Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kurbanlıklar sadece seyirlik
Kurbanlıklar sadece seyirlik
Peçeteye emdirilmiş uyuşturucu ele geçirildi
Peçeteye emdirilmiş uyuşturucu ele geçirildi
ATAUNİV’den liselilere farmakoloji bilgilendirmesi
ATAUNİV’den liselilere farmakoloji bilgilendirmesi
ATAUNİV’den bilgi üretiminde küresel vizyon
ATAUNİV’den bilgi üretiminde küresel vizyon
Erzurum'da 318 gıda işletmesi denetlendi
Erzurum'da 318 gıda işletmesi denetlendi
HABERLER>GUNCEL
9 Temmuz 2023 Pazar - 15:53

Doğu Anadolu’dan insanlık dersi

Muş’ta tırpanlarını ve tırmıklarını kuşanan gönüllü gençler, hastası olan yaşlı adamın tarlasını biçerek, otları kurumaktan kurtardı.

Doğu Anadolu’dan insanlık dersi

Muş’ta tırpanlarını ve tırmıklarını kuşanan gönüllü gençler, hastası olan yaşlı adamın tarlasını biçerek, otları kurumaktan kurtardı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin topluma karşı sorumluluk duygularının geliştirilerek iyilik yapmalarının alışkanlık haline dönüştürülmesi için gerçekleştirilen 'İyilik Ağacı' projesi Muş’ta büyümeye devam ediyor. Muş Gençlik Merkezi bünyesindeki gençler, 'İyilik Ağacı' projesi çerçevesinde Karlıdere köyünde yaşayan ve geçimini hayvancılıkla yapan 75 yaşındaki Mehmet Can Çiçek’in kurumaya yüz tutan otunu biçti. Hastası olduğu için zamanın da otunu biçemeyen yaşlı adamın durumunun bildirilmesi üzerine harekete geçen gönüllü erkekler tırpanlarla otları biçerken kızlar ise tırmıkla otları topladı.
Muş Gençlik Merkezi liderlerinden Hadis Çiçek, otları kurumak üzere olan yaşlı amcanın isteği üzerine tarlasını tırpan ile biçtiklerini ifade ederek, “İyilik Ağacı’ projesi çerçevesinde merkeze bağlı Karlıdere Köyünde yaşayan Mehmet Çiçek’in isteği üzerine yardımına koştuk. Mehmet Can Çiçek, hastası olduğundan dolayı otunu zamanında biçemediği için kendisine yardım etmek için talep geldi. Bizde Gençlik Merkezi gönüllüleri olarak 13 kişilik bir ekiple otunu biçtik. Arazisi engebeli olduğu için traktörle otu biçmek mümkün değildi. Bizde gönüllü erkekler dededen, babadan kalma tırpan yöntemi ile otu biçerken, genç kızlarımız ise tırmıkla arkamızdan otu topladılar. Bu şekilde hem gençlerin iyilik alışkanlığını geliştiriyoruz hem de gençler arasında yardımlaşma duygusunu arttırıyoruz" dedi.
Gençlik Merkezi Gönüllülerden Betül Zehra Çağlayan ise ilk defa tırmıkla ot topladığını belirterek, "Yaşlı amcanın talebi üzerine köye geldik. Hocalarımız tırpanla ot biçerken, bizde onlara yardım etmek için tırmıkla ot topladık. Gerçekten çok zor bir işti. Bunu yapanların çok büyük emekleri var. Daha önce hiç ot toplamadım" ifadelerini kullandı.
Köyde geçimini hayvancılık yaparak sağladığını belirten Mehmet Can Çiçek ise hastası olduğu için otunu zamanında biçemediğini belirterek, "Hastam olduğu için otumu bu güne kadar biçemediğimden dolayı büyük bir bölümü kurudu. Bende gençlik merkezine giderek gönüllü gençlerden yardım istedim. Bu gün ekip olarak gelip bize yardım ettiler ve otumuzu tamamen biçtiler. Kendilerine teşekkür ederim” diye konuştu.

 
Kafkasör Yaylasında 42. randevu
 
Sağanak ulaşımı felç etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali Memiş depremzedelerle buluştu
Erzurum Valisi Okay Memiş, depremzede vatandaşlarla bir araya geldi.
Beştaş’a tepki yağıyor
Ertaş, '“Kendisi Mardin Mazıdağılı olduğu halde Yeşil Sol Partisi Erzurum ...
PGD’den Beştaş'a sert tepki
olan Erzurum’un, milli irade ve milli hakimiyet düşüncesinin bir güneş ...
 
Uygur Türklerinden dilekçeli tepki
Türkiye’de yaşayan ve aileleri Çin toplama kamplarında tutulan Uygur Türklerinin ...
Ermenistan Karabağ'dan tamamen çekilmeli
Bağlantısızlar Harekatı (NAM) Koordinasyon Bürosu Bakanlar Toplantısında ...
2023-2024 Umre Dönemi Ağustos’ta başlıyor
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2023-2024 Umre Dönemi’nin 15 Ağustos ...
 
‘Allah’ın rahmeti üzerlerine olsun’
Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 5 Temmuz 1993 tarihinde ...
Memur maaşları belli oldu
n düşük memur maaşı Aralık 2022’de 9 bin 105 TL olan Ocak 2023 11 bin ...
Erzurum'da milli coşku
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzurum'u ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri