Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
A Millî Takım'ın UEFA Uluslar A Ligi Fikstürü açıklandı
A Millî Takım'ın UEFA Uluslar A Ligi Fikstürü açıklandı
Doğu Anadolu'da bir ilk
Doğu Anadolu'da bir ilk
Erzincan'da milli coşku yaşandı
Erzincan'da milli coşku yaşandı
KUDAKA'dan OSB fizibilite desteği
KUDAKA'dan OSB fizibilite desteği
ETÜ YÜTAM - TÜBİTAK BİLGEM iş Birliği
ETÜ YÜTAM - TÜBİTAK BİLGEM iş Birliği
HABERLER>SİYASET
30 Aralık 2025 Salı - 06:23

Büyükşehir’den yatırım seferberliği

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal projelerinden biri olan Numune Halk Pazarı, düzenlenen törenle açıldı.

Büyükşehir’den yatırım seferberliği

Lalapaşa Mahallesi’ndeki Erzurum Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin altında faaliyete başlayan halk pazarının açılış törenine, önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, TBMM Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Başkanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve TBMM Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu üyeleri de katıldı.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Murat Altundağ, açılışta yaptığı konuşmada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde şekillenen sosyal devlet vizyonunun yereldeki en güçlü yansımalarından biri işte bugün burada hayata geçmektedir. Bizler Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak piyasanın yükünü vatandaşlarımızın omzuna bırakmayan, fiyat istikrarını gözeten, aracı maliyetlerini ortadan kaldıran ve ‘Gerçek ucuzluk burada’ sözünü lafta değil rafta göstermeye çalışıyoruz" dedi.
AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu da, "Şehrimizin her bir köşesine hizmet götüren Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Başkanımız gece gündüz demeden şehrimizi güzelleştiriyor. Açılışımızın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum" diye konuştu.
AK Parti Erzurum Milletvekili Av. Fatma Öncü de, "11. Halk Marketimiz hakikaten Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın en değerli hizmetlerinden bir tanesi Vatandaşımıza her yönüyle destek olan bu güzel yatırımdan dolayı Başkanımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
"Bizim belediyecilik anlayışımızın merkezinde insan vardır"
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, "Öncelikle şunu özellikle ifade etmek isterim: Biz Erzurum’da belediyeciliği sadece asfalt, sadece beton, sadece bina yapmak olarak görmedik. Bizim belediyecilik anlayışımızın merkezinde insan vardır. Alın teri vardır. Emeğin hakkı vardır. Sofraya giren ekmeğin bereketi vardır. İşte bugün açılışını yaptığımız Numune Halk Pazarı da bu anlayışın somut bir tezahürüdür" kaydını düştü. "Bu projemiz, üreticinin emeğini koruyan, tüketicinin cebini düşünen, esnafın yüzünü güldüren, mahalle kültürünü yaşatan bir eserdir. Aynı zamanda düzenli, sağlıklı, güvenli ve erişilebilir bir alışveriş ortamı sunan modern bir şehircilik anlayışının ürünüdür" diyen Sekmen, şunları kaydetti: "Biz göreve geldiğimiz ilk günden itibaren şunu söyledik: Erzurum’da hiçbir hemşehrimiz kendini yalnız hissetmeyecek. Bugün burada sadece bir pazar yeri açmıyoruz. Bugün burada sosyal belediyeciliğin, adaletli paylaşımın, hakkaniyetli ticaretin, şehir estetiğiyle insan konforunun bir araya geldiği bir anlayışı açıyoruz. Şunu çok net söylüyorum: Halk pazarı, bir şehrin aynasıdır. Bir şehrin nabzıdır. Bir şehrin ruhudur. Halk Pazarı projemizi planlarken hedefimiz büyüktü. Esnafımız rahat etsin istedik. Vatandaşımız güvenle alışveriş yapsın istedik. Dünya Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi’nin liderliğinde şekillenen bu belediyecilik anlayışı, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ ilkesini şehirlerin sokaklarına, meydanlarına, pazar yerlerine taşımıştır. Biz de Erzurum’da bu anlayışın bir neferi olmaktan, bu davanın bir hizmetkârı olmaktan büyük onur duyuyoruz. Numune Halk Pazarı, aynı zamanda üreticiyle tüketici arasındaki mesafeyi kısaltan bir anlayışın ürünüdür. Aracıların değil, emeğin kazandığı bir sistemin parçasıdır. Biz şuna inanıyoruz: Bereket, adaletten doğar. Bereket, paylaşmaktan doğar. Bereket, kul hakkına riayet etmekten doğar. İşte bu pazar, bu anlayışın mekânıdır."
"Mehmet başkanımız belediyeciliğin duayen bir ismidir"
Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, TBMM Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Başkanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu da, Başkan Mehmet Sekmen’in tecrübeli ve çok başarılı bir yönetici olduğunu kaydetti. Bakan Kasapoğlu, şöyle dedi: "Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen Bey belediyeciliğin duayen isimlerinden biridir. Kendisinin İstanbul'daki hizmetlerine çokça tanık olduk. Bizzat eşsiz tecrübesine bizler de çok kez şahit olduk. Bu anlamda onun bu vizyonuyla şehrimiz yeni bir sürece yeni bir standartta kavuşmuş. Rabbim, bu başarılı hizmetlerin devamını nasip etsin. Biz Parlamento’da partiler üstü bir anlayışla Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu olarak hem Erzurum ilimizdeki hem de bölge vilayetlerdeki kardeşlerimizin sorunlarını çözüm odaklı bir anlayışla araştırıyoruz. Erzurum bu anlamda diğer sosyal konularda olduğu gibi inanıyorum ki engelli kardeşlerimizin problemlerinin çözümünde de daima ön planda Allah hepinizden razı olsun."
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi de, "Halk pazarımızın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Bu kıymetli eserin hizmete alınmasında emeği olan başta Mehmet Sekmen Başkanımız olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından dualar eşliğinde Numune Halk Pazarı’nın açılışı yapıldı.

 
ETÜ'den Teknik Üniversiteler Birliğine katkı
 
Erzurum ekonomisinde TOBB-YÖK iş birliği gündemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kent Konseyinden TEKNOFEST 2027 açıklaması
Tanfer TEKNOFEST'in Erzurum'da yapılması önerisini desteklediklerini açıkladı.
Sekmen: Sahadayız
Erzurum’da etkili olan kar yağışına karşı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ...
Yılmaz: 'Enflasyonda 20'li rakamları göreceğiz'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "İnşallah bu yılı 30 civarında ...
 
Tekin deprem bölgesi eğitim yatırımlarını paylaştı
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş ...
Yurdagül gündemi değerlendirdi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, "Üç ...
Aydın'dan TEKNOFEST talebi
MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, TBMM Genel Kurulunda yaptığı ...
 
11. Yargı Paketi kabul edildi
TBMM Genel Kurulunda, kamuoyunda 11. Yargı Paketi olarak bilinen Türk ...
Turistik Doğu Ekspresi ilk seferine çıktı
Uraloğlu, "8 adet konforlu yataklı vagondan ve 1 adet yemek vagonundan ...
MHP'den sendikalarla istişare
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanlığı, sendika temsilcilerini ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunların Oyuncağı
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Erzurum.. Ve Giden Gelmiyor, Acep Nedendir?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri