Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum güne kar ile uyandı
Erzurum güne kar ile uyandı
8 maçın 3’ünü Erzurum 3’ünü Bandırma kazandı
8 maçın 3’ünü Erzurum 3’ünü Bandırma kazandı
Erzurum Doğum İstatistikleri açıklandı
Erzurum Doğum İstatistikleri açıklandı
Gazze'de can kaybı 52 bin 908’e yükseldi
Gazze'de can kaybı 52 bin 908’e yükseldi
İhracat birim değer endeksi yüzde 1,8 arttı
İhracat birim değer endeksi yüzde 1,8 arttı
HABERLER>GUNCEL
23 Mart 2012 Cuma - 12:15

Kış Spor Akademisi gündemde

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) bünyesinde faaliyet gösteren 7 komiteden biri olan ‘Kış ve Spor Turizmi Komitesi’ ilk toplantısını yaptı.

Kış Spor Akademisi gündemde

BURAK KÖSE (İHA) - Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) bünyesinde faaliyet gösteren 7 komiteden biri olan ‘Kış ve Spor Turizmi Komitesi’ ilk toplantısını yaptı.
Erzurum Evlerinde düzenlenen toplantıya KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, Doğu Anadolu Projesi Başkanı Adnan Demir, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, KUDAKA Kış ve Spor Komitesi Başkanı Mehmet Nuri Alim ve Kış ve Spor Turizmi Komitesinin üyeleri katıldı.
KUDAKA Kış ve Spor Turizmi Komitesi Başkanı Mehmet Nuri Alim; burada yaptığı konuşmada “Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi İnovasyona Dayalı Turizm ve Eylem Planı Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinde faaliyet gösteren Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) koordinasyonunda 2011 yılı içerisinde büyük bir katılımla hazırlanmıştır.” dedi.
ALİM BİLGİ VERDİ
İller ve bölge düzeyinde görev yapacak şu ana kadar 7 adet turizmi geliştirme komitesi kurdukları söyleyen Alim, kendi komitelerinin çalışma alanları ve projeleriyle ilgili şunları söyledi;
“Komitemiz Erzurum merkezli bir komite olmasına rağmen, Erzincan ve Bayburt’ta da yapılacak faaliyetler olması nedeniyle bu iki ilimizden de üyeleri içermektedir. Palandöken ve Konaklı’daki tesislerin ve UNIVERSIADE altyapısının kış sezonunda çekim merkezine dönüştürülecek biçimde geliştirilmesi, Kayak tesislerinin değerlendirilmesi, hizmet ve olanakların çeşitlendirilmesi, mevcut tesislere göre merkezi bir noktaya bir yöresel ürünler satış merkezinin açılması, Çeşitli bölgelerde uygun bulunan termal kaynağın Palandöken’e getirilmesine dair fizibilite ve projelendirme çalışmaları yapılarak otellerde kullanıma sunulması gibi faaliyetlerde bulunacağız.”
Türkiye Kış Sporları Akademisinin Erzurum da kurulması ve yine Erzurum da bir sporcu sağlığı ve tıp merkezinin kurulmasının dile getirildiği toplantıda, Erzurum’un coğrafi ve fiziki konumu göz önüne alınarak, dünyaca ünlü spor kulüplerinin yükseklik kamplarını Erzurum da yapmalarını sağlamak amacıyla gerekli alt yapı çalışmalarının da başlatıldığı belirtildi.
Toplantı sonunda KUDAKA Kış ve Spor Turizmi Komitesi Başkanı Mehmet Nuri Alim, çalışmalarını sürekli destekleyen Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar’a plaket verdi.

 
Ergün yeni teşviki değerlendirdi
 
‘Diyarbakır’a da gidiyoruz, Erzurum’a da..’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Oltu tarih beldesi’
Atatürk Üniversitesi Oltu Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. ...
‘Bu sene nevruz hoş geçmedi’
Erzurum'da incelemelerde bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Şırnak'ın ...
Şehide milli vefa
Afganistan'ın başkenti Kabil'de düşen Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait helikopterde ...
 
On binler şehidimizi uğurladı
Afganistan'da helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Erzurumlu uzman çavuş ...
Havuzbaşı’nda meczup eylemi
Erzurum'da kendini peygamber olarak nitelendiren cüppeli, sarıklı bir ...
Şehit Yakınlar dualarla uğurlandı
Afganistan'da düşen helikopterde şehit olan Binbaşı İsmail Cem Yakınlar, ...
 
Şehit Vurucu Erzurum’a getirildi
Afganistan'da meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 12 Türk askerinden ...
Cindilli: ‘Hakkın kendisi yenilmezdir’
Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSİAD) Yüksek İstişare ...
Şehit Vurucu yarın uğurlanacak
Afganistan’da görev uçuşu yaptığı sırada düşen helikopterde şehit olan ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Şantajın Oyunu
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri