Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>BÖLGEDEN
24 Temmuz 2021 Cumartesi - 18:59

DAP İdaresinden eğitime destek

Merkezi Erzurum’da bulunan DAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen, Sivas’ın Gölova ilçesinde yapımı tamamlanan DAP Semt Kütüphanesi törenle hizmete açıldı.

DAP İdaresinden eğitime destek

Merkezi Erzurum’da bulunan DAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen, Sivas’ın Gölova ilçesinde yapımı tamamlanan DAP Semt Kütüphanesi törenle hizmete açıldı.

Gölova Kaymakamlığı tarafından projelendirilen kütüphane, DAP Bölge Kalkınma İdaresi finansal desteğiyle 500 metrekare alan üzerine inşa edildi. Kütüphane, AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’ın katılımıyla hizmete açıldı.

Eşi Semiha Yıldırım adına oluşturulan semt kütüphanesinin açılışını yapan, Binali Yıldırım, “Bugün iki bayramı bir arada yaşıyoruz” dedi.

Karayolu ile Erzincan'dan Sivas'ın Gölova ilçesine gelen Binali Yıldırım'ı ilçe girişinde Sivas Valisi Salih Ayhan ile AK Parti milletvekilleri İsmet Yılmaz, Mehmet Habib Soluk ve Semiha Ekinci, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen ile partililer ve vatandaşlar karşıladı. Yıldırım, burada ilk olarak ilçe girişinde kendi isminin verildiği bulvarın kurdelesini eşi ve protokol üyeleri ile birlikte keserek hayırlı olması temennisinde bulundu.

‘BU KÜTÜPHANE GÖLOVA’MIZA DEĞER KATACAK’

Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım daha sonra ilçe merkezinde düzenlenen ve DAP BKİ tarafından finanse edilerek yapımı tamamlanan semt kütüphanesi açışına katıldı. Eşi Semiha Yıldırım adına düzenlenen kütüphanenin açılışında konuşan Binali Yıldırım, "Gölova’mıza değer katacak, hemşehrilerimizin beyin gıdasına destek sağlayacak bu güzel eserin açılışını yapıyoruz. Böyle bir incelik gösterip, bu kütüphanenin ismine Semiha Yıldırım vermenizden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Semiha hanımımın ömrünün büyük bir kısmı öğretmen olarak yavrularımızı yetiştirmekle geçti. Okulla geçti. Kütüphane isminin de ona yakıştığını düşünüyorum” dedi.

‘ÇOK OKURSAK AZ KAVGA EDERİZ’

Kütüphane demek kitap demek. Kitapsız yaşamak, sağır, dilsiz ve ama yaşamak demek. Kitap çok önemli. Kitap insanın insana olan sevgisini artırır. Kitap kavgaları azaltır. Kitap nasıl midemizin nefsini doyurmak için gıdaya ihtiyacı varsa, beynimizin açlığını gidermek için de kitaba ihtiyacımız var" diye konuştu.

'SİVAS TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜSTÜNDE'

Türkiye'de kayıtlı 34 bin kütüphane bulunduğunu ve bu kütüphanelerin de 8 milyon kayıtlı üyesi olduğunu anlatan Yıldırım, "Burada açtığımız kütüphanede okuma odaları, bilgisayarlar var. Beş bin tane de kitap var. Gölova'nın köyleri ile birlikte nüfusundan fazla. Herkes bir kitap alsa 1500 kitap artıyor. Sivas'ta da 28 kütüphanemiz var. Ancak daha önemlisi, bu Sivas'taki kütüphanelerimizin üye sayısı 90 bin. Kitap sayısı da 470 binin üzerinde. Bu ne demek, nüfusun 4'te 3'ü, yüzde 75'i kadar kitap var. Kütüphanelere üye sayısını nüfusa oranlarsak 6 kişiden 1 kişi kütüphaneye üye. Bu ne demektir, Sivas için gurur verici bir şey demektir. Türkiye ortalamasının üzerinde. Demek ki Sivaslılar okumayı yazmayı seviyor. Çalışmayı da seviyor, akıl terini de, alın terini de seviyor. Çünkü onlar Yiğidolar" dedi.'ÖZLEM TÜRECİ VE UĞUR ŞAHİN GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI'

Koronavirüs salgını ile insanlığın başının belada olduğunu hatırlatan Yıldırım, "Herkesin ağzında bir maske var, sağlık için. Maske bu salgının yayılmaması için. Yüz yıl önce İspanya'da böyle bir salgın olmuş, yüz milyon insan ölmüş. Şimdi ise 4 milyon. Ülkemizde ise 50 bin kişi öldü. Bunu şunun için söylüyorum. O zaman bilgi, teknoloji, kitaplar, internet bu kadar gelişmiş olsaydı, ölümler o kadar fazla olmayacaktı. İşte 100 yılda elde ettiğimiz başarı bu. Bunun arkasında da bu salgınla, belayla mücadele adına dünyaya adlarını altın harflerle yazdıran 2 tane Türk vatandaşı var. Özlem Türeci ve Uğur Şahin. Bunlar bizim gururumuz. Dünyada hiç kimse bu işin çaresini bulamazken, şaşkın şaşkın ne olacak diye beklerken onlar bu işin panzehrini buldu ve bütün dünyayı rahatlattılar. Nasıl oldu. Okuyarak oldu. Buradan gittiler, orada çalıştılar, çabaladılar. Bugün yaptıkları iş insanlığa çok büyük hizmet oldu. Aynı zamanda bizim de göğsümüzü kabarttı. Çünkü onlar bizim vatandaşlarımız, kardeşlerimiz.“

‘DİNİMİZ OKUMAYI EMREDİYOR’

“Okumanın yaşı başı yok. Beşikten mezara kadar, bizim inancımız, dinimiz okumayı emrediyor. Okumanın birçok faydası var. Bunun için de okuyacağız. Bir birimizi seveceğiz. Birbirimize destek olacağız. Zor zamanlarda, dar zamanlarda birbirimizin sesine kulak vereceğiz. Bir olacağız. İri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, ay yıldızlı bayrağımızın altında bu güzel yurdumuzda, huzurla, güvenle, yaşamaya devam edeceğiz" Konuşmanın ardından Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım, Sivas Valisi Salih Ayhan, milletvekilleri ve protokol üyeleri, kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi.

KAYNAK: HABER METNİ DAP İDARESİ RESMİ WEB PORTALİNDEN ALINMIŞTIR

 
Engelliler Meclisi milli coşkuyu paylaştı
 
MHP’den BMGK kınama kararına sert tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Orhan’dan 23 Temmuz mesajı
Orhan, “Şan ve şerefle dolu mazimizi ve binlerce yıllık devlet geleneğimizi ...
Uçar’dan Erzurum Kongresi mesajı
Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, Erzurum Kongresi'nin 102'inci ...
Sunar: 7/24 halkımızın emrindeyiz
 Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, yayımladığı mesajla İslam ...
 
DAP İdaresinden Okuma Kültürüne destek
DAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen, Malatya’nın Doğanşehir ...
TürkKızılay’dan selzedelere yardım eli
Ankara, Erzurum ve Elâzığ Afet Müdahale Merkezine bağlı ekipleri hızla ...
Orhan'dan eser siyaseti değerlendirmesi
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “Biz eser siyasetini AK ...
 
Horasanlı Dadaşlar Demokrasi Konvoyu oluşturdu
Horasan ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.
Doğu Anadolu Bölgesi tek yürek
Dadaş’lardan Gakkoşlara, Iğdır’dan Tunceli’ye tutulan demokrasi nöbetlerinde ...
Dadaşlar Demokrasi nöbetinde buluştu
Erzurum'da binlerce kişi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri