Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig'de sezonun istatistikleri belli oldu
Trendyol 1. Lig'de sezonun istatistikleri belli oldu
Kelpetin, İbrahim Hakkı Kubilay İHO vizyonunu paylaştı
Kelpetin, İbrahim Hakkı Kubilay İHO vizyonunu paylaştı
Belediyeler – STK ilişkilerinde yeni süreç
Belediyeler – STK ilişkilerinde yeni süreç
Aziziye Belediyesinden ulaşım yatırımı
Aziziye Belediyesinden ulaşım yatırımı
Okullar teniste yarıştı
Okullar teniste yarıştı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
16 Haziran 2019 Pazar - 12:57

ATASEM’e, sınav ve belgelendirme yetkisi

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezini (ATASEM) ziyaret eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ATASEM Müdürü Prof. Dr. Lokman Turan’ı ve ekibini tebrik etti. 

ATASEM’e, sınav ve belgelendirme yetkisi

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezini (ATASEM) ziyaret eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Medine Güllüce, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından sınav ve belgelendirme yapmak üzere yetkilendirilen ATASEM Müdürü Prof. Dr. Lokman Turan’ı ve ekibini tebrik etti. 
ATASEM Müdürü Prof. Dr. Lokman Turan, Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşu olan ATASEM’in, inşaat sektöründe zorunlu mesleklerden olan “Ahşap Kalıpçı” ve “Betonarme Demircisi” mesleklerinde sınav yapma yetkisine sahip olarak sınav ve belgelendirme konusunda sağlam bir altyapı oluşturduğunu söyledi. 
“ATASEM’in bundan sonraki hedefi sadece Erzurum’a değil, tüm bölgeye hitap edecek yeni zorunlu mesleklerde de sınav yapma yetkisine sahip olmaktır” ifadelerini kullanan Prof. Dr. Turan, bu nedenle 2019 yılının sonuna doğru bölgenin ihtiyaç duyduğu bilişim, emlak ve ulaşım gibi sektörlerde kapsam genişletme çalışmalarının başlatılmasını planladıklarını dile getirerek yapılan bu çalışmalara gösterdiği katkı ve destekten dolayı Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya teşekkür etti. 
ATASEM’in sınav ve belgelendirme süreçlerinin yanı sıra özellikle Bilim ve Sanayi Bakanlığının önemsemiş olduğu “Geleceğin Meslekleri” kapsamında da ciddi adımlar attığını belirten ATASEM Müdürü Prof. Dr. Lokman Turan sözlerini şu şekilde tamamladı: “Son olarak Bilim ve Sanayi Bakanlığı, İŞKUR ve araştırma üniversiteleri iş birliğinde yürütülen bir projeye dâhil edilen ATASEM, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın yeni nesil üniversite vizyonu doğrultusunda şehir-üniversite iş birliğini sağlamak üzere Erzurum gençlerini geleceğin mesleklerine hazırlamak için eğitim sürecini başlatmıştır.” 
Rektör Çomaklı: “ATASEM, Hayat Boyu Öğrenme Çalışmalarında Öncü Bir Merkez” 
ATASEM’in; tüm paydaşların katılımıyla doğru, kaliteli, güvenilir, en son eğitim metot ve teknolojilerini kullanarak belgelendirme hizmetlerini veren bir merkez olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Sürekli Eğitim Merkezinin, üniversitemizdeki bilgi birikiminin paylaşılması amacıyla üniversite öğrencilerine ve personeline, kamuya veya özel sektöre, ihtiyaç duydukları alanlarda eğitim vererek, çeşitli alanlarda kurslar, seminerler, konferanslar, sınavlar ve benzeri etkinlikler düzenlediğini aktardı. 
Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından verilen sınav ve belgelendirme yapma yetkisinin oldukça önemli olduğunu belirten Rektör Çomaklı, ATASEM’in her geçen gün daha da nitelikli bir merkez haline geldiğini ve verilen eğitimlerin de kalitesinin arttığını sözlerine ekledi. 
Bireysel ya da kurumsal eğitim taleplerinde öncelikli olarak aranan bilgili ve deneyimli eğitmen kadrosunu bünyesinde barındıran, aynı zamanda hayat boyu öğrenme çalışmalarında öncü bir sürekli eğitim merkezi olan ATASEM’in başarısını sürdüreceğine inandığını ifade eden Çomaklı, yapılan çalışmalardan dolayı ATASEM Müdürü Prof. Dr. Lokman Turan ve ekibini tebrik etti. 
ATASEM daha önce, Türkiye’nin akreditasyon ile ilgili tek mercii olan Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edilmişti. 

 
Ulu Cami'de Üç kutsal mescit
 
76 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kırmızı peri bacalarına bilimsel inceleme 
TÜBİTAK-4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında desteklenen "Doğadan ...
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Değerlendirmesi
Erzurum'da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve ...
ATAUNİ’de “İklim Değişikliği” gündemi”
Atatürk Üniversitesi adına destek verilen tek proje olma özelliği taşıyan ...
 
Aydın Sultanhisar’dan Erzurum’a bal yolculuğu
Kuran, gezgin arıcıların ilk duraklarının Menderes havzası Aydın ve yöresi ...
Kişi başına 2855 kWh elektrik tükettik
Son veriler incelendiğinde Türkiye’deki kişi başına düşen elektrik tüketimi ...
Erbaş: “Zenginin de yardım etmeye ihtiyacı var”
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Muhtacın yardım almaya ihtiyacı olduğu ...
 
Türkez TÜSEB Genel Sekreterliğine atandı
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından Türkiye Sağlık Enstitüleri ...
Türkez'den yerli ve milli vurgusu
Türkez, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yerli ve milli ...
Küçükuğurlu Erzurum’un camilerini anlattı
Büyükşehir Belediyesi’nin “Ramazan Sohbetleri” programı büyük bir hızla ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri