Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
Trendyol 1. Lig: Esenler Erokspor: 0 - Iğdır FK: 1
Trendyol 1. Lig: Esenler Erokspor: 0 - Iğdır FK: 1
Trendyol Süper Lig: Eyüpspor: 2 - Alanyaspor: 1
Trendyol Süper Lig: Eyüpspor: 2 - Alanyaspor: 1
Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 0 - FB: 2
Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 0 - FB: 2
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 0 - Bodrum FK: 0
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 0 - Bodrum FK: 0
Konyaspor'da Erzurumspor maçı mesaisi
Konyaspor'da Erzurumspor maçı mesaisi
HABERLER>TÜRKİYE
31 Ağustos 2026 Pazartesi - 02:02

'Biz tarihi, zaferleri, mücadelesiyle büyük bir milletiz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Programı'na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, programda bir konuşma yaptı.

 Biz tarihi, zaferleri, mücadelesiyle büyük bir milletiz

Konuşmasının başında Girne'den (KKTC'de alabora olan gemi) herkesi derinden üzen bir kaza haberi aldıklarını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kazada yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diledi.

Kazadan kurtulanlara geçmiş olsun dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kazanın nedenlerinin tespiti ve ihmali olan varsa sorumlulardan hesap sorulması için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti makamlarıyla iş birliği içinde gerekli adımların atılmasını sağlayacağız. Rabbim milletimizi ve Kıbrıs Türkü kardeşlerimizi her türlü kazadan, beladan muhafaza eylesin diyorum" ifadelerini kullandı.

Milletin her bir ferdinin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı bir kez daha tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: "Biraz önce mesajlarını dinlediğimiz askerlerimizin her birini kutluyor, kendileriyle milletçe gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu anlamlı günde sizlerin huzurunda 104 sene önce milletimizi büyük zaferle buluşturan kahraman ordumuzun Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, Polatlı'dan top seslerinin geldiği günlerde bile milletin emanetine sahip çıkan Meclisimizin vatanperver üyelerini, Millî Mücadele'de toprağa düşenler başta olmak üzere vatanımız için, bayrağımız ve bağımsızlığımız için canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi bugün bir kere daha rahmetle, minnetle yâd ediyorum. İstiklal Marşı şairimiz merhum Mehmet Akif'in 'Hakk'ın bu veli kulları taş türbeye girmez; Gufrana bürünmüş, yalınız Fatiha bekler' dediği şühedanın ruhlarına hep beraber Fatihalarımızı, dualarımızı gönderiyor. Cenabıallah mekânlarını cennet, makamlarını ali eylesin diyoruz."

“30 AĞUSTOS GÜNÜ CUMHURİYETİMİZİN KURULUŞUNA GİDEN YOLU AÇMIŞTIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk milletinin istiklal mücadelesinin en kritik safhalarından biri olan Büyük Taarruz'un, Millî Mücadele'nin son ve belirleyici aşaması olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti: "26 Ağustos 1922 sabahı Afyon Kocatepe'den başlatılan taarruz Gazi Mustafa Kemal'in komutasında yürütülen ve dört gün süren göğüs göğüse çarpışmaların ardından Dumlupınar'da kesin bir zaferle sonuçlanmıştır. 30 Ağustos günü milletimiz kendisine kefen biçen müstevlilerin heveslerini kursaklarında bırakmış, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolu açmıştır. Milletimiz türlü yokluk ve imkânsızlığa rağmen kazandığı bu zaferle 1071 Malazgirt Zaferi'nden beri kendisine vatan kılınan toprakların Türk yurdu ve İslam toprağı olduğunu tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir. 30 Ağustos Türkleri Anadolu'dan atmak, şayet güçleri yetseydi kökümüzü kazmak isteyen işgalcilerin hüsran, milletimizin ise bayram günüdür.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Gazi Mustafa Kemal, 30 Ağustos'un ne manaya geldiğini büyük zaferin 2’nci yılında Dumlupınar'da Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı'nın temelini atarken yaptığı konuşmada bakınız nasıl anlatıyor. 'Hiç şüphe etmemelidir ki yeni Türk Devleti'nin, Türk Cumhuriyeti'nin temeli burada sağlamlaştırılmış oldu. Sonsuz hayatı burada taçlandırıldı. Bu sahada akan Türk kanları, bu semada pervaz eden şehit ruhları, devletimizin ve Cumhuriyetimizin ebedî muhafızlarıdır. Burada temelini attığımız şehit asker abidesi işte o ruhları, o ruhlarla beraber gazi arkadaşlarını özverili ve kahraman Türk milletini temsil edecektir. Bu abide Türk vatanına göz dikeceklere, Türk milletinin 30 Ağustos günündeki ateşini, süngüsünü, saldırısını, gücü ve iradesindeki şiddeti hatırlatacaktır' Evet. Sadece Dumlupınar'daki şehit asker abidesi değil. Asırlardır bu topraklarda ödediğimiz ve hasımlarımıza ödettiğimiz bedeller, milletimizin istiklali söz konusu olduğunda neleri göze aldığının canlı birer şahididir."

“BİZİ TANIMAK İSTEYENLER MALAZGİRT'E, ÇANAKKALE'YE BAKSIN”

"1071'de Malazgirt'te başlayıp 1922'de Dumlupınar'da devam eden zaferler silsilemize baktığımızda şunu görüyoruz. Biz tarihiyle büyük, zaferleriyle büyük, mücadelesiyle büyük bir milletiz" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "Geçmişteki bütün devletlerimiz gibi son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti'ni de birilerinin lütfuyla değil, her evden bir yiğidi toprağa vererek kurduk. İstiklalimizi öyle büyük güçlerin, emperyalist güçlerin yardımıyla değil; yüzyıllardır kınalı kuzularını 'ya şehit ol ya gazi' diyerek dualarla cepheye uğurlayan analarımızın fedakârlığıyla kazandık. Biz başkalarına bel bağlayarak değil, kendi bileğimizin gücüne inanarak, birbirimize dayanarak, gerektiğinde aynı siperlerde aynı hilal uğruna can vererek bu topraklarda var olduk; bin yıldır böyle ayakta kaldık. Şu değişmez hakikatin altını bugün tekrar çiziyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizi tanımak isteyenler Malazgirt'e, Çanakkale'ye baksın. Bu milletin fıtratını anlamak isteyenler Büyük Zafer'e baksın. Bu ülkenin hangi şartlar altında kurulduğunu öğrenmek isteyenler, Millî Mücadele'ye baksın. Bu milletin seciyesini görmek isteyenler, Nene Hatunlara, Kara Fatmalara, Şerife Bacılara, Şahin Beylere, Sütçü İmamlara baksın. 15 Temmuz gecesi ölüm kusan silahlara meydan okuyan serdengeçtilere baksın. 15 Temmuz'dan 40 gün sonra yaptığımız Fırat Kalkanı Harekâtı’na baksın. Türkiye'yi tahrik etmeye çalışanlar, ham hayallere kapılmadan önce açıp kendi geçmişlerini de görecekleri bir tarih kitabı okusun” diye ekledi.

“İHTİYACIMIZ OLAN BÜYÜK TÜRKİYE MUTABAKATIDIR”

"Şunu herkes iyi bilsin, iyi anlasın ki ecdadımızın heybeti marufu cihandır. Fıtrat değişir sanma, bu kan, yine o kandır" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burada şu gerçeği de özellikle hatırlatmak istiyorum. Sınırlar ülkeleri fiziken ayırabilir ama kalpleri, insanları ayıramaz. Bilhassa asırlardır aynı kıbleye yönelen, aynı mukaddes kitaba inanan, aynı peygambere gönül düşüren kardeşler arasına asla hudut çizilemez. Türkiye olarak komşularımızdan başlayarak gönül ve kültür coğrafyamızla iş birliklerimizi her alanda güçlendirmeye kararlılıkla devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgenin zor olduğu kadar tarihî bir süreçten geçtiğini ve milletçe buna uygun hareket etmek gerektiğini vurgulayarak iki yıl önce yine bu kürsüden millete iç cepheyi tahkim etme çağrısı yaptığını hatırlattı.

Bu çağrısının hem siyasette hem de millet nezdinde makes bulmasından dolayı şükrettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhur İttifakı ortağımız Sayın Devlet Bahçeli'nin de çok kıymetli katkılarıyla ülkemizde yeni bir dönemin kapıları aralandı. Ülkemizin yaklaşık yarım asrına mal olan terör meselesini kalıcı biçimde çözme yolunda kayda değer mesafe aldık" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "terörsüz bölge" hedefiyle ilgili de daha geniş bir vizyon ortaya koyduklarını dile getirerek, şöyle devam etti: "Şimdi bu vizyonun adım adım hayata geçmekte olduğunu görüyoruz. Geçtiğimiz günlerde Suriye'de olduğu gibi terör defterleri kapandıkça umutlar büyüyecek, coğrafyamızda farklı bir rüzgâr esmeye başlayacak. Nasıl 10-15 sene önce söylediklerimiz Cenabıallah'ın yardımıyla bugün tek tek gerçeğe dönüşüyorsa bugün söylediklerimizin de çok uzak olmayan bir vakitte gerçekleştiğine inşallah hep beraber şahitlik edeceğiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Gerek millet gerekse bölgedeki kardeş halklar olarak büyük sıkıntıların ardından tarihe yeni bir altın sayfa yazma fırsatı yakalamış durumdayız. Allah'ın izniyle bu fırsatın kaçmasına müsaade etmeyeceğiz. Bunun için en büyük ihtiyacımız birliktir, beraberliktir. Siyasi görüşümüz, kökenimiz farklı olsa dahi tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet şiarımız etrafında kenetlenmektir. İhtiyacımız olan büyük Türkiye mutabakatıdır. Ben milletimizin tarihin bizi çağırdığı ufuklara doğru gür bir ırmak misali önüne çıkan bentleri yıkarak akacağına yürekten inanıyorum. Rabbim yolumuzu, bahtımızı açık etsin diyorum. Bu duygularla bir kez daha 30 Ağustos Zafer Bayramınızı tebrik ediyorum."

 
Bişkek’te 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı
 
Erdoğan: Ordumuz bugün en güçlü dönemini yaşıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan, Zafer Bayramı tebriklerini kabul etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları ...
Aydemir: Sakarya milletin kaderini değiştiren büyük iradedir
TPGYB Bşk. Aydemir, Sakarya Meydan Muharebesi’nin 105’inci yılında, 22 ...
Erdoğan: Güçlü bir insan kaynağı hamlesi başlatıyoruz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bilim ve teknoloji alanında yeni ve ...
 
Erdoğan: Mazlumlara umut olmayı sürdüreceğiz
Erdoğan, "Tarihimizden ve kadim medeniyet değerlerimizden aldığımız güçle ...
Cumhurbaşkanlığı atama kararları yayımlandı
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkındaki karar Resmi Gazete'de yayımlandı.
Erdoğan: Bu hareket gönül hareketidir
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine ...
 
'Bin yıldır bu topraklarda başımız dik yaşıyoruz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi ...
Erdoğan Erzurumspor FK heyetini kabul etti
2025-2026 sezonunu şampiyonlukla tamamlayarak Trendyol Süper Lig’e yükselen ...
Erdoğan YAŞ kararlarını imzaladı
Yüksek Askerî Şûra (YAŞ) kararları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandı.
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Çilenin Bitmeyeni
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Huzurun Kapısındaki Nöbetçi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
4 Şahit mi Yapay Zeka mı?
Talat Paşa Aydemir
Talat Paşa Aydemir
Sözün de bir ahlakı var
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor ve Bilgilendirme Yaklaşımı!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Vicdanın Sesi Kısılırsa
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri