Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>EĞİTİM
5 Mayıs 2023 Cuma - 06:07

DAP BKİ’den mesleki eğitime destek

Erzurum İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından Aziziye Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için hazırlanan “Filizden Altın Başağa” isimli proje Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından kabul edildi

DAP BKİ’den mesleki eğitime destek

Erzurum İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından Aziziye Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için hazırlanan “Filizden Altın Başağa” isimli proje Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından kabul edildi.
2 milyon 658 bin 754 TL bütçesi olan projenin uygulama protokolü, Erzurum İl Millî Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz ve DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen tarafından imzalandı.
İl Millî Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, imza töreninde Aziziye Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve “Filizden Altın Başağa” projesiyle ilgili açılamalarda bulundu.
Kaygusuz: “Aziziye’de Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, kamuoyunda bilinen adıyla Tarım ve Hayvancılık Lisesinde 2021-2002 Eğitim-Öğretim Yılı’ndan itibaren “Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği, “Tarım”, “Laboratuvar Hizmetleri” alanlarında öğrencilerimize eğitim vermeye başladık. Öğrencilerimizin lise eğitimlerini tarım ve hayvancılık alanlarında almaları ve okuldan mezun olduktan sonra da istihdamlarının sağlanmasını amaçlıyor. Okulumuza hizmete açıldığı ilk yılında 43 öğrenci kayıt yaptırdı. 2022-2023 Eğitim -Öğretim Yılı’nda ise meslek programlarının yanında 30 kontenjanlı Tarım Teknik Alanın eklenmesi ile birlikte sınavla öğrenci alımına başladık ve okulumuzun öğrenci sayısı 152’ye ulaştı.” ifadelerini kullandı.
Millî Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz: “Atatürk Üniversitesi ile yaptığımız protokol çerçevesinde Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde alan dersleri, Atatürk Üniversitesinden görevlendirilen öğretim üyeleri tarafından verilmeye ve uygulamalı dersler de üniversite dersliklerinde ve laboratuvarlarında yapılmaya başlanmıştır.
Okulumuzun asıl amacı tarım alanında ara eleman ihtiyacını karşılamak olsa da eğitim sürecinde üretime ve ekonomiye katkı sağlamaya yönelik hedeflerimiz bulunmaktadır. Hâlihazırda 2000 civarı fide üreten okulumuzda “Filizden Altın Başağa” projesi kapsamında yapmayı planladığımız seralar tamamlanınca yıllık ortalama 30000 sebze fide üretmeyi ön görüyoruz. İlk 3 yıl içinde 820 dönüm arazide korunga ve yulaf ekimini planladık. Sonraki yıllar içinde tarımsal faaliyetlerimizi ekonomimize katkıda bulunacak şekilde modernize ederek artıracağız. Bu yıl makine alımı gerçekleştirerek lisemizde köpek maması tesisi kurmayı ve yıllık 20 ton köpek maması üretmeyi planlıyoruz.” şeklinde Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapılması planlanan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
Kaygusuz: “Okulumuzda eğitim gören öğrencilerimize verilen seçmeli dersler ile birlikte çeşitli sertifika programları düzenlenecek ve böylece okuldan mezun olan öğrencilerimiz girişimcilik ruhu ile tarım pazarında yer alabilecek. Öğrencilerimize mezun olduktan sonra kullanabilecekleri devlet destekleri hakkında bilgi vereceğiz ve onları kendi girişimlerini gerçekleştirmeleri için yönlendireceğiz. DAP Bölge Kalkınma İdaresi ile yaptığımız protokol, tam otomasyonlu iklimlendirilmiş sera yapımını ve okulumuza ait olan 800 dekar tarım arazisinin sulama mekanizasyonunu ve modern iyi örnek tarım uygulamaları eğitimlerini kapsamaktadır. Öğrencilerimiz, modern iyi örnek tarım uygulamaları eğitimlerine proje desteğiyle devam edecekler. Bu protokol için DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Sayın Osman Demirdöğen’e ve ekibine, projenin tasarlanmasında ve uygulanmasında canla başla çalışan eğitimcilerimize teşekkür ediyorum. Projemizin ilimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” diyerek açıklamasını bitirdi.
DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen de Erzurum’un kalkınması açısından önem arz eden böyle bir projeye destek vermekten mutlu olduklarını ve projenin eğitimimiz ve ülkemiz için hayırlı olması temennisinde bulundu.

 
Yanık sosyal destek verilerini açıkladı
 
Erzurum’da aranan 59 kişi yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özer: '2023 yılında tüm köy okullarını açacağız'
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022 yılında başladıkları atıl köy okullarının ...
ETÜ İdari Birimlerinde devir teslimi
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Sürekli Eğitim Merkezi, Bilgi İşlem ...
İletişim Fakültesi 3 yıl süreyle akredite edildi
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi, İletişim Araştırmaları Derneği ...
 
Özer: '465 bin vatandaşımızı ağırladık'
Özer, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yapılan çalışmalara ...
Erzurum’dan 6 okul TEKNOFEST’te finalde
2023 yılı TEKNOFEST finaline seçilen okullar ve projeler açıklandı. 27 ...
ATAUNİ’den Urmia Üniversitesiyle işbirliği
İran Urmia Üniversitesi Rektörü Rektör Prof. Dr. Ahmad Alijanpour ve heyeti, ...
 
Çomaklı ATAUNİ vizyonunu paylaştı
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Ankara Üniversitesi ...
YÖK Yükseköğretim verilerini açıkladı
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2022-2023 eğitim-öğretim yılı verilerine göre ...
Çakmak, TEKNOFEST 2023’ü değerlendirdi.
Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, İstanbul’da ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri