Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
İl Sağlıktan Çölyak bilgilendirmesi
İl Sağlıktan Çölyak bilgilendirmesi
Erzurum’da Enerji Yönetimi Birimi kuruldu
Erzurum’da Enerji Yönetimi Birimi kuruldu
Kur'an-ı Kerim aşkı engel tanımadı
Kur'an-ı Kerim aşkı engel tanımadı
Oltu HEM kursiyerleri eserlerini sergiledi
Oltu HEM kursiyerleri eserlerini sergiledi
Erzurum BŞT'den: Son Hamle: Uyanış'
Erzurum BŞT'den: Son Hamle: Uyanış'
HABERLER>EĞİTİM
21 Nisan 2020 Salı - 14:50

ATAUNİ’den Canlı Sanal Dersler

Koronavirüs nedeniyle ülke genelinde geçilen uzaktan eğitimde, öğrencilerin de aktif katılım sağlayabileceği ‘canlı sanal dersler’ Atatürk Üniversitesinde yoğun bir şekilde devam ediyor.

ATAUNİ’den Canlı Sanal Dersler

Koronavirüs nedeniyle ülke genelinde geçilen uzaktan eğitimde, öğrencilerin de aktif katılım sağlayabileceği ‘canlı sanal dersler’ Atatürk Üniversitesinde yoğun bir şekilde devam ediyor.

Pandemi dönemi nedeniyle ara verilen ve ardından uzaktan eğitim yoluyla yürütülmesi yönünde karar alınan örgün öğretim programları kapsamındaki derslere, senkron (eşzamanlı) olarak devam edilebilmesi için Atatürk Üniversitesi gerekli çalışmaları yaptı ve uygulamaya başladı.

Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATAUZEM), portal üzerinde lisans ve ön lisans derslerinin canlı olarak yürütülmesine yönelik bir sistem geliştirdi. Bu sistem doğrultusunda Atatürk Üniversitesi, 16 Nisan 2020 tarihinden günümüze kadar; 648’i birleştirilmiş 1941 ders, 365 kayıt olan akademisyen sayısı ve  sisteme girip ders dinleyen toplam 10615 öğrenci sayısı ile uzaktan senkron ders konusunda bu rakamlara ulaşan ilk üniversite olma başarısı gösterdi.

“DERSLERİ EŞ ZAMANLI OLARAK VERİYORUZ”

Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, uzaktan eğitimde alt yapıda yaşanabilecek sıkıntılar hesaba katılarak Milli Eğitim Bakanlığı da dâhil olmak üzere üniversitelerin genelinin, web sistemine yüklenen dersler ile eğitime devam edeceklerini duyurduklarını ancak Atatürk Üniversitesinin, öğrenciler tarafından gelen yoğun talep üzerine canlı derslere başlama kararı aldığını belirtti.

“BİR HAFTADA 5560 DERS YAPMA GÜCÜNE SAHİBİZ”

Şuan itibariyle sistem üzerinde hafta içi 08:00 – 17:00 saatleri arasında bir saatte 47 ayrı ders, 17:00 – 22:00 saatleri arası ve hafta sonu ise bir saatte 65 ayrı ders yapma imkânı sunarak bir haftada toplam 5560 ders yapma gücüne sahip olduklarını aktaran Prof. Dr. Çomaklı, fakülte ve yüksekokullarda verilen yaklaşık 16000 dersin ATAUZEM Portalı üzerinden canlı olarak öğrencilere aktarıldığını söyledi.

“Evde Kal, Uzaktan Eğitim Al” vizyonuyla çalışmalara devam ettiklerini aktaran Rektör Çomaklı: “Tüm dünyayı etkisine alan ve ülke olarak da hep beraber mücadele ettiğimiz pandemi sürecinde eğitimimize aralıksız olarak devam ediyoruz. Atatürk Üniversitesi olarak, Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında Dijital Dönüşüm üzerinde çok durmuş ve istişareler sonucu ortaya çıkan çıktıları uygulamaya koymuştuk. Bu vizyon doğrultusunda bugün; ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında yüzlerce dersi aynı anda binlerce öğrencilerimize ulaştırıyoruz” şeklinde konuştu.

 

 
Atama ve görevden alma Kararları yayımlandı
 
Facianın eşiğinden döndüler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MEB’den 100’üncü yıl marşı
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya ...
YÖK’ten bir ilk
Saraç, “İlaç, aşı, tohum gibi stratejik önem taşıyan projelerin desteklenmesi ...
Yükseköğretim Kurulu Kanunu kabul edildi
Yükseköğretim Kurulu Kanun Teklifi kabul edildi.
 
Bakan Selçuk’tan yaz tatili açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Dönemin bütün bir şekilde tekrarı veya ...
YÖK’ten doktora mezunlarına müjde
YÖK Başkanı M. A. Yekta Saraç, “Bugün yayımlanan yönetmelik değişikliği ...
MEB sertifika altyapısını tamamladı
Selçuk, yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında okullardaki ...
 
ATADEMİX online proje yazma kursu başlıyor
Atatürk Üniversitesi Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi, dünyada online ...
Erzurum’da Proje Okul sayısı artıyor
Erzurum’da sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına proje okulu yapılan ...
YÖK’ten Diş Hekimliği ve Eczacılık için yeni karar
YÖK, Diş Hekimliği öğrencilerinin yaz dönemi de dahil staj/uygulama eğitimlerini ...
 
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Klavye çetelerinin imparatorluğu: Erzurum’da “dijital karanlık” operasyonu
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Zulme ortak olduğunun farkında mısın?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Dolarla ölçülen cehennem
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Şantajın Oyunu
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri