Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Memur-Sen’den ‘1007 Kazanım’
Memur-Sen’den ‘1007 Kazanım’
GSB Yaz Gençlik Kampları başvuruları başladı
GSB Yaz Gençlik Kampları başvuruları başladı
Sanayi üretimi yıllık yüzde 2,5 arttı
Sanayi üretimi yıllık yüzde 2,5 arttı
Cumhurbaşkanlığı atama kararları yayımlandı
Cumhurbaşkanlığı atama kararları yayımlandı
FETÖ operasyonunda 77 tutuklama
FETÖ operasyonunda 77 tutuklama
HABERLER>EKONOMİ
24 Ekim 2023 Salı - 16:53

DAİB ihracatçıları bilgilendirdi

Ticaret Bakanlığı koordinatörlüğünde, Doğu Anadolu İhracatçı Birliği (DAİB) organizasyonunda, Kars ve Erzurum Ticaret ve Sanayi Odaları iş birliğiyle, ‘Ticaret Bakanlığı İhracat Süreçleri ve Yeni Nesil Devlet Destekleri Eğitim Programı’ Kars ve Erzurum illerinde düzenlendi.

DAİB ihracatçıları bilgilendirdi

Ticaret Bakanlığı koordinatörlüğünde, Doğu Anadolu İhracatçı Birliği (DAİB) organizasyonunda, Kars ve Erzurum Ticaret ve Sanayi Odaları iş birliğiyle, ‘Ticaret Bakanlığı İhracat Süreçleri ve Yeni Nesil Devlet Destekleri Eğitim Programı’ Kars ve Erzurum illerinde düzenlendi.

Düzenlenen eğitimlerde Ticaret Bakanlığı, EXIMBANK ve İGE A.Ş. yetkilileri tarafından 2022 yılında yürürlüğe giren yeni nesil ihracat, e-ihracat destekleri ve ihracatın finansmanında sağlanan kolaylıklar hakkında detaylı bilgi verildi. Programda nicelik ve nitelik açısından daha da geliştirilen destekler örneklerle anlatılırken, her iki illerde eğitime katılan yaklaşık 250 firmanın temsilcilerinin soruları da yanıtlandırıldı.

Eğitimde İhracat Genel Müdürlüğü Mühendis Abdullah Dursun; İhracatta Sağlanan Yeni Nesil Devlet Yardımları, Ticaret Uzman Yardımcısı Erhan Furkan Düz; Sınır Ticareti Uygulamaları, Ticaret Uzman Yardımcısı Onur Sarıoğlan; E-İhracat Destekleri, Ticaret Uzmanı Rıfat Gökhan Atamer; Ticaret Bakanlığı Destek Yönetim Sistemi, Ticaret Uzmanı Asım Çalış; Ticari Bilgiye Erişim, Hedef Pazar Tespiti, İge A.Ş. Tahsis Direktörü Hatice Çavdar; İhracatı Geliştirme A.Ş Hakkında Genel Bilgilendirme, Türk Eximbank Trabzon Şubesi Uzman Ozan Kalaycıoğlu Türk Eximbank kredi ve sigorta programları hakkında bilgi verdi.

Eğitimde, bölgedeki ihracatçıların URGE Projelerine, Sektörel Ticaret Heyeti programlarına katılarak, devlet desteklerinden yararlanabileceği ve bu vesileyle yeni pazarlara erişim için avantajlar sağlayabilecekleri vurgulandı. Firmalarımızın Türk Eximbank kredilerinden uygun şartlarda yararlanabilecekleri, krediye erişimde ihtiyaç duyulan teminat temininde yaşanan güçlüklerin İGE A.Ş.nin kefalet programları sayesinde özellikle KOBİ'ler için kolayca aşılabileceği, yeni uygulamaların firmalarımız tarafından yakından takip edilmesi gerektiği kaydedildi.

Karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan toplantılar soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

 
ETB’den öğrencilerle hasat mesaisi
 
ETÜ öğrencilerine Erzurum’u tanıttı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETSO KGK VE GGK’da yönetim değişimi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Erzurum İl Genç Girişimciler ...
Erzurum’da her bin kişiye 174 araç düşüyor
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da Ağustos ayında 129 bin 791 ...
Erzurum’da Eylül’de 3 bin 382 araç devredildi
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da 2 bin 77 otomobil, 71 minibüs, ...
 
Hak-İş Konfederasyonu 48 yaşında
Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (Hak-İş) kuruluşunun 48’inci yıl ...
Tarıkdaroğlu, ETSO'yu ziyaret etti
Devletin bütün kurumlarıyla, bu çabalara katkı sunan iş dünyasına ve sivil ...
Sekmen’den iktisadi entegrasyon vurgusu
Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla iş adamı Fatih Melek tarafından ...
 
Erzurum liderliği bırakmadı
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi illeri ...
TOBB Erzurum Eylül ayı verilerini paylaştı
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Aylık sayıları içeren verilere göre ...
Erzurum 9 ayda 261 marka üretti
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’dan Eylül ayında 25, bu yılın ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri