Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>TÜRKİYE
12 Mayıs 2023 Cuma - 07:38

Erdoğan’dan yeni ve sivil bir Anayasa vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Danıştay’ın 155. Kuruluş Yıl Dönümü ve İdari Yargı Günü Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Amacımız; ülkemizi yeni ve sivil bir Anayasaya kavuşturarak, diğer alanlarla birlikte yargımıza da önemli bir hizmet yapacağımıza inanıyoruz. ' dedi

Erdoğan’dan yeni ve sivil bir Anayasa vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Danıştay’ın 155. Kuruluş Yıl Dönümü ve İdari Yargı Günü Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Amacımız; ülkemizi yeni ve sivil bir Anayasaya kavuşturarak, diğer alanlarla birlikte yargımıza da önemli bir hizmet yapacağımıza inanıyoruz. Türkiye’yi, millî irade eliyle hazırlanmış sivil ve özgürlükçü bir Anayasaya kavuşturmak istiyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay’ın 155. Kuruluş Yıl Dönümü ve İdari Yargı Günü Töreni’ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada Şûrayı Devlet’ten bugüne Danıştay’a emeği geçen başkanlar, üyeler, hâkim ve savcılar ile personeli saygıyla yâd ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin idari reform tarihinin en önemli adımlarından biri olan Danıştay’ın kuruluşundan bugüne, sürekli gelişerek hizmet vermeyi sürdürdüğünü, devletle vatandaş arasındaki ihtilafların hukuki sınırlar içinde ve hakkaniyet duygusuna uygun çözülmesinde çok önemli görevler ifa ettiğini vurguladı.

2017’deki Anayasa değişikliğiyle ülke tarihinin en önemli yönetim reformlarından birini gerçekleştirdiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ni kurarken, güçler ayrılığı ilkesini de tahkim ettik. Yasama, yürütme ve yargı arasındaki ilişkileri daha keskin hatlarla belirleyerek, demokrasimizin standardını yükselttik. Yine bu Anayasa değişikliğiyle yargının bağımsızlığı umdesine tarafsızlığı ibaresini de ekledik. Böylece yargıyı, geçmişte içine düştüğü tartışmalardan kurtaracak önemli bir adım attık.”

“YARGIMIZI İHANET ÇETESİ MENSUPLARINDAN TEMİZLEYEREK YENİ BİR DÖNEM BAŞLATTIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yargı ile diğer erkler, özellikle de yürütme arasındaki ilişkilerin, dünyanın her yerinde tartışmalara konu olduğuna dikkati çekerek şöyle konuştu: “Ancak ülkemizde, vesayet ve darbe süreçlerinde bu tartışmalar, gerçekten can acıtıcı, kurumları yıpratıcı bir şekil almıştır. Mesela, bir dönem yargımızın üzerine çöken FETÖ gölgesi hepimizi çok üzmüştür. Hamdolsun, devletimizin diğer kurumlarıyla birlikte yargımızı da bu ihanet çetesi mensuplarından temizleyerek, yeni bir dönem başlattık. Ülkemizin, her türlü hukuk dışı oluşum gibi, hangi isim ve görünüm altında olursa olsun, terör örgütleriyle yürüttüğü mücadelede yargımızın gösterdiği sağlam duruşun şahidiyiz. Her ne kadar, vesayet dönemi hayali ve hevesiyle yargı kurumlarımıza saldıranlar hâlâ varsa da artık bu taktik söylemlere kimse itibar etmiyor. Milletimiz, kendi adına karar veren yargı kurumlarına, giderek daha güçlü bir şekilde güvenmekte, sarıp sarmalamaktadır.”

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Ülkeyi yeni ve sivil bir Anayasa’ya kavuşturarak, diğer alanlarla birlikte yargıya da önemli bir hizmet yapacaklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi, millî irade eliyle hazırlanmış sivil ve özgürlükçü bir Anayasa’ya kavuşturmak istiyoruz. Bunu başarmamız, demokrasimizin üzerindeki son bulutların da dağılması anlamına gelecektir. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun en önemli hedeflerinden biri bu olacaktır. Seçimlerin ardından bu konuyu, hem milletimizin hem Meclisimizin gündemine tekrar taşıyacağız. Yargı temsilcilerimizden de bu hususta katkı bekliyoruz” dedi.

Türkiye’nin 2 asırlık demokrasi serencamının son yarım yüzyılını bizzat yaşadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Aklımızın ermeye başladığı yıllara dair ilk hatıramız 1960 darbesi ve sonrasında yaşanan acı görüntülerdir. İlk gençlik yıllarımızı muhtıra tartışmalarıyla geçirdik. Ardından ülkenin ideolojik çekişmelerinden sokak kavgalarına, terör eylemlerine evrildiği süreci yaşadık. Bu sürecin aslında 12 Eylül darbesinin zeminini hazırlama oyunu olduğunu, ilerleyen dönemlerde bizzat projenin sahiplerinin ikrarıyla öğrendik. Siyasetin yeniden toparlanmaya çalıştığı 1980’li yılları, 1990’ların siyasi istikrarsızlık ve sosyal gerilim dönemi izledi.”

“ÜLKEMİZE BU UTANCI YAŞATANLARIN HİÇBİRİNİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ”

“Demokrasi tarihinin en yüz kızartıcı dönemi” olarak tanımladığı 28 Şubat’ta, kimin nerede durduğunun, hafızalarında hâlâ tüm ayrıntılarıyla canlı olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemize bu utancı yaşatanların, siyasetçisinden akademisyenine kadar hiçbirini asla unutmayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, böyle bir iklimde siyasete yeni bir ses, yeni bir yaklaşım, yeni bir program getirerek, milletten yetki istediklerini kaydetti.

Son 21 yılda her ne yapılmışsa, gerisinde asırlık demokrasi ve kalkınma eksiklerini telafi etme çabası olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’ye o kadar çok vakit kaybettirdiler, milletimizin enerjisini o kadar boş yere harcattılar ki kaybedecek tek bir anımız, tek bir günümüz yoktu” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, güven ve istikrar iklimini zehirleyerek siyaseti ve yönetimi rayından çıkarma çabalarının, kendi dönemlerinde de hiç eksik olmadığını ifade ederek, şunları kaydetti: “Ama önceki süreçlerden farklı olarak biz, dirayetli ve kararlı duruşumuzla milletimizin desteğini hep yanımızda tutmayı başardık. Hatırlarsanız, 15 Temmuz gecesi televizyonlara bağlandığımda bir şey söylemiştim. Demiştim ki, biz milletin gücünün üstünde güç tanımıyoruz. Evet, bu güç bizi vesayetin cenderesinden, terör örgütlerinin saldırılarından kurtardığı gibi, darbecilerin silahlarının namlularına da göğsünü siper etti. Biz de milletimize şükranımızı eserlerimizle, hizmetlerimizle, reformlarımızla gösterdik, gösteriyoruz.”

“TÜRKİYE YÜZYILI İLE ULAŞMAK İSTEDİĞİMİZ HEDEFLERİ BIKMADAN, USANMADAN ANLATMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Türkiye’de kendilerinin yaşadığı sıkıntıların hiçbirini yaşamamış, gördüğü manzaraların hiçbirini görmemiş bir nesil olduğuna işaret ederek, diğer pek çok mesele gibi bu yeni nesle, demokraside, özgürlüklerde, hukuk devletinde bugün bulunulan yerin kıymetini anlatmakta zorlandıklarını belirtti.

Gençlerin mukayesesini, eski Türkiye ile değil, kendilerine göre çok daha iyi uygulamalara sahip ülkelerle yaptığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hâlbuki biz her ülkenin kendi hikâyesi olduğunu, ülkemizin hikâyesinin de hiç de öyle kolay yazılmadığını çok iyi biliyoruz. Bunun için gençlerimize, hem sahip olduğumuz imkânları hem Türkiye Yüzyılı ile ulaşmak istediğimiz hedefleri bıkmadan, usanmadan anlatmayı sürdüreceğiz.” dedi.

Gençlere bırakacakları en büyük mirasın, onlara hayallerini hayata geçirebilecekleri, altyapısı tamamlanmış bir Türkiye olacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yargı teşkilatımıza duyulan güvenin artması, yargının itibarının yükselmesi, bu sürecin önemli kazanımlarından biri olarak ortak hanemize yazılacaktır” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Danıştay’ın 155. kuruluş yıl dönümü ile hâkim ve savcıların Danıştay ve İdari Yargı Günü’nü kutladı. Konuşmanın ardından Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye takdim etti.

 
Erdoğan: 'Sandığın onuruna asla halel getirmedik'
 
Bahçeli: 'Erdoğan’ın gitmesini yazanlar alçaktır'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: 'Sandığın onuruna asla halel getirmedik'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Maruz kaldığımız onca provokasyona ...
‘Çok daha büyük başarılara imza atacağız’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batman mitinginde yaptığı konuşmada, “Biz bu topraklarda ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Güçleri yetmez
Erdoğan, “Suriye’ye yaptıklarını bize de yapmak için gün sayan emperyalistleri ...
 
'21 yıldır sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık'
Türkiye’ye 21 yıldır sadece eser ve hizmet siyaseti yaptıklarını belirten ...
Erdoğan: ‘Durmak yok’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın mitinginde yaptığı konuşmada, “Biz 21 yıldır ...
‘Ülke ve milletimiz için en hayırlısı neyse onu yaptık'
Erdoğan, ‘Biz bu takoz siyasetine ve sabotaj siyasetine teslim olmadık. ...
 
Erdoğan: 'Bu ülkenin hiçbir ferdi kaybetmeyecek'
Erdoğan, "14 Mayıs'ta tercihinizi Türkiye Yüzyılı'ndan yana yapın. Tercihinizi ...
Erdoğan: 'TEKNOFEST gençliği hedef alınıyor'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”Dünyanın bir numaralı Havacılık, ...
‘Eğitim ordumuzu daha da güçlendiriyoruz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “45 bin Öğretmen Atama Töreni”nde yaptığı konuşmada, ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri