Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Süper Kupa finalinin başlangıç saati değişti
Süper Kupa finalinin başlangıç saati değişti
Trendyol 1. Lig: Vanspor FK: 0 - Boluspor: 1
Trendyol 1. Lig: Vanspor FK: 0 - Boluspor: 1
Gelecek tarımda
Gelecek tarımda
Sivasspor'da Erzurumspor maçı gündemi
Sivasspor'da Erzurumspor maçı gündemi
DAGC'den Gazetecilik Meslek Yasası vurgusu
DAGC'den Gazetecilik Meslek Yasası vurgusu
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
22 Aralık 2020 Salı - 03:21

“İş’te Anne’ projesi rekora gidiyor

Selçuk, kadınların işgücüne katılımını desteklemek için başlatılan “İş’te Anne Projesi” kapsamında düzenlenen kurs ve programlardan bugüne kadar 42 bini aşkın kadının yararlandığını bildirdi.

“İş’te Anne’ projesi rekora gidiyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kadınların işgücüne katılımını desteklemek için başlatılan “İş’te Anne Projesi” kapsamında düzenlenen kurs ve programlardan bugüne kadar 42 bini aşkın kadının yararlandığını bildirdi.

Bakan Selçuk, İŞKUR tarafından, dezavantajlı konumda bulunan ve çocuk bakımı nedeniyle çalışamayan kadınların işgücüne kazandırılması amacıyla Eylül 2018'de başlatılan "İş’te Anne Projesi"nin sürdüğünü belirtti. Bakan Selçuk, “Proje kapsamında sosyal yardım ya da sosyal ve ekonomik destek alan kadınlar ile Bakanlığın kadına yönelik şiddetle mücadele alanında hizmet sunan kuruluşlarından faydalanan kadınlar öncelikli olmak üzere 0-15 yaş arası çocuğu olan kadınlar bu projeden yararlanıyor” ifadelerini kullandı.

KURSA KATILANLARA ÇOCUK BAKIM DESTEĞİ

İŞKUR’un 81 İl Müdürlüğünde “İş’te Anne Birimi” oluşturulduğunu ifade eden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, projeden yararlanan kadınların, İş Kulübü bulunan illerde öncelikle İş Kulüplerine katıldığının, İş Kulübü bulunmayan illerde ise İş ve Meslek Danışmanlığı hizmetlerinden faydalandığının bilgisini verdi. Selçuk, kadınların İş Kulübü faaliyeti sonrasında en az yüzde 50 istihdam garantili olarak düzenlenen Mesleki Eğitim Kursları ile İşbaşı Eğitim Programlarından yararlandığını söyledi. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, diğer yandan sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen Mesleki Eğitim Kursları ile İşbaşı Eğitim Programlarına katılan kadınlara günlük olarak ödenen kursiyer zaruri giderine ilave olarak ayrıca aylık 400 TL çocuk bakım desteği verildiğinin de altını çizdi.

“KADINLARIN GÜÇLENDİRİLMESİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ ADIMLAR ATIYORUZ”

Kadınların ve ailenin toplumda güçlenmesi, nitelikli eğitim imkânlarına sahip olması, işgücü piyasasına girişlerinin kolaylaştırılması, sosyal güvencelerinin sağlanması ve kadın girişimci sayısının artırılması amacıyla çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Bakan Selçuk, “Kadınların güçlendirilmesi için önemli adımlar atıyoruz” diye konuştu. Türkiye'de son 18 yılda kadın istihdamının artırılması için reform niteliğinde yasal düzenlemeler yapıldığını vurgulayan Bakan Selçuk, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak kadın istihdamında dünyadaki gelişmelerin yakalanmasının, kadının ve ailenin güçlenmesini sağlayacak politikaların hayata geçirilmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu kaydetti.

 
Ala: ‘Yürüyeceğiz daha’
 
'Dünyanın en iyi hekimleri Türk Hekimleridir'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İŞKUR, Başkonsolos Sajad Soltanzadeh’i ağırladı
İran İslam Cumhuriyeti Başkonsolosu Sajad Soltanzadeh, Erzurum Çalışma ...
Toğrul beklentilerini paylaştı
Koop-İş Sendikası Erzurum Şube Başkan Tarık Toğrul, Gelir Vergisi uygulamalarında ...
O bilgiler silindi
T.C. Karayolları Genel Müdürlüğü, ekonomik olarak masrafa yol açtığı gerekçesiyle ...
 
Modifiye işletmesiyle siparişlere yetişemiyor
Erzurum’da bir vatandaş, kamyonunu satarak karavan minibüs aldı. Köfteciye ...
GM Gönüllülerinden sokak hayvanlarına destek
Yakutiye Belediyesi Gençlik Meclisi Gönüllüleri, sokağa çıkma kısıtlamasının ...
Koca: ‘Sağlık çalışanlarımız destan yazıyor’
Bakan Koca, “Sağlık çalışanlarımız destan yazıyor. Bütün kurumlarımız ...
 
Büyükşehir’de İmar Yönetmenliği istişaresi
Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Erzurum Bölge Başkanlığı, ...
TİGEM 145 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) taşra ...
Koca: ‘Mücadelemiz sürüyor’
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 pandemisinin tüm dünyada olduğu ...
 
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sandala Mandala
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir tanktan fazlası
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri