Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig'de sezonun istatistikleri belli oldu
Trendyol 1. Lig'de sezonun istatistikleri belli oldu
Kelpetin, İbrahim Hakkı Kubilay İHO vizyonunu paylaştı
Kelpetin, İbrahim Hakkı Kubilay İHO vizyonunu paylaştı
Belediyeler – STK ilişkilerinde yeni süreç
Belediyeler – STK ilişkilerinde yeni süreç
Aziziye Belediyesinden ulaşım yatırımı
Aziziye Belediyesinden ulaşım yatırımı
Okullar teniste yarıştı
Okullar teniste yarıştı
HABERLER>BÖLGEDEN
15 Temmuz 2020 Çarşamba - 16:00

AİÇÜ’de “15 Temmuz Farkındalık Konferansı”

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde (AİÇÜ) “15 Temmuz Farkındalık Konferansı” online olarak gerçekleştirildi.

AİÇÜ’de “15 Temmuz Farkındalık Konferansı”

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde (AİÇÜ) “15 Temmuz Farkındalık Konferansı” online olarak gerçekleştirildi.
AİÇÜ’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında online olarak gerçekleştirilen İçişleri eski Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok’un konuşmacı olduğu “15 Temmuz Farkındalık Konferansı”na Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, AİÇÜ Senato Üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Moderatörlüğünü Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut’un yaptığı “15 Temmuz Farkındalık Konferansı”nda konuşan İçişleri eski Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, Türkiye’deki darbelerin tarihi hakkında kısa bir hatırlatma yaparak, sivil ve milli iradenin dizayn edilme süreçlerinde silahlı kuvvetlerin kullanıldığını söyledi.
AK Parti Erzurum Milletvekili Altınok, “Türkiye’yi istedikleri noktaya çekmek isteyenler, MİT krizi, Gezi olayları, 17-25 Aralık darbe teşebbüslerinden sonuç alamayınca Silahlı Kuvvetler içerisinde örgütlenen FETÖ teröristleriyle silahlı darbe girişiminde bulundular. Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşu ile yaptığı çağrıya gönlünü açan kahraman milletimiz, meydanları ve havalimanlarını doldurarak, kamu kurumlarını korumaya alarak teröristlere fırsat vermedi. O karanlık gecede dünya tarihinde görülmemiş bir olay yaşandı. Silah yapısının zirveye çıktığı bir çağda, vatandaşlarımız elinde hiçbir silah olmadan sadece bedenini kullanarak darbeyi durdurması bizlere Kurtuluş Savaşı’nı hatırlatmaktadır” diye konuştu. Milletvekili ALTINOK, “FETÖ ve benzeri örgütler bu memleketin birliğini ve beraberliğini bozmak istiyorlar. Eğer biz kimsenin mezhebine, etnisitesine, kimliğine bakmadan 83 milyonun tamamını millet olma şuuru ile kucaklayamaya devam edersek, kimse bu ülkeye ve millete zarar veremez. Burada şunu da hatırlatmak gerekmektedir. Eğer bir ülke ona liderlik yapabilecek bir lidere sahip olmazsa, Kurtuluş Savaşı’nda Mustafa Kemal’e sahip olduğu gibi, bu hain darbe girişimlerinde de Recep Tayyip Erdoğan’a sahip olmazsa bu kadar saldırıyı karşılayabilme iradesini gösteremez” diye konuştu.
Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, “15 Temmuz’un destan olarak adlandırılması gerekmektedir. Modern siyasi tarihte, teknik olarak silahlı kuvvetlerin güçlü olduğu bir dönemde yapılan darbe girişiminin millet tarafından durdurulması çok önemlidir. Halkımızın güçlü bir liderin önderliğinde neler yapabileceğini o menfur gecede hep birlikte gördük. Ama bundan sonra bunun tekrarlanmaması içinde dikkatli olmalıyız” diye konuştu.
Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, “Türk halkı, milli birlik ve beraberlik içerisinde 15 Temmuz gibi büyük bir darbeyi önlemiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde milletimiz çıplak elleriyle tankları önlemiş, vatanı sevmenin, özgürlüğün demokrasinin ne olduğunu göstermiştir. Bütün dünya bundan gereken dersi almıştır. Eğer o gün güçlü bir liderin cesur duruşu olmasaydı, milletimiz sokağa çıkmasaydı belki de hainler emellerine ulaşmak için her türlü kötülüğü yapacaklardı” diye konuştu.
AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, 15 Temmuz 2016 gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği, hükümetin kararlı tutumu ve en önemlisi milletimizin devletine ve demokrasi iradesine sahip çıkmasıyla, istikbal ve inançlara darbe vurmak isteyenlere karşı yekvücut olup, aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz verilmeyeceğinin, birlik ve beraberlik sayesinde nelerin başarılabileceğinin tüm dünyaya gösterildiğini söyledi. Prof. Dr. Karabulut, “Ülkemizi karanlığa gömmek isteyenlere bu millet, tankın, topun, uçağın, helikopterin, tüfeğin karşısına sadece ve sadece imanıyla, inancıyla, yüreğiyle dikildi. Bu yüce millet, şehit ve gazileriyle, 15 Temmuz gecesi cesaret, dirayet, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdı. Bu silahlı darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasıyla, Türkiye, bugün Ayasofya’ya vurulan zincirleri kırabilmiştir. Çünkü Ayasofya, Fatih Sultan Mehmet Han’ın mirası, Fethin kutlu sembolü, tam bağımsızlığımızın bir nişanesidir. Bu kutlu mabedi Müslüman aleminin hizmetine açan Sayın Cumhurbaşkanımız’dan Allah razı olsun. Artık rahatlıkla söyleyebiliriz ki, bu güzel ülke, 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün öncesinden daha güçlüdür. Bu vesile ile 15 Temmuz şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, gazilerimize hayırlı ve uzun ömürler diliyorum” diye konuştu.

 
Kardeşler 2. kez Erzurumspor finalini yönetecek
 
Özgüney Özel Güvenlikçilerin sorunlarını paylaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehitler rahmet ve minnetle anıldı
Oltu ilçesinde 15 Temmuz Şehitleri anma programı kapsamında Oltu Aslan Paşa Şehitliği ziyaret edildi
Ailelerin evlat nöbeti 317’nci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
‘Allah’ım onların ayağını taşa değdirmesin’
15 Temmuz Şehidi Oğuzhan Yaşar’ın babası Ahmet Yaşar, Şenkaya’daki terör ...
 
Tekman - Erzurum yolunda heyelan
Tekman-Erzurum 10. km’de gelen heyelan sürücülere zor anlar yaşatıyor. ...
'15 Temmuz’u unutmadık, unutturmayacağız'
Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik ...
Uçar: ‘15 Temmuz; tarihi dönüm noktasıdır’
Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, ...
 
Ailelerin evlat nöbeti 316'ncı gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
‘15 Temmuz’u unutmak ihanete kapı açmaktır’
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 15 Temmuz Milli İrade ...
Gözyaşlarını tutamadı
Erzurum’da dün etkili olan sağanak yağış sonrası dereler taştı ve ekili ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri