Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor Rize maçını Gültekin yönetecek
Erzurumspor Rize maçını Gültekin yönetecek
Çiftçi: Erzurum basını Anadolu'da çok güçlü konumda
Çiftçi: Erzurum basını Anadolu'da çok güçlü konumda
Bingöl - Erzurum karayolu trafiğe kapatıldı
Bingöl - Erzurum karayolu trafiğe kapatıldı
Ziraat Türkiye Kupası'nda 2. hafta
Ziraat Türkiye Kupası'nda 2. hafta
Karayolları ekipleri gece gündüz sahada
Karayolları ekipleri gece gündüz sahada
HABERLER>TÜRKİYE
30 Temmuz 2011 Cumartesi - 06:25

Yıldırım’dan sert tepki

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "“Yüzde 6'nın dayatmasıyla yüzde 94'ü kimse hizaya getirmeye çalışmasın” dedi.

Yıldırım’dan sert tepki

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "“Yüzde 6'nın dayatmasıyla yüzde 94'ü kimse hizaya getirmeye çalışmasın” dedi.
Bakan Yıldırım, son dönemlerde artan terör olaylarıyla ilgili şunları söyledi: "Silahı arkasına alıp özgürlük talebi yapan kimse kusura bakmasın. Namluyu genç fidanlara dayatarak özgürlük isteyenler bizden böyle bir karşılık beklemesin. Yüce parlamentoda siyaset yapacakların terörle bağlarını koparması lazım. Açık bir şekilde teröre karşı duruş sergilemedikçe bu büyük millet 780 bin kilometrekare vatan toprağı üzerinde bir operasyona müsaade etmez. Bunu da herkes bilsin. Son 10 yılda Güneydoğu'da, Doğu'da kalkınma adına yaptığımız yatırımlar özgürlük ve demokrasi adına yaptığımız çalışmaları maalesef kötü niyetli kullananlar, istismar edenler olduğunu görüyoruz."
ÖZGÜRLÜK YAKLAŞIMI
Özgürlüklerin alabildiğince genişletilmeye devam edileceğini anlatan Bakan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: "Bölgenin kalkınmasına devam edilecek ama bölgede hesap kitap yapanların bu milletin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışanların bu emellerine fırsat verilmeyecek. Bu iş bu kadar basit. Demokraside madem temsil esastır. Yüzde 6'nın dayatmasıyla yüzde 94'ü kimse hizaya getirmeye çalışmasın. Hakkından fazlasını istemeye kalktığınızda o zaman huzur bozulur."
MOTORLU KARATAŞITI SAYISI DEĞERLENDİRMESİ
Bakan Yıldırım, İzmir Şoförler Odası Başkanı Celil Anık'ın verdiği yemek sonrasında gazetecilere açıklama yaparken, bölünmüş yolların ölümlü kaza oranlarını düşürdüğünü belirtti. Motorlu araç sayısının 15 milyon 536 bini aştığını anlatan Yıldırım, şöyle konuştu: "Bu ne anlama geliyor. Beş yılda yüzde 100'ü geçmiş. Bu artışı karşılayacak bölünmüş yollar yapılmasaydı bugün trafiğin halini siz düşünün. Bölünmüş yolların devreye girmesiyle birlikte kilometre başına kaza oranları yüzde 6'dan 3.39'a geriledi.
Daha fazla seyahat daha fazla kaza ama ölümlü kaza sayısında yüzde 35 ile 89 arasında azalma var. Bu çok iyi bir haber. Türkiye istiyoruz ki hep olumsuz şeylerle anılmasın. Trafik kazalarıyla liste başı olmasın. Enflasyonun düşürülmesi büyümenin artırılması faizlerin gerilemesi hava yolu gelişmeleriyle Türkiye hep olumlu şeylerle anılıyor. Bu önemli bir insanlık sorunu olan trafik kazalarında da iniş başlamıştır. Hedefimiz AB ortalaması olan 3'ün altına düşmektir."
Burada en büyük sorunun eğitim ve insan faktörü olduğunu anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kafa kafaya çarpışma hemen hemen bitti. Araçlar yeni yollar güzel şeytan dürtüyor gazdan ayağını çekemiyor arkadaşlar. Yolların kralı olmaz yolların kuralı olur. Kurallara uyalım, sevdiklerimize mutlulukla erişelim. Araç muayeneleri konusunda bir devrim gerçekleştirdik. Hayali muayeneden fenni muayeneye geçtik. Bu sistemi kurduğumuzda araçların üçte ikisi sistemden geçemedi. Üçte biri ikinci muayenede geçti üç ve dörtte de kalan üçte biri geçti. Bu konuda hiç gevşeme yok. Otomatik merkezi sistemle Ankara'dan takip ediyoruz."
FERRUH SERÇE - HALİL KARAHAN-İZMİR-iha
 
 

 
Gençlikspor’dan karate atağı
 
İlk 500'de Anadolu damgası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Sarkisyan gibiler katliamcı bir kültürden geliyorlar”
Kahramanmaraş Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (KASEM) Başkanı ...
Türkiye şehidine ağlıyor..
Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında, yola ...
Tek millet, iki devlet buluşması
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerin ardından ikinci ziyaretini Azerbaycan'a ...
 
‘Yüreğiniz sevgi ile dolmalı’
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün ...
Şehit Aksu mevlitle anıldı
Diyarbakır Silvan da şehit edilen 13 askerden biri olan Erzincan’ın Çayırlı ...
Bölücülere ebediyen lanet olsun’
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada yaralanarak tedavi gördüğü ...
 
‘Oğlum şehit düştü, vatan sağolsun’
Mardin'de önceki gün şehit edilen Başçavuş Erhan Gül, memleketi Gaziantep'te ...
Şehide son görev...
Türkiye'nin, nüfusuna göre en çok şehit veren illerinden birisi olan Kırıkkale ...
EYOF'ta şehitlere saygı
Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları Açılış Töreni'nde olimpiyat bayrağı göndere ...
 
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sandala Mandala
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir tanktan fazlası
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri