Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
9 Kasım 2022 Çarşamba - 06:20

Koca’dan ‘Yeni tedirginlik oluşturmayalım' uyarısı

Koca, Covid-19 aşılarının kalp ile ilgili problemlerin yaşanmasına sebep olduğuna ilişkin iddialara, “Yeni bir tedirginlik oluşturmayalım. Bunun yer yer gündeme taşındığını biliyoruz. ' dedi

Koca’dan ‘Yeni tedirginlik oluşturmayalım  uyarısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 aşılarının kalp ile ilgili problemlerin yaşanmasına sebep olduğuna ilişkin iddialara, “Yeni bir tedirginlik oluşturmayalım. Bunun yer yer gündeme taşındığını biliyoruz. Ama elimizde bu anlamda bir kardiyak veya kalp damar sorunlarının artışına yol açtığına dair veri olmadığından emin olalım. Bunun için de bir tedirginlik oluşmamasına gayret edelim” dedi.
Sağlık Bakanı Koca, TBMM’de gazetecilerin sorularını cevapladı. Koca, Covid-19 ile ilgili soruya, “Bu dönemde salgın bitecek diye beklemeyelim. Sayılarının giderek azaldığını biliyoruz, 2 binli rakamlara geldi. Ama son 4 günden bu yana kısmi bir artış var, 2 bin 700 - 2 bin 800 civarında. Önümüzdeki dönemde Avrupa'dan yaklaşık 3-4 hafta sonra bizde de yükselişi gördüğümüz için, Avrupa'da artışın giderek azalma dönemine doğru girdiğini görüyoruz. Aralık ayı için bir miktar yükseliş olabilir. Ama artık Covid korkusu ile yaşamayalım. Covid ile yaşamayı artık öğrendik, nasıl bulaştığını hepimiz biliyoruz. Toplu yerlerde özellikle riskli kişilerin maske takmalarını hep öneriyoruz. Her zaman bu tedbirlerle devam edilmesi gerektiğinizi bilinmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Teşvik ödemlerine ilişkin soruya Koca, “Ek ödemelerle ilgili 'Beyaz Reform' çevresinde teşvik ödemesi başladı. Ama birinci basamak ile ilgili teşvik verilmesi doğrultusunda bir çalışmamız vardı. Onunla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'ndan geçmiş oldu. Sayıştay’tan da dün geçmiş oldu. Zannediyorum bir iki gün içerisinde yayınlanmış olur. Hem birinci basamak, hem temel bilimlerde üniversitelerde olan değişikliğe benzer bir düzenleme hem de eczacı arkadaşlarımızla ilgili tabanın değiştiği yönetmelik yayınlanmış olacak. Dolayısıyla bu çerçevede herkes teşvik alıyor olmuş olacak” şeklinde konuştu.
Özel hastane yönetmeliğine ilişkin bir soruya ise Bakan Koca, “Biz muayeneleri planlamadık ve planlamak istemiyoruz. 7 bin muayenehanemiz var ve 7 bin muayenehaneye yönelik bir yönetmelik yayımlamadık. Öyle bir niyetimiz de yok. Ama biz şunu görüyoruz; özel hastanelerin şu süreçte planlamayı delmek üzere muayenehaneciliği kullandığını görüyoruz. Biz ise son dönemde sağlık turizminin artması ile birlikte yurtdışından gelen hastalar dahil olmak üzere herkesin yapılan işlemini kayıt altına almak istiyoruz. Kurumlar arası geçişlerde de kaydı güvenle oluşsun istiyoruz. Dolayısıyla hasta güvenliğini kayıt altına almak istiyoruz. O nedenle de özel hastanelerde veya kamu dahil olmak üzere işlem yapanların yaptığı işlemi bilmek istiyoruz. Muayenehane boyutuyla da muayenehane hekimlerinden istediğimiz tek şey, yapılan muayenenin kayıt altına alınması dışında bir şey istemiyoruz. Özel hastanelerden de şunu istiyoruz, sizde işlem yapan yabancı hastalar dahil olmak üzere her kimse bunu mutlaka kayıt altına alın. Kayıt altına alınmadığında bunun cezası olacağını özel hastanelere söylüyoruz. Özel hastanelerin planlama yaptığımız için bu planlamayı delmek üzere muayenehane hekimliği üzerinden delmelerine müsaade etmek istemiyoruz. Çünkü son dönemde muayenehane hastaneleri oluşmaya başladı. Hiç kimse tedirgin olmasın biz sadece hastamızın ve yurt dışından gelen hastanın kayıt altına alınmasını istiyoruz. Özel hastanelerde de yapılan uygulamanın kim tarafından yapıldığını ve ne yapıldığını bilmek istiyoruz. Gerektiğinde iller bazında değişiklikler yapılabilir. Kurumlar arası kamu özel geçişlerin kayda alınmasını sağlamak hasta güvenliğini ne yaptığını kayda geçirmek istiyoruz” diye karşılık verdi.
Covid-19 aşısının kalp ile ilgili problemlerin yaşanmasına sebep olduğuna ilişkin iddialara Bakan Koca, “Yeni bir tedirginlik oluşturmayalım. Bunun yer yer gündeme taşındığını biliyoruz. Ama elimizdeki veriler bu anlamda bir kardiyak veya kalp damar sorunlarının artışına yol açtığına dair veri olmadığından emin olalım. Bunun için de bir tedirginlik oluşmamasına gayret edelim” değerlendirmesini yaptı.
Sağlık turizmine ilişkin soru üzerine ise Koca, “Sağlık turizmi ile ilgili yapımız var. Gelecek olan kişilerin güvenli sağlık hizmeti almak için marka oluştu. Bir portala taşlayarak güvenli hizmet alınması fonksiyonu görülecek. Hedef ülkelerde yoğun tanıtımlarla sunarak bu pastadan pay almadınız sağlamak” ifadelerini kullandı.

 
Bahçeli’den Kutlu Dava ve haysiyet vurgusu
 
Akar: 'Türk’ün gücünü dünyaya gösterdiler'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soba yakanlar dikkat
Lodos nedeniyle (karbonmonoksit) baca gazı zehirlenmelerinin yaşanmaması ...
‘Kadın ve Adalet Zirvesi’ başlıyor
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yarın İstanbul'da 5'incisi ...
ASHB’den '2030 Engelsiz Vizyon'
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye’nin de üyesi olduğu Birleşmiş ...
 
Sekmen Kentsel Dönüşüm projelerini paylaştı
Erzurum’da Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehir Zirve toplantısı ...
Organları üç hastaya umut oldu
Bayburt’ta ikinci basamak yoğun bakım biriminde tedavi gören E.B. tüm ...
MÜSİAD’da sağlık gündemi
Ekim ayının Dünya Sağlık Örgütü tarafından ‘Meme Kanseri Bilinçlendirme ...
 
'Farkımızı 'Health Türkiye' ile dünyaya duyuracağız'
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türk Devletleri Teşkilatı 8. Türk Tıp Dünyası ...
Yanık’tan Çocuk Desteği ödemeleri açıklaması
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı ...
ASHB ekipleri çocuklar için sahada
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının çocuk koruma mobil ekipleri, 51 ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri