’ ifadeleri çok anlamlıydı. Bu vesileyle de Cumhurbaşkanımızın halkımızı Ahlat'a davet etmesi milletimizde ciddi karşılık buldu. Şu an her gün binlerce insan Selçuklu Meydan Mezarlığı'nı, Anadolu'nun Orhun Abidelerini ziyaret ediyorlar. Müzemizi, kümbetlerimizi, kalelerimizi ve millet bahçemizi, 1071 Sultan Alparslan Otağı'nı, kısacası bin yıl önceki başkentimizi evleri biliyorlar, ziyaret ediyorlar. Bizde bundan çok mutluyuz. 1071 kutlamaları bu yılda bütün ihtişamıyla devam edecek" diye konuştu.

"SULTAN ALPARSLAN VARİSİ CUMHURBAŞKANIMIZ EMANETE HAKKIYLA SAHİP ÇIKIYOR"

25 Ağustos tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve devletin zirvesini Ahlat'ta ağırlayacak olmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün ihtişamıyla halkımızı da, devletimizi de burada ağırlıyoruz. Dışarıdan da birçok misafirimiz olacak. Birçok dış misyon şefimizle de irtibatımız oldu. Onlarda Ahlat'taki kutlamalara gönüllü olarak katılmak istiyorlar. Bizde diyoruz ki Anadolu'yu bizlere yurt yapan, Anadolu'yu İslamlaştıran ve Türkleştiren bütün ulema, şüheda, alimler, zahitler Ahlat'ta metfun bulunuyorlar. Bizde vefa göstermeliyiz, onların ruhaniyetine sahip çıkmalıyız. Bugün Sultan Alparslan varisi Cumhurbaşkanımız bu emanete hakkıyla sahip çıkıyor ve Ahlat'ta kurduğu külliye ile de Cumhuriyetimiz Osmanlı ve Selçuklu ile müthiş bir bağ kurarak yeniden o tarihi bütünlüğümüzü inşa etmiştir. Şükranlarımızı iletmekten de memnuniyet duyuyoruz."

 

 
Maymun çiçeği 6 kıtaya yayıldı
 
Kavurucu sıcakta buğday hasadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı’da Olur gündemi
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal Erzurum Olurlular Derneği üyeleriyle bir araya geldi.
Canlar, Muharrem ayı iftarında buluştu
Ardahan Valiliği tarafından Muharrem ayı vesilesiyle iftar programı düzenlendi.
Aziziye’de yatırım seferberliği
Aziziye Belediyesi’nin Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, düzenlenen görkemli ...
 
Doğunun kaynak tuzları dünyada rağbet görüyor
Pülümür ilçesinde doğal olarak yeraltından çıkan kaynak tuzları, yurtiçinin ...
Gökyüzünün yıldızları Dede Korkut diyarındaydı
Türk Hava Kuvvetleri akrobasi timi SOLOTÜRK, tanıtım ve havacılık etkinlikleri ...
Doğu Anadolu’da tarlalardan bereket fışkırdı
Yaz mevsiminin bol yağışlı geçmesiyle arpa, buğday, ayçiçeği ve silajlık ...
 
Doğu Anadolu’da Harman Vakti
Doğu Anadolu Bölgesi illerinde tarım ve hayvancılıkla uğraşan köylüler, ...
Cağ kebap fabrikası üretime başladı
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği(MÜSİAD) Erzurum Şubesi, üyelerinin ...
Kura Nehri ıslah çalışma projesi onaylandı
Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) Ağrı’da gerçekleştirilen 85. Yönetim ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri