Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
Âkif'in Ülküsü Yüzyılın Öyküsü
Âkif'in Ülküsü Yüzyılın Öyküsü
Tekin il Müdürlerine seslendi
Tekin il Müdürlerine seslendi
KUDAKA’dan başvuru süresi açıklaması
KUDAKA’dan başvuru süresi açıklaması
Tır ile minibüs çarpıştı: 9 ölü, 5 yaralı
Tır ile minibüs çarpıştı: 9 ölü, 5 yaralı
Turistik Doğu Ekspresi sezon seferleri açıklandı
Turistik Doğu Ekspresi sezon seferleri açıklandı
HABERLER>BÖLGEDEN
8 Kasım 2026 Pazar - 05:50

Zigana Dağı’na mevsimin ilk karı düştü

Gümüşhane'nin Torul ilçesinde tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan 2050 rakımlı Zigana Dağı geçidine mevsimin ilk karı yağdı. Kar kalınlığının 5 santimetreyi aştığı geçitte doğaseverler ve yerli, yabancı turistler karın keyfini çıkardı.

Zigana Dağı’na mevsimin ilk karı düştü

Gümüşhane'nin Torul ilçesinde tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan 2050 rakımlı Zigana Dağı geçidine mevsimin ilk karı yağdı. Kar kalınlığının 5 santimetreyi aştığı geçitte doğaseverler ve yerli, yabancı turistler karın keyfini çıkardı.
Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarında yer alan ve tarihi İpek Yolu güzergahının en zorlu geçitlerinden biri kabul edilen 2050 rakımlı Zigana Dağı geçidi, etkili olan yağışın ardından karla kaplandı. Hava sıcaklığının hissedilir derecede düşmesiyle birlikte başlayan yağış sonucu kar kalınlığı 5 santimetreyi geçti. Doğa tutkunları ve kış mevsiminin ilk izlerine tanıklık etmek isteyen vatandaşlar bölgeye akın etti.

"Kar sezonu nisan ayının ortalarına kadar sürecek"
Zigana Kayak Merkezi işletmecisi Abdullah Eroğlu, sezonun ilk karının yağdığını belirterek, "Kar artık yağdı. Yani Zigana yavaş yavaş beyaz gelinliğini giymeye başladı. Yarından itibaren daha kuvvetli bir yağış bekliyoruz. İnşallah o yağışlar da olursa sezonumuzu açmış, misafirlerimizi ağırlamaya devam etmiş olacağız. Yağan kar yağışı dolayısıyla Zigana'da kar sezonunun nisan ayının ortalarına kadar süreceğini tahmin ediyoruz" dedi.
Gelen ziyaretçilerin yoğunluğuna ve hava şartlarına değinen Eroğlu, "Sis, kar karışık bir manzaramız var. Sis arada kapatıyor, insanlar nereye geldiğini şaşırıyor, göremiyor hiçbir yeri. Bir anda açılıyor ve Zigana Dağı'nın bütün manzarasını görebiliyorlar" diye konuştu.
Kar yağışıyla birlikte kayak merkezine ilginin arttığını vurgulayan Eroğlu, "Zigana'da kar yağınca ziyaretçi sayımız daha fazla oluyor. Bu da kar yağışında oluşan manzara, aktiviteler, havası, suyu, restoranları, yeme içmesi. Bir de insanların şehrin stresinden uzaklaşabileceği, doğayla baş başa kalabileceği bir yer olduğu için ziyaretçi sayımız bayağı artıyor" ifadelerini kullandı.

"Ulaşım çok rahat, Arap turist sayımız fena değil"
Ulaşım kolaylığına ve yabancı turist ilgisine dikkat çeken Eroğlu, "Şehir merkezinden yaklaşık yarım saatlik bir yolculukla Zigana'da olunabiliyor. Karayolları ekibimiz güzel çalışıyor. Yolda herhangi bir sorun yaşamadan çok rahat bir şekilde insanlar ulaşabiliyor. Yabancı turist sayımız şu an fena değil. Özellikle Körfez ülkelerinden, yani Bahreyn ağırlıklı ziyaretçimiz var. İnşallah bu kar yağışıyla onların da artarak devam edeceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

"Mısır'da hep çöl var, burada ilk defa kar görüyorum"
Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü'nde okuyan Mısırlı öğrenci Hasan Ali, "Mısır'dan geldim, Gümüşhane'de okuyorum. Kar yağdığını duyunca geldim, baktım. Manzara çok güzel ama hava çok soğuk. Çok beğendim. Öyle bir manzara bizde yok zaten. Mısır'da hep çöl ya; dağlar, yeşil şeyler var. Şimdi kar yağdı, bizde kar yağmıyor. Çok güzel geliyor bana, ilk defa görüyorum öyle bir şey. Bizim kralımız Muhammed Salah'ı da buraya davet ediyorum" dedi.

 
Âkif'in Ülküsü Yüzyılın Öyküsü
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Turistik Doğu Ekspresi sezon seferleri açıklandı
Türkiye’nin en önemli kış turizmi rotalarından biri olan Turistik Doğu ...
Kop Dağı beyaza büründü
Bayburt’ta hava sıcaklığının düşmesiyle yüksek kesimlerde kar yağışı aralıklarla ...
Vali Baruş'tan Karaçoban buluşması
Karaçoban ilçesindeki temasları sırasında esnafı tek tek ziyaret eden ...
 
Besiciler kar yağışına hazırlıksız yakalandı
Erzurum'da etkili olan kar yağışı ilçelerde etkisini göstermeye başladı. ...
Kar yağışı Erzurum - Oltu yolunda ulaşımı aksattı
Erzurum’da gece saatlerinde etkisini artıran kar yağışı, Erzurum - Oltu ...
Tekman'da örnek tarım yatırımı
Tekman ilçesinde tarımsal üretime yönelik yatırım dikkat çekiyor. Kırıkkale'nin ...
 
Doğu Karadeniz yaylaları beyaza büründü
Doğu Karadeniz Bölgesi'nde hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte yüksek ...
EBYÜ Hukukta Baygın dönemi
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Hukuk Fakültesi Dekanlığında ...
Kars’ta indirimli doğal gaz limitleri 3 kat artırıldı
AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın’ın girişimleri ve Kars’ın ağır ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyuncakcının Oyunları
Osman Şanalan
Osman Şanalan
Bütçedeki rakamdan vatandaşın hayatına
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir şelalenin ötesindeki zenginlik
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Sütün kıymeti, emeğin hakkı
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Dadaşlığın Raconu Ya da..
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Doğu Türkistan, Pamir Türkleri, Gönül Coğrafyamız ve Aydın’ın Tespitleri
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Önceliği:

Yüksek Hızlı Tren
Doğalgaz ve Enerjide indirim
İstihdam oluşturacak yatırımlar
Göçü durduracak acil eylem planı
DAP’ın Erzurum’a yoğunlaşması
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri