Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
ETB’den Şenkaya buluşması
ETB’den Şenkaya buluşması
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Engelli bireyler için iş birliği
Engelli bireyler için iş birliği
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
8 Ağustos 2011 Pazartesi - 04:08

Nenehatun’da çağdaş uygulama

Erzurum Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi’nde doğum korkusu yaşayan hamilelere psikolojik destek veriliyor.

 Nenehatun’da çağdaş uygulama

ERZURUM (İHA) - Erzurum Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi’nde doğum korkusu yaşayan hamilelere psikolojik destek veriliyor.
Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük yataklı kadın doğum hastanelerinden birisi olan Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi’nde yatan hamilelere psikolojik danışmanlık ve destek sağlanıyor. Hastanede görevli Psikolog Berdil Doğan, günde ortalama 25 doğum hastasına psikolojik destek hizmeti sunuyor.
PSİKOLOJİK DESTEK UYGULAMASI
Her gün yatan bütün doğum hastalarını ziyaret eden Psikolog Doğan, doğum öncesi, doğum esnası ve sonrasında hamilelerin endişe ve kaygılarıyla başa çıkmaları konusunda hizmet veriyor. Psikolog Berdil Doğan, hastaların yanı sıra çalışan 350 personele de danışmanlık hizmeti sunuyor. Kadınların doğum öncesinde korku ve panik yaşadıklarını belirten Doğan, göreve başladıktan sonra her gün ortalama 25 yatan hamile kadınla görüşüp psikolojik destek verdiğini ve bunun da hastalar üzerinde olumlu etki yaptığını söyledi.
Özellikle ilk doğumlarını yapacak hamilelerin büyük korku yaşadığına değinen Psikolog Berdil Doğan, “Doğum korkusu yaşayan hamilelerin sayısı oldukça fazla. Doğum öncesinde, esnasında ya da sonrasında anne adayları ve annelerle görüşüp psikolojik destek sağlıyoruz. Psikolojik destek alan hamileler daha rahat ve özgüven içerisinde doğumhaneye girip doğumlarını yapmakta. Özellikle doğum sonrası emzirme, süt gelmemesi, anne-bebek duygusal bağı gibi konularında hastalarımıza bilgi aktarmaktayız.” dedi. Hastaların yanı sıra aralarında doktorların da bulunduğu bütün hastane personeline de talep olması halinde psikolojik destek verdiğine dikkat çeken Doğan, personel stres kökenli sorunlar yaşıyor. Bunlarla konuşunca daha rahatlamış olarak görevlerini yerine getiriyorlar.” dedi.

 
Rüstempaşa Çarşısı asırlara direniyor
 
EDKİK’li dağcılardan zirve tırmanışı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
8 Ağustos 2011 Pazartesi 13:29

Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesi Başhekimini kutlarım. Hastane personelinin ilgi ve alakası, temizliği ve konforu ile adeta özel hastanelerle yarışabilecek duruma gelmiş. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sıcak hava güvercinleri de şaşırttı
Erzurum'da kavurucu sıcaklar insanlar kadar hayvanları da etkilerken bazı ...
Sona Nine'nin ibretlik yaşamı
Erzurum'da 28 yaşında dul kalınca erkeklerin tacizinden kurtulmak için ...
Erzurum endemik bitki zengini
Türkiye’de bulunan endemik bitkilerin yüzde 10’unun bulunduğu Erzurum’da ...
 
Koruyucu aile kavramına yabancıyız
Erzurum Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sultan Murat Aydın, il genelinde sadece ...
Korkmaz’dan ebeveynlere yol haritası
Ebeveynlerin eleştirilerine karşı öfkesini kontrol edemeyen gençlerle, ...
Buz Pateni salonu dolup taşıyor
Son yılların en sıcak yazının yaşandığı Erzurum'da serinlemek isteyen ...
 
Kızılay’dan kan bağışı çağrısı
Doğu Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Serdal Ucuz, Ramazan ayında ...
80 fırın denetimden geçti
Yakutiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe sınırları içerisinde ...
Eczane denetimi masaya yatırıldı
“Eczaneler ve Eczane Denetimi” konulu toplantısı yapıldı.
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri