Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>EĞİTİM
12 Temmuz 2021 Pazartesi - 10:16

Atatürk Üniversitesinden bir ilk

Türkiye’de ilk kez bir yükseköğretim kurumunda eğitimcilerin dijital yeterlilikleri Avrupa Birliği (AB) çerçevesine göre değerlendirilmeye başlandı.

Atatürk Üniversitesinden bir ilk

Türkiye’de ilk kez bir yükseköğretim kurumunda eğitimcilerin dijital yeterlilikleri Avrupa Birliği (AB) çerçevesine göre değerlendirilmeye başlandı. Atatürk Üniversitesi Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi, Avrupa Birliği tarafından oluşturulan Dijital Yetkinlikler Çerçevesini (DigCompEdu) kullanarak, öğretim elemanlarının dijital yeterliliklerini değerlendirme çalışmalarına başladı.
İlk aşaması Kazım Karabekir Eğitim Fakültesinde gerçekleştirilen ve öğretim elemanlarının dijital yeterlilik seviyeleri ile geliştirilmesi gereken yönlerinin belirlenmesi amaçlanan bu değerlendirme çalışması, Uluslararası kabul görmüş DigCompEdu çerçevesine dayalı olarak yürütüldü ve Türkiye’de ilk defa bir yükseköğretim kurumunda uygulandı.
“Akademisyenlerin Yeterlilik Seviyesi Oldukça İyi”
Dijital yeterliliklerin A1, A2, B1, B2, C1, C2 seviyelerine göre değerlendirildiği aktaran ve A1’in en alt düzeyi, C2’nin ise en üst düzeyi ifade ettiğini belirten Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Çavuşoğlu: “Yapılan bu değerlendirmeye göre öğretim elemanlarımızın dijital yeterlilik seviyelerinin oldukça iyi olduğunu gözlemledik. Genel olarak B1 (bütünleştirici) ve B2 (uzman) seviyelerinde yer alan öğretim elemanlarımızın dijital yeterliliklerini kapsamlı bir şekilde değerlendirilerek ayrıntılı bir rapor hazırladık. Bu çalışmanın sonuçları, Atatürk Üniversitesinin dijital dönüşüm vizyonu doğrultusunda gerçekleştirdiği uygulamaların olumlu etkilerini ortaya koydu” dedi. Önümüzdeki süreçte de öğretim elemanlarının dijital yeterliliklerine yönelik çalışmaların devam edeceğini belirten Çavuşoğlu, katılım sağlayan herkese teşekkür etti.
Çomaklı: “YÖK’ün Dijital Dönüşüm Hamlesine Uygun Adımlar Atıyoruz”
Günümüz dünyasında dijital dönüşümün kaçınılmaz olduğunun altını çizen Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Pandemi süreci geleneksel yöntemlerin artık çağın gereksinimlerine karşılık veremediğini bize gösterdi. Küreselleşme ve rekabetin artması, öğrenci profilinin zaman içinde değişmesi, yükseköğretime olan talebin artması ve üniversitelerin “uluslararasılaşma” yoluna gitmesi ile birlikte, “Dijital Dönüşüm”ün tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de yer alan üniversitelerin de birinci önceliği haline geldi. Yeni YÖK’ün de ortaya koyduğu çıktılar arasında yer alan dijital dönüşüm yükseköğretimde artık vazgeçilmez bir unsur haline geldi. Çağı yakalamak ve hatta bir adım öne geçmek için konvensiyonel yürüttüğümüz akademik ve bilimsel çalışmaları artık dijital platformlara taşımamız, sürekli güncellememiz ve dinamik olarak yürütmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.
Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında hayata geçirdiğimiz birimlerimiz arasında yer alan Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi bünyesinde başlatılan ve Türkiye’de ilk defa bir yükseköğretim kurumunda uygulanan dijital yeterliliklerin değerlendirilmesi çalışmalarının üniversitemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 
‘Çocuklar için mavi kurdele tak’
 
Altınok Hınıs ve Tekman’daydı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MEB ‘Yer Değiştirme İşlemleri’ takvimini yayımladı
Takvime göre il içi isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri için başvurular ...
LGS’de Oltu farkı
Oltu LGS sınavında Erzurum ilçelerinin birincisi olarak başarı çıtasını iyice yükseltiyor.
YÖK Vakıf Üniversiteleri raporu açıklandı
Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) vakıf yükseköğretim kurumlarına ait yıllık ...
 
Tıp dekanları YÖK’te buluştu
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, üniversitelerin tıp fakülteleri ...
ATAUNİ’de proje geliştirme gündemi
Atatürk Üniversitesi Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi tarafından ...
LGS sonuçlarına göre lise tercihleri başladı
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki ...
 
Selçuk okullaşma oranını paylaştı
Bakan Selçuk, “Okullaşmada dünya rekoru kırıyoruz” dedi.
Erzurum’da telafi eğitimi başladı
Millî Eğitim Bakanlığınca ilkokul, ortaokul ve lise kademesinde eğitim ...
Manas’ın dadaş rektörü Polat’ı ağırladı
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Kırgızistan’da gerçekleştirdiği ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri