Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Altun, sektörde 25 yılını tamamladı
Altun, sektörde 25 yılını tamamladı
Erzurum’da bıçaklı kavga: 1 gözaltı
Erzurum’da bıçaklı kavga: 1 gözaltı
Dağlarda çiriş otu bereketi
Dağlarda çiriş otu bereketi
Curlingte heyecan dorukta
Curlingte heyecan dorukta
Sekmen’den ortak akıl vurgusu
Sekmen’den ortak akıl vurgusu
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
28 Mayıs 2021 Cuma - 14:06

Engellilerin aşılaması başladı

Covid-19 aşısı olabilmek için hakkı doğan Aleyna Çeğil, uzun süredir beklediği aşıya kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirtti.

Engellilerin aşılaması başladı

Çeğil’in aşılanmasına hayranı olduğu ünlü sanatçı Nurullah Akçayır da katıldı. Aşılama sonrasında ikili birlikte türküler söyledi ve renkli görüntüler oluştu.
Sağlık Bakanlığı, koronavirüs ile mücadele programı kapsamında, sırası gelen vatandaşları aşılamaya devam ediyor. Son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından, “Aşı programımızda öncelikli bir grubu daha aşılamaya başlıyoruz. Bugünden itibaren tam bağımlı orta düzey ve ağır engelli vatandaşlarımızın aşılanması başlıyor. Bu güce güvenin” ifadelerini kullanarak yeni bir aşılama grubuna geçildiğini duyurmuştu. Bu kapsamda uzun süredir aşıyı beklediği öğrenilen, hafif mental reterdasyon rahatsızlığı olan Aleyna Çeğil de sırası gelir gelmez aşıya koştu. Erzurumlu oldukları için sürekli türkülerini dinlediği ve büyük hayranı olduğu ünlü sanatçı Nurullah Akçayır’ın da aşı olurken sürpriz yaparak yanına gelmesi sonrasında renkli görüntüler oluştu. Aleyna aşı olduktan sonra beklemesi gereken süreyi, Akçayır’ın türküleri eşliğinde geçirdi.
Uzun süredir aşı olmak için bekleyen ve sürekli ailesine soran hafif mental reterdasyon rahatsızlığı bulunan Aleyna Çeğil, engellilerin de aşılama kapsamına alınması sonrasında hemen randevusunu alarak aşısını oldu. Aşı olduğu için çok mutlu olduğunu belirten Çeğil, başta Sağlık Bakanı Koca olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına teşekkürlerini iletti. Aleyna Çeğil ayrıca hayranı olduğu sanatçı Akçayır’ın da kendisine bugün de eşlik etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Hocalarımı arayıp da ‘aşım ne zaman gelecek’ diye sormuş”
Aleyna’nın aşı olmak için uzun süredir beklediğini söyleyen ve Aleyna ile birlikte Covid-19 aşısını olan annesi Zeynep Çeğil ise, “Biz de gerçekten u süreçte aşının gelmesini çok bekledik. Aleyna ve Aleyna gibi çocuklarımızın öncelik grubuna alınması bizleri çok mutlu etti. Çünkü aylardır bekliyorduk ve onları bu süreçten korumak çok zordu. Hem de çok sabrettiler, çok yoruldular. Önceliğin verilmesi bizi çok memnun etti Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bir yıldır aşı ile ilgili tüm haberleri dinledi, internetten takip etti. Zaten kendisi görür görmez, Instagram’dan da aşı ile ilgili olan bu haberi beğenmiş. Heyecanlandı, duygulandı, ‘neredeyse gözümden yaş akacak’ gibi bir şey söyledi. 1, 1 buçuk yıldır aşırı bir şekilde istiyordu. Hocalarımı arayıp da sormuş, ‘aşım ne zaman gelecek’ diye. Çok heyecanlanmıştı ve nasip oldu bugün yaptırdık” şeklinde konuştu.

“Bir an önce hepimizin aşılanıp bu illetten kurtulmamız gerekiyor”
Aleyna’nın uzun süredir beklediği bir isteğinin gerçekleşmesine şahitlik ettiği için çok mutlu olduğunu belirten ünlü sanatçı Nurullah Akçayır, “Biz de onun mutluluğuna ortak olmak için şuan buradayız. Güzel bir kardeşimiz, uzun zamandır da heyecan ile bu aşıyı bekliyorlardı. Bütün engelli arkadaşlarımızı da aşıya davet ediyoruz. Herkes aşısını olsun, Aleyna’nın yanında olmaktan çok mutluyuz. Çok sıkıntılı bir süreç geçirdik. Biz sanatçılar da çok sıkıntılı bir süreç geçirdik. Hem esnafımız hem de müzisyen arkadaşımız çok sıkıntılı bir süreç geçirdik. Herkesin ekonomisi bozuldu. Dolayısıyla bu çok hassas bir durum. Allah’a şükür ki ülkemizde yeterince aşılarımız var. Vatandaşlarımızın buna özen getirmesini istiyorum. Bir an önce hepimizin aşılanıp bu illetten kurtulmamız gerekiyor” diye konuştu.

 
TKV yeni sezon için çalışmalara başladı
 
SERKA’da Kars Lojistik Merkezi açılış toplantısı yapıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
9 kene vakası görüldü, 1 kişi hayatını kaybetti
Bingöl’de havaların ısınmasıyla birlikte kene kaynaklı 9 Kırım Kongo Kanamalı ...
Veteriner hekimler seferber oldu
Erzurum’un Aziziye İlçesine bağlı mahallelerde Veteriner hekimler özellikle ...
Kahkaha yogasıyla stres attılar
Etkinlikteki desteklerinden dolayı Kahkaha Yogası Master Eğitmen İpek ...
 
Palandöken baharla bir başka güzel
Her yıl sadece mayıs ayında filizlenen ve halk arasında mayıs çiçeği olarak ...
Yeşilay Erzurum’da Doğan dönemi
Erzurum İl Millî Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, 4 yıldır yürüttüğü Yeşilay ...
Hayırseverlerden destek bekliyor
Bayburt’ta odun doğrarken parmağını hızara kaptıran 17 yaşındaki genç ...
 
Karasu’daki balık ölümleri araştırılıyor
Karasu Nehirinde binlerce balık telef oldu. Kandilli ve Aşkale arası Karasu ...
TDV’den Gazze’ye tıbbi malzeme desteği
Türkiye Diyanet Vakfı, İsrail işgali altında bulunan Gazze’ye Türk milletinin ...
Koca: ‘Düşüş eğilimi devam ediyor"
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerde 100 bin nüfusa karşılık gelen bir ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri