Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Özüberk: 'Allah tüm şehit annelerine yardım etsin'
Özüberk: 'Allah tüm şehit annelerine yardım etsin'
Şehitlikte buruk Anneler Günü
Şehitlikte buruk Anneler Günü
Destici: İki suç için idam cezası geri getirilmelidir
Destici: İki suç için idam cezası geri getirilmelidir
Reyhanlı şehitlerine vefa
Reyhanlı şehitlerine vefa
Çiftçi’den Anneler Günü mesajı
Çiftçi’den Anneler Günü mesajı
HABERLER>GUNCEL
4 Mayıs 2020 Pazartesi - 00:20

ABD’li Bakan “Nasıl yaptınız?” diye sordu

Koca, Dünya Sağlık Örgütü toplantısında Türkiye'nin sunumunda çok etkilenildiğini, salgının nasıl geriletildiğini anlattığını söyledi. Bakan Koca ayrıca ABD'nin Türkiye'den tedavi protokollerini istediğini ve ABD Sağlık Bakanı Alex Azar “Nasıl yaptınız?” diye sorduğunu anlattı.

ABD’li Bakan “Nasıl yaptınız?” diye sordu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Örgütü toplantısında Türkiye'nin sunumunda çok etkilenildiğini, salgının nasıl geriletildiğini anlattığını söyledi. Bakan Koca ayrıca ABD'nin Türkiye'den tedavi protokollerini istediğini ve ABD Sağlık Bakanı Alex Azar “Nasıl yaptınız?” diye sorduğunu anlattı.
Hürriyet gazetesinden Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Dr. Tedros Ghebreyesus başkanlığında iki saate yakın süren bir toplantıda 12 dakikalık bir sunum yaptığını belirterek, “Toplantıdan sonra ben sosyal medyada Türkçe, “Başarılarımızı anlattık, Türkiye’nin sunumu ilgi gördü” diye yazdım. Dünya Sağlık Örgütü Başkanı, bu mesajı takipçileriyle paylaşarak söylediğimize onay vermiş oldu. Bu kadar vakaya rağmen hastane yükümüzün bu kadar az olmasından etkilendiler. Zatürreye dönüşme oranının yüzde 64’ten yüzde 12’ye düşmesinden etkilendiler. Yoğun bakıma geçiş sayısının ve yoğun bakımda kalış süresinin azalmasından da etkilendiler. Mücadeledeki tedavi başarımızı anlattık. Erken dönemde bazı ilaçları stoklamamızı, bazı ilaçları Çin’den getirmemizi, bir tedavi protokolüyle tüm Türkiye’de aynı tedaviyi uygulamaya soktuğumuzu bu tedavi protokolünü sahadaki gözlemlerimize dayalı olarak yenilememizi anlattık" dedi.
İstanbul Ne Vuhan’a Benzer Ne New York’a
Vatandaşa yönelik olarak alınan önlemlerin sunumun önemli bir parçasını oluşturduğunu belirten Bakan Koca, "65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı uygulamasını erken dönemde başlattığımızı, bunun da ölüm oranlarının düşmesinde çok önemli bir unsur olduğunu söyledik. Bu yöntemi uygulayan tek ülkeyiz. Noktasal hedeflere yöneliyoruz, pozitif olanı tespit edip izole ediyoruz, gerekirse tedaviye başlıyoruz. Bir dedektif gibi iz sürüyoruz. Temaslıları buluyoruz, temaslıların temaslılarını buluyoruz. Biz bu yöntem sayesinde İstanbul’da salgını gerilettik. İstanbul ne Vuhan’a benzer ne New York’a. İstanbul’da salgını kontrol almanın tek yolu buydu" ifadelerini kullandı.
ABD SAĞLIK BAKANI ALEX AZAR “NASIL YAPTINIZ?” DİYE SORDU
Dünya Sağlık Örgütü toplantısının yapıldığı gün ABD Sağlık Bakanı Alex Azar ile de görüştüğünü belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Ben daha anlatmadan, “Nasıl yaptınız?” diye sordu. Ben de anlattım. Özellikle tedavi yöntemlerimizle ilgili olarak, “Sizin erken dönemde belirlediğiniz yöntemlerin geçerli olduğunu, biz yeni yeni görmeye başladık” dedi ve bizden tedavi protokollerini istedi" dedi.
YENİ ÖNLEM: ÇALIŞANLARA TESTLER
“Organize sanayi bölgelerinde testlere başladık. Buralarda çalışanların tümüne test yapacağız. Bugün mesela Gebze’deki organize sanayi bölgesinde 3500’e yakın test yaptık. Çalışma hayatında bulunanlara yönelik bu testleri sürdüreceğiz

 
Bahçeli’den 3 Mayıs mesajı
 
Türkiye Dünya’da ezberleri bozdu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Dünya Basın Özgürlüğü Günü” kutlu olsun
Erzurum Valisi Okay Memiş 3 Mayıs Dünya Basın özgürlüğü günü dolayısıyla ...
Erzurum’da kısıtlamaya uymayanlara ceza yağdı
Erzurum’da sokağa çıkma kısıtlamalarını ihlal eden kişilere 130 bin TL para cezası kesildi.
Karantinadaki vatandaşlara moral etkinliği
Yurt dışından Erzurum'a getirilerek yurtlarda karantinada tutulan vatandaşlara, ...
 
Soylu: ‘Umut olan ülke bizim ülkemizdir’
Soylu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda ...
‘Allah devletten razı olsun’
Doğu Anadolu Bölgesinde çalmadık kapı, hatırı sorulmadık dar gelirli, ...
Erbaş: ‘Allah cümlenizden razı olsun’
Diyanet İşleri Başkanlığına ve şahsına destek verenler için teşekkür mesajı ...
 
Memiş Erzurum vaka sayısını açıkladı
Vali Memiş Erzurum'da corona-19 virüsten 7 kişinin yaşamını yitirdiğini, ...
DİYK: ‘Zina ve eşcinsellik haramdır’
Din İşleri Yüksek Kurulu, İslam’da zinanın ve bütün çeşitleriyle eşcinsel ...
Doğu Anadolu’dan Erbaş’a destek yağıyor
Doğu Anadolu Bölgesinde Barolar, Sivil toplum kuruluşları yayınladıkları ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri