Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Büyükşehir'den Hayır çarşısı
Büyükşehir'den Hayır çarşısı
GSİM iftar programına Aziziye’den start verdi
GSİM iftar programına Aziziye’den start verdi
ATAÜNİ özel vakıf okulları iftar sofrasında
ATAÜNİ özel vakıf okulları iftar sofrasında
Erzurum, Erzincan ve Bayburt için kar uyarısı
Erzurum, Erzincan ve Bayburt için kar uyarısı
ETSO şubat ayı meclis toplantısı yapıldı
ETSO şubat ayı meclis toplantısı yapıldı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
26 Şubat 2026 Perşembe - 14:38

Çelebi; 'Okullar temizliksiz bırakılamaz'

Çelebi, eğitim kurumlarının ciddi bir hijyen ve sağlık riskiyle karşı karşıya bırakıldığını vurguladı.

Çelebi;  Okullar temizliksiz bırakılamaz

 İŞKUR kapsamında okullarda görev yapan temizlik personelinin 28 Şubat itibarıyla işlerine son verilecek olmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı ve ALKON Genel Başkan Yardımcısı İshak Çelebi, eğitim kurumlarının ciddi bir hijyen ve sağlık riskiyle karşı karşıya bırakıldığını vurguladı.
Çelebi açıklamasında, "Zaten sınırlı imkânlarla eğitim hizmeti yürütmeye çalışan okulların temizlik hizmetlerinden mahrum bırakılması hem öğrencilerimizin sağlığını hem de eğitim ortamlarının güvenliğini doğrudan tehdit etmektedir" ifadelerini kullandı.
Yeni alımların 9 Mart’ta başlayacağının duyurulduğunu hatırlatan Çelebi, süreçle ilgili çok sayıda belirsizlik bulunduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: "Alımlar ne zaman tamamlanacak? Kimler çalıştırılacak? Yeterli personel bulunabilecek mi? Aradaki bir haftalık boşluk nasıl doldurulacak? Bu soruların hiçbirine net yanıt verilmiş değildir."
Okulların yalnızca ders yapılan mekânlar olmadığını vurgulayan Çelebi, her gün yüzlerce öğrencinin, öğretmenin ve çalışanın bir arada bulunduğu bu kamusal alanların düzenli ve nitelikli biçimde temizlenmesinin bir tercih değil, zorunluluk olduğunu belirtti. İŞKUR kapsamında çalışan emekçilerin görevlerine son verilmesiyle birlikte birçok okulun temizlik hizmetini sürdüremez hâle geleceğinin açık olduğunu ifade eden Çelebi, eğitim sisteminin yükünün geçici istihdam modelleriyle taşınmaya çalışılmasının sürdürülebilir olmadığını kaydetti.
Yetkililere çağrı
Çelebi açıklamasını şu sözlerle tamamladı: "Okulların açılış ve kapanış tarihleri yıl başında ilan ediliyorsa, temizlik personeli planlaması da buna göre önceden yapılmalıdır. Bu sorunun yükü okullara bırakılmamalı; okul yönetimleri velilerle karşı karşıya bırakılmamalıdır. Okulların temizlik ihtiyacı kalıcı ve yıl boyu istihdam yoluyla karşılanmalıdır. Temizlik olmadan sağlık, sağlık olmadan eğitim olmaz. Milli Eğitim Bakanlığını bu soruna acilen kalıcı ve etkili bir çözüm üretmeye davet ediyoruz."

 
GSİM iftar programına Aziziye’den start verdi
 
Büyükşehir'den Hayır çarşısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GSİM iftar programına Aziziye’den start verdi
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün bu yıl ikincisini ...
ATAÜNİ özel vakıf okulları iftar sofrasında
Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları Ailesi, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.
Erzurum, Erzincan ve Bayburt için kar uyarısı
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü bölge tahmin ve erken uyarı merkezi, Erzurum, ...
 
ETSO şubat ayı meclis toplantısı yapıldı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) 2026 yılı Şubat Ayı Olağan Meclis ...
Özakalın, "Emek sofrası" iftar programına katıldı
Özakalın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından organize edilen ...
Hınıs’ta yükümlüler camilerde temizlik yaptı
Erzurum’un Hınıs ilçesinde denetimi serbestlik uygulaması çerçevesinde ...
 
Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenme Rehberi
Uzmanlar sağlıklı ve huzurlu bir Ramazan geçirme ile ilgili önerilerde bulundu.
Pasinler ilçesine gebe okulu
Erzurum’un Pasinler ilçesinde anne ve babalara hizmet eden gebe okulu, ...
Vali Baruş ve Başkan Sekmen aşıkları dinledi
Erzurum Valisi Aydın Baruş, göreve başladığı ilk gün Büyükşehir Belediye ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Barışın Kumarı
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Erzurum.. Ve Giden Gelmiyor, Acep Nedendir?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri