Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum güne kar ile uyandı
Erzurum güne kar ile uyandı
8 maçın 3’ünü Erzurum 3’ünü Bandırma kazandı
8 maçın 3’ünü Erzurum 3’ünü Bandırma kazandı
Erzurum Doğum İstatistikleri açıklandı
Erzurum Doğum İstatistikleri açıklandı
Gazze'de can kaybı 52 bin 908’e yükseldi
Gazze'de can kaybı 52 bin 908’e yükseldi
İhracat birim değer endeksi yüzde 1,8 arttı
İhracat birim değer endeksi yüzde 1,8 arttı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
5 Ağustos 2011 Cuma - 03:59

Koruyucu aile kavramına yabancıyız

Erzurum Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sultan Murat Aydın, il genelinde sadece 3 ailenin korucu aile statüsünde bulunduğuna dikkat çekerek, toplumun henüz bu kavrama alışamadığını söyledi.

Koruyucu aile kavramına yabancıyız

ERZURUM gazetesi
 Erzurum Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sultan Murat Aydın, il genelinde sadece 3 ailenin korucu aile statüsünde bulunduğuna dikkat çekerek, toplumun henüz bu kavrama alışamadığını söyledi.
 Erzurum Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sultan Murat Aydın, ülke genelinde bin 240 çocuğun koruyucu ailenin yanında yaşadığını söyledi. Koruyucu aile uygulamasına en fazla İzmir ve Kayseri'de rastlandığını aktaran Aydın, Erzurum'un da aralarında bulunduğu doğu illerinde ise yok denecek kadar az olduğunu dile getirdi. Koruyucu aile uygulamasının yaygınlaştırılması amacıyla çeşitli etkinlik ve tanıtım toplantıları düzenlediklerine işaret eden Aydın, "Maalesef koruyucu aile uygulamasına doğu toplumları olarak yabancıyız. Erzurum'da 3 koruyucu aile var. Bu da korunmaya muhtaç çocuklarımızın sıcak aile ortamında yaşamaları için yetersiz bir sayı. " dedi.
 Koruyucu aile uygulamasında devletin, yanına yerleştirdiği çocuğun üzerinden elini çekmediğini hatırlatan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın, "Devlet korucuyu ailenin yanına verdiği çocuğun bütün giderlerini karşılıyor. Yeter ki çocuk aile ortamında ve sevgi ikliminde yetişsin. " şeklinde konuştu. Ailelerin daha çok küçük kız çocuklarını koruyucu aile olarak yanlarına aldıklarına işaret eden Aydın, "Evcimen ve anneye düşkün olduğu için kız çocukları tercih ediliyor. " ifadesini kullandı.
 EVLAT EDİNMEYİ SEVİYORUZ
Erzurum'da son 5 yılda korunmaya muhtaç 20 çocuğun ailelerce 'evlat' olarak alındığını da ifade eden Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sultan Murat Aydın, şunları söyledi: "Evlat edinen aile sayısında son yıllarda artış var. Evlatlıklar ailelerin nüfusuna geçiriliyor. Korucuyu ailede de devlet aileye çocuğun bütün ihtiyaçlarını giderecek kadar ücret ödüyor, sağlık ve eğitim hizmetlerini üstleniyor. Erzurumlular evlat edinmeyi seviyor. Daha çok 5 yaş altındaki kız çocukları ile erkek çocukları evlat olarak verilmekte. Evlat verilecek aileler sosyo- ekonomik olarak iyice incelendikten sonra talepleri değerlendiriyor. "

 
Yakutiye’de ramazan nostaljisi yaşandı
 
Palandöken’de iftar buluşması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Korkmaz’dan ebeveynlere yol haritası
Ebeveynlerin eleştirilerine karşı öfkesini kontrol edemeyen gençlerle, ...
Buz Pateni salonu dolup taşıyor
Son yılların en sıcak yazının yaşandığı Erzurum'da serinlemek isteyen ...
Kızılay’dan kan bağışı çağrısı
Doğu Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Serdal Ucuz, Ramazan ayında ...
 
80 fırın denetimden geçti
Yakutiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe sınırları içerisinde ...
Eczane denetimi masaya yatırıldı
“Eczaneler ve Eczane Denetimi” konulu toplantısı yapıldı.
Ağustos ayının 'en'leri açıklandı
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Erzurum’un Ağustos ayı meteorolojik ...
 
Oruç tut, sağlıklı kal
Oruç tutmanın sağlık açısından yararlı olduğu belirtildi. Son teknolojik ...
Denetimler iki katına çıkarıldı
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ramazan ayı öncesinde gıda üretim, ...
Yiğit’ten tiryakilere çağrı
Sigarayı bırakmak isteyen tiryakiler için, Ramazan ayının eşsiz bir fırsat olduğu vurgulandı.
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Şantajın Oyunu
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri