Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>EĞİTİM
13 Mayıs 2020 Çarşamba - 14:18

Hayvancılık Projesinde işbirliği

Atatürk Üniversitesi ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi arasında bölgede hayvancılığın gelişimine katkı sağlayacak "Doğu Anadolu Bölgesinde Embriyo Transferiyle Elit Damızlık Sürü Üretim Merkezi Kurulum Projesi" için protokol imzalandı.

Hayvancılık Projesinde işbirliği

Atatürk Üniversitesi ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi arasında bölgede hayvancılığın gelişimine katkı sağlayacak "Doğu Anadolu Bölgesinde Embriyo Transferiyle Elit Damızlık Sürü Üretim Merkezi Kurulum Projesi" için protokol imzalandı.
Atatürk Üniversitesi bünyesinde elde edilecek embriyoların taşıyıcı düvelere transferiyle birlikte nitelikli damızlık düve sürülerinin elde edileceğini ifade eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, bu protokolün uygulamaya geçmesiyle birlikte bölgemizin ihtiyaç duyduğu hayvan varlığını temin etme noktasında önemli bir aşama kat edileceğini söyledi.
ÇOMAKLI: “ÜLKEMİZİN MİLLİ TARIM PROJESİNE UYGUN ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”
Embriyo transferinin birçok avantajı olduğunu belirten Rektör Çomaklı, bir inekten yılda sadece bir buzağı elde edilirken, bu yöntemle yılda 8-20 buzağı elde etme imkanının olduğunu, böylece daha çok yavru elde etmenin mümkün hale geldiğini, embriyo ile hastalık bulaşma riskinin azaldığını ve bu yöntemin ırk ıslahının en kestirme, en çabuk ve en güvenilir yolu olduğunu belirtti.
Taşıyıcı annelerin bulunduğu yerde doğan buzağıların çevresel mikroplara karşı hazırlıklı olarak doğduklarını dile getiren Rektör Çomaklı, “Ülkemiz açısından embriyo transfer uygulaması, gelişen süt sığırcılık işletmeleri ve bu işletmelerde en iyi verimi alabilmek için genetik ilerlemenin iyileştirilmesi amacıyla uygulanmaya başlandı. Atatürk Üniversitesi olarak biz de hem ülkemizin Milli Tarım Projesine uygun çalışmalar yapmak hem de çağa ayak uydurmak adına tarım ve hayvancılıkta gereken atılımları yapıyoruz. Bu kapsamda Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile önemli bir anlaşmaya daha imza atmış olduk” dedi.
Atatürk Üniversitesinin eğitimli ve deneyimli veteriner hekimleri ile saha şartlarının ve fiziki imkanların bu tür uygulamaları yapabilecek düzeyde olduğunu aktaran Rektör Çomaklı, gelecek süreçte talebin artacağını, bu sebeple Doğu Anadolu Bölgesinde Embriyo Transferiyle Elit Damızlık Sürü Üretim Merkezi Kurulum Projesi doğrultusunda yüzlerce hayvan kapasiteli bir merkezin kurulacağını ve bu doğrultuda oluşacak talebi karşılama noktasında önemli bir misyonun yerine getirileceğini söyledi.
Erzurum Büyükşehir Belediyesinin de projeye göstermiş olduğu yakınlıktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Rektör Çomaklı, göstermiş olduğu ilgiden dolayı Başkan Mehmet Sekmen’e teşekkür etti.
“SALGIN SÜRECİNİN SONA ERMESİYLE EMBRİYO ÜRETİMİNE BAŞLANACAK”
Konuyla iliği bir değerlendirmede bulunan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise Atatürk Üniversitesi ile koordineli biçimde damızlık düve sürüleri elde edilmesini sağlayacaklarını belirterek, "Bu aynı zamanda ilimiz ve bölgemizdeki ıslah çalışmaları için de önemli bir dönemeç olacak. Hem nitelikli damızlık sürüler elde etmiş olacağız hem de bu bölgenin fiziki ve iklim koşullarına uygun türlerin gelişimini ve sayılarının artmasını sağlayacağız. Salgın sürecinin sona ermesiyle embriyo üretimine başlanacak ve transfer işlemi Büyükşehir Belediyesi ile Atatürk Üniversitesinin iş birliğinde gerçekleşecek” şeklinde konuştu.

 
Memur-Sen’den STK’lara kan bağışı çağrısı
 
Karanlık Kümbet restore ediliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YÖK noktayı koydu
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerde dönem sonu sınavları ile bu ...
Çomaklı: ‘En büyük pay Öğretim Elemanlarımızın’
Pandemi dönemi nedeniyle ara verilen ve ardından uzaktan eğitim yoluyla ...
Doçentlik Sınav tarihleri belirlendi
Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı Genel Sekreteri Haldun Göktaş, Doçentlik ...
 
Selçuk’tan LGS açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS kılavuzunun güncellendiğini ve Bakanlığın ...
Darüşşafaka sınavı 28 Haziran’da
Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın 2020 yılı sınavı, koronavirüs salgını ...
“Mayıs ayı burs ve kredi ödemeleri başladı”
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, mayıs ayı burs ve kredi ...
 
YÖK’ten YKS süreci açıklaması
Yüksek Öğretim Kurulu, (YÖK), lisans programlarını tercih edebilmek için ...
ÖSYM’den YKS değerlendirmesi
Aygün, “YKS’nın her oturumunda ve MSÜ’de adaylarımıza sınav binası girişlerinde ...
“LGS'de her öğrenci kendi okulunda sınava girecek”
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “LGS'de her öğrenci kendi okulunda sınava ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri