Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum vergi tahsilatında liderliğini korudu
Erzurum vergi tahsilatında liderliğini korudu
Erzurum bölgede 3, ülkede 56’ıncı sırayı aldı
Erzurum bölgede 3, ülkede 56’ıncı sırayı aldı
Gümrük'ten 'rekor' yakalama
Gümrük'ten 'rekor' yakalama
UAD’da Ermenistan-Azerbaycan davası başladı
UAD’da Ermenistan-Azerbaycan davası başladı
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
16 Kasım 2022 Çarşamba - 02:51

Kurum: 'Türkiye kararlı adımlar atmaktadır'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansı (COP27) sonrasında yaptığı açıklamada, "Türkiye iklim değişikliğiyle mücadele noktasında kararlı adımlar atmaktadır" dedi.

Kurum:  Türkiye kararlı adımlar atmaktadır

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansı (COP27) sonrasında yaptığı açıklamada, "Türkiye iklim değişikliğiyle mücadele noktasında kararlı adımlar atmaktadır" dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansına (COP27) katıldı. Konferansın ardından basın açıklaması yapan Bakan Kurum, Türkiye'nin iklim krizine karşı verdiği mücadeleden ve yaptığı çalışmalardan bahsetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2053 yılı için koyduğu net sıfır emisyon hedefiyle ilgili de konuşan Bakan Kurum, "Bugün Mısır'ın ev sahipliğinde düzenlenen COP27 Toplantısı vesilesiyle Şarm El Şeyh'deyiz. Burada gerçekten tüm ülkelerin, iklim değişikliğiyle mücadelesi bu mücadeleye katkıları, projeleri oldukça detaylı bir şekilde paylaşılmakta. Biz de ülke olarak standımızda ülkemizi tüm sektörlerimizle birlikte temsil etmek için buraya geldik. Konferansta 197 ülkeden, 35 bin katılımcı var. Biz de Türkiye olarak ülkemizi temsil ediyoruz. Ve burada belediyelerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, üniversitelerimizle birlikte bu temsili yapıyoruz. Bu konuda da hem etkinliklerimizle yani burada 70 etkinliğimiz var. Bu 77 yan etkinliğimizle birlikte, gerek iklim değişikliğiyle mücadelemizi gerek bu kapsamda yapmış olduğumuz projeleri gerekse farkındalık oluşturmak amacıyla sanatçılarımızın sergilerini burada yapıyoruz. Tabii az önce genel kurulda da ifade ettik, Türkiye iklim değişikliğiyle mücadele noktasında kararlı adımlar atmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu 2053 net sıfır emisyon hedefimiz doğrultusunda tüm sektörlerimiz iklim değişikliğiyle mücadele ediyor. Ve bu noktada liderlik yapan, süreci belirleyen ülke olma arzusuyla çalışmalarımızı yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
"İKLİM KANUNUMUZLA BİRLİKTE ADIMLARIMIZI ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Emisyonların azaltılması konusunda tüm sektörlerle bir arada çalıştıklarını belirten Bakan Kurum, "Daha önce 2015 yılında Birleşmiş Milletler çerçeve sözleşmesi kapsamında sekreteryaya emisyonlarımızı ve emisyonlarda gerçekleştirme oranlarımızı bildirmiştik. Ve 2030 yılı itibariyle 1 milyar 175 milyon ton gerçekleşmesi gereken emisyonlardan yüzde 21 azaltım sağlayacağımızı ifade etmiştik. Bugün ulusal katkı beyanımızı güncelledik. Ve 2030 yılında gerçekleşmesi öngörülen artıştan yüzde 21 azaltım hedefimizi yüzde 41 çıkarttık. Yani neredeyse 2 katı büyüklüğünde bir taahhütte bulunuyoruz. Artıştan yüzde 41 azaltarak sadece 2030 yılında 500 milyon ton emisyonu azaltmış olacağız. Yine burada tüm dünyayla paylaştığımız önemli bir konu da emisyonlarımızın pik yapacağı yıldı. Bu yıl da en geç 2038 yılına kadar tüm emisyonların en fazla pik yapacağı yıl olarak yine sekreterya ve tüm dünyaya ilan etmiş olduk. İnşallah, biz bu noktada gerek emisyonlarımızın azaltılması gerekse tüm sektörlerimizle birlikte yapacağımız ortak çalışmalar çerçevesinde bu adımlarımızı atacağız. Yapmış olduğumuz bilimsel çalışmalarla bunu belirledik. Yedi sektörümüzle birlikte enerji, sanayi, ulaştırma, tarım atık sektörü, yine binalar gibi, tüm sektörlerimizi içeren bilimsel alanda olan 2053 hedeflerimize uygun bir şekilde bu taahhütlerimizi tüm dünyayla paylaşmış olduk. Bu yeni taahhütümüzün ülkemiz, milletimiz ve tüm dünya adına hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah biz daha önce yapmış olduğumuz çalışmaları kararlı bir şekilde yapacağız. Gerek iklim şurasından aldığımız sonuç bildirgemiz gerekse tüm bu çalışmalarımız çerçevesinde hazırlayacağımız iklim kanunumuzla birlikte de adımlarımızı atmaya devam edeceğiz" dedi.

 
Bozdağ’dan Yeni Anayasa vurgusu
 
Yanık: Engelli hakları insan haklarının ayrılmaz bir parçası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ESTP Eymen için seferber oldu
Erzurum'da Şubat ayında SMA Tip 1 tanısı konulan Muhammet Eymen Kaya'nın ...
Koca’dan atama müjdesi
Koca, ‘Toplamda ilk etapta 42 bin 500 kişi alacağız. Mülakat yapmaksızın ...
Yanık’tan Aile Desteği açıklaması
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kış dönemi öncesinde sosyal ...
 
Vali Memiş Erzurum ağaçlandırma vizyonunu paylaştı
Memiş, "Tarım ve Orman Bakanlığı öncüsünde başlatılan ağaçlandırma çalışmasının ...
Milli Ağaçlandırma Gününde fidanlar toprakla buluştu
Gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye ...
Fidan dikerek doğaya nefes oldular
Erzurum’da 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde Erzurum Teknik Üniversitesi ...
 
Gıda denetim verileri açıklandı
Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerince, bu yıl gıda işletmelerine 1 milyon ...
Uzmanlardan ‘kuduz’ uyarısı
Van’da görev yapan Acil Tıp Uzmanı Dr. Mehmet Tatlı, kuduz hastalığına ...
Tanfer’den 10 Kasım mesajı
Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, 10 Kasım Atatürk’ün ebediyete ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri