Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Meteorolojiden Erzurum için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Erzurum için kuvvetli yağış uyarısı
Terör bitti, köylere geri dönüş arttı
Terör bitti, köylere geri dönüş arttı
AGF başvuru verileri açıklandı
AGF başvuru verileri açıklandı
Gazze'de can kaybı 34 bin 568'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 568'e yükseldi
Hacı adayları dikkat
Hacı adayları dikkat
HABERLER>EKONOMİ
1 Haziran 2021 Salı - 16:37

ETSO üyeleri için ‘e-ihracat’ webinarı düzenlendi

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) e-ticaret platformu TradeValley Group’un ortaklaşa düzenlediği, “Sınırlı Kaynakla Sınırsız Ticaret-E-İhracat” konulu çevrimiçi toplantıda, Erzurum’un bu alandaki potansiyeli konuşuldu.

ETSO üyeleri için ‘e-ihracat’ webinarı düzenlendi

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) e-ticaret platformu TradeValley Group’un ortaklaşa düzenlediği, “Sınırlı Kaynakla Sınırsız Ticaret-E-İhracat” konulu çevrimiçi toplantıda, Erzurum’un bu alandaki potansiyeli konuşuldu.

Sanal ortamda gerçekleşen toplantıya, ETSO adına Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Polat katıldı. Toplantının açış konuşmasını yapan Polat, günümüzde ticaretin şeklinin 20-25 yıl öncesine oranla büyük değişim gösterdiğini belirterek, e-ticaretin artık bütün sektörlerin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı. Buna bağlı olarak artık e-ihracatın da ticaret hayatının olmazsa olmazı haline geldiğini kaydeden Polat, e-ihracatın, klasik ihracattan daha çok avantajı bulunduğunu belirterek, bunun nedeninin tüm dünyada daha fazla müşteriye ulaşma potansiyeli olduğunu vurguladı.

Polat konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Buna ilaveten, zaman ve maliyetin en aza indirilmesi, üreticiden temin edilen ürününü direkt olarak tüketiciye ulaştırılabilmesi ve ürün yelpazesinin daha geniş olması da e-ihracatın önemli avantajlarından sayılabilir. ETSO olarak, Erzurum’daki işletmelerimizin de e-ihracat konusuna ilgi göstermesini arzu ediyor ve bu yöndeki girişimlerini danışmanlık hizmetlerimizle destekliyoruz. Tabi bunun öncesinde şehir olarak bütün sektörlerde üretim potansiyelimizi artırmamız gerekiyor. Çünkü üretim odaklı yatırımların şehrimizin üretimine, istihdamına ve ihracatına kısacası ekonomisine büyük sağlayacağına inanıyoruz.”

Toplantıda daha sonra konuşan TradeValley Satış ve İş Geliştirme Direktörü Güçlü İlalmak ise Türkiye’deki farklı ürün, mal ve hizmet tedarikçilerini yurtdışındaki alıcılarla buluşturduklarını ifade ederek, “Amacımız; kurmuş olduğumuz B2B e-ticaret platformumuz aracılığıyla dünyanın dört bir yanındaki alıcı ve satıcı firmaları buluşturarak, kullanıcılarımıza işletmeler arası hızlı ve güvenilir bir e-ticaret deneyimi sunmaktır” dedi.

TradeValley olarak tecrübelerini üyeleriyle paylaşmak ve uluslararası e-ticaret süreçlerine yardımcı olabilmek adına sağladıkları optimum çözüm ve hizmetlerle alıcı ve satıcı firmaları tek bir çevrimiçi platform çatısı altında buluşturmayı ilke edindiklerini dile getiren Güçlü İlalmak, Erzurum’un e-ticaret ve e-ihracat potansiyelini ortaya çıkarmak adına bu konuda girişimde bulunmak isteyen firmalarla birlikte çalışmaya hazır olduklarını söyledi.

Özellikle gelişmekte olan şehir ve bölgeler için mikro ihracat modellerinin tercih edilebileceğine değinen İlalmak, birçok maliyet unsurlarını ortadan kaldırabilecek bu modelin Erzurum’da e-ihracat yapmak isteyen işletmeler tarafından tercih edilebileceğine dikkati çekti. Güçlü İlalmak toplantıda, ‘İhracatta iş modelleri’ ve ‘Mikro İhracat’ konularının yanı sıra, ‘Dijital Pazarlama’ ve ‘Sosyal Medya’ konularında da katılımcılara bilgi verdi.

TradeValley’in sosyal medya kanallarından yayınlanan ve yaklaşık 1 saat süren toplantıyı 150 aktif katılımcı takip etti.

 
13 ilde FETÖ operasyonu
 
ESKİ dua aldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarımda eğitim seferberliği
Tarım ve Orman Bakanlığı kadın çiftçi ve girişimcilere eğitim seferberliği başlattı.
Erzurum'da kuraklık gündemi
Erzurum-Pasinler karayolu üzerinde bulunan Nene Hatun Göleti her yıl bu ...
Kamu kesimi Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri başladı
HAK-İş ve Türk-İş'in ortaklaşa hazırladıkları Toplu İş Sözleşmesi, Çalışma ...
 
ESK süt alım verilerini paylaştı
Dünya Süt Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Et ve Süt Kurumu Yönetim ...
Erzurum dış ticaretinde yüzde 129’luk artış
DOSİAD - Erzurum’da 4 aylık süreçte 8,5 milyon dolar değerinde ihracat, ...
Erzurum’un dış ticaret payı yüzde 7’ye yükseldi
DOSİAD - Erzurum bu yılın ocak – nisan döneminde 2020 yılına göre ihracat, ...
 
Erzurum Nisan ayı çek verileri yayımlandı
DOSİAD - Erzurum’da Nisan ayında 296 milyon 155 bin TL tutarında 6 bin ...
400 bin firma hibe desteğinden yararlandı
Varank, salgın sürecinde 14 milyon kişiye hibe desteği sağladıklarını ...
‘İş’te Anne’ projesiyle 317 milyon TL destek
Bakan Bilgin, "Kadınlarımızın İş’te Anne Projesiyle çalışma hayatına katılımına ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri