Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
Kur'an Kursları Eğitim Öğretim dönemi başladı
Kur'an Kursları Eğitim Öğretim dönemi başladı
Erzurum'da Gaziler Haftası etkinliği
Erzurum'da Gaziler Haftası etkinliği
Palandöken Kaymakamı Yunus Kızılgüneş’e destek
Palandöken Kaymakamı Yunus Kızılgüneş’e destek
Cumhuriyet Başsavcılığı: Soruşturma titizlikle sürdürülüyor
Cumhuriyet Başsavcılığı: Soruşturma titizlikle sürdürülüyor
Araştırma Hastanesinde emeklilik gururu
Araştırma Hastanesinde emeklilik gururu
HABERLER>EKONOMİ
18 Eylül 2026 Cuma - 13:25

Doğu ve Güneydoğu için yeni tarım eylem planı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik hazırlanan yeni eylem planının önümüzdeki günlerde açıklanacağını bildirdi

Doğu ve Güneydoğu için yeni tarım eylem planı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik hazırlanan yeni eylem planının önümüzdeki günlerde açıklanacağını belirterek, üretim altyapısının güçlendirilmesi ve gençlerin memleketlerinde kalmasını sağlayacak projelerin hayata geçirileceğini bildirdi.
AK Parti'nin Türkiye Yüzyılı Buluşmaları kapsamında Erzincan'a gelen Yumaklı, kentte çeşitli temaslarda bulundu.
Program kapsamında basın mensuplarıyla bir araya gelen Yumaklı'ya AK Parti MKYK Yedek Üyesi Jülide İskenderoğlu, AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Mehmet Sarı, İstanbul Milletvekili İsmail Erdem, Giresun milletvekilleri Ali Temür ve Nazım Elmas ile AK Parti MKYK Yedek Üyesi Mürsel Çavdar eşlik etti.
Erzincan'ın tarihi ve manevi değerlerine değinen Yumaklı, Türkiye'nin son 25 yılda ulaşımdan sağlığa, sanayiden tarıma kadar birçok alanda önemli gelişmeler kaydettiğini ifade etti.
"Terörsüz Türkiye yeni bir dönemin başlangıcı olacak"
"Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yumaklı, güvenliğin sağlanmasıyla bölgenin tarımsal ve ekonomik potansiyelinin daha etkin kullanılmasının hedeflendiğini söyledi.
Yıllarca terör ve güvenlik sorunları nedeniyle bazı vatandaşların köylerini terk etmek zorunda kaldığını, tarım arazilerinin de yeterince değerlendirilemediğini belirten Yumaklı, güvenliğin sağlandığı bölgelerde üretimin yeniden canlandırılması için çalışmalar yürütüldüğünü aktardı.
Tarım ve Orman Bakanlığı olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik kapsamlı bir çalışma başlattıklarını bildiren Yumaklı, bölgelere göre hangi ürünlerin yetiştirilebileceği, hayvancılığın hangi alanlarda geliştirilebileceği ve hangi yatırımların yapılabileceği konusunda çalışma yürütüldüğünü kaydetti.
Diyarbakır ve Erzurum'da bölgesel çalıştaylar düzenlendiğini anlatan Yumaklı, çalışmaların son aşamaya geldiğini belirterek, illere göre uygulanacak projelerin, yatırım takvimlerinin ve bütçelerin önümüzdeki günlerde açıklanacağını ifade etti.
"Gençlerimiz kendi memleketinde gelecek kursun"
Yeni dönemde göletlerden Organize Tarım Bölgelerine, soğuk hava depolarından modern entegre tesislere kadar farklı yatırımların gündeme alınacağını aktaran Yumaklı, temel hedeflerden birinin kırsal nüfusun yerinde tutulması olduğunu söyledi.
Gençlerin iş bulmak amacıyla doğup büyüdükleri topraklardan ayrılmak zorunda kalmaması için üretim ve istihdam imkanlarının artırılacağını dile getiren Yumaklı, tarım arazilerinin sulanması, hayvancılığın geliştirilmesi, arıcılık, ipekçilik ve meyvecilik gibi alanlarda yeni çalışmalar yapılacağını kaydetti.
Üreticiye 30 milyar liralık ilave destek
Tarım sektöründeki desteklemelere de değinen Yumaklı, bölgesel savaş ve çatışmaların üretim maliyetleri üzerinde oluşturduğu artışın dikkate alındığını belirtti.
Bitkisel ve hayvansal üretime yönelik destekleme tutarlarının güncellendiğini aktaran Yumaklı, üreticilere mevcut desteklerin üzerine 30 milyar liralık ilave destek sağlanacağını açıkladı.
Yeni desteklerin üretim sezonu başlamadan önce açıklanacağını bildiren Yumaklı, uygulamayla çiftçilerin üretim planlamasını daha öngörülebilir şekilde yapabilmesinin hedeflendiğini söyledi.

 
Erzurum'da Gaziler Haftası etkinliği
 
Kur'an Kursları Eğitim Öğretim dönemi başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KUDAKA’dan Coğrafi İşaretli Ürün üretimine destek
KUDAKA, 2026 Yılı Çalışma Programı ve Bütçesi kapsamında 75 milyon TL ...
Can Kardeşlerden Erzurum'a yatırımlı vefa
Türkiye’nin ilk yerli asansörlü (yavaş kapanan) klozet kapağını üreten ...
En fazla firma toptan ve perakende ticaret sektöründe
Sektör Bilançoları 2025 yılı sonuçlarına göre 1 milyon 150 bin 191 firma ...
 
Konut fiyatları yüzde 23 oranında arttı
Ağustos ayında konut fiyat endeksi, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal ...
Erzurum iller sıralamasında ilk 5’te
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum vergi tahsilatının tahakkuka ...
Erzurum vergi tahsilatında ortalamaları geçti
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum Ağustos ayı vergi tahsilat ...
 
Tarım - ÜFE yıllık yüzde 21,91 arttı
Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım - ÜFE) yıllık yüzde 21,91 ...
İnşaat üretimi yıllık yüzde 4,7 azaldı
Temmuz ayında inşaat üretimi yıllık yüzde 4,7 azalırken, aylık yüzde 1,1 arttı.
ETSO'da AB gündemi
ETSO'da Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Çalıştayı düzenlendi
 
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Doğu Türkistan, Pamir Türkleri, Gönül Coğrafyamız ve Aydın’ın Tespitleri
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Savaşın Tamtamları
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Huzurun Kapısındaki Nöbetçi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
4 Şahit mi Yapay Zeka mı?
Talat Paşa Aydemir
Talat Paşa Aydemir
Sözün de bir ahlakı var
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Vicdanın Sesi Kısılırsa
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri