Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 2025 yılını 5’inci sırada tamamladı!
Erzurum 2025 yılını 5’inci sırada tamamladı!
Malatya'da otobüs seferleri durduruldu
Malatya'da otobüs seferleri durduruldu
Gümüşhane'de okullara 1 günlük kar tatili
Gümüşhane'de okullara 1 günlük kar tatili
Tunceli'de eğitime 2 gün ara
Tunceli'de eğitime 2 gün ara
Jandarmadan kaçak kazı operasyonu
Jandarmadan kaçak kazı operasyonu
HABERLER>GUNCEL
28 Mayıs 2012 Pazartesi - 00:19

Yavilioğlu’ndan Yassıada çıkarması

27 Mayıs Araştırma Komisyonu Üyesi Ak Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu Genç Sivillerle birlikte 27 Mayıs 1960 darbesinin 52. yıl dönümünde Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı Yassıada’ya gitti.

Yavilioğlu’ndan Yassıada çıkarması

İSTANBUL (İHA) - 27 Mayıs Araştırma Komisyonu Üyesi Ak Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu Genç Sivillerle birlikte 27 Mayıs 1960 darbesinin 52. yıl dönümünde Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı Yassıada’ya gitti. Yassı adanın demokrasi adası olmasını isteyen Genç Siviller, 27 Mayıs yargılamasın yapıldığı salona kapısına “Yassıada, demokrasi adası” yazılı tabela astı.
Genç Siviller isimli bir grubun öncülüğünde, çok sayıda vatandaşında katılımıyla 27 Mayıs 1960 darbesi nedeniyle yargılanan ve idam cezasına çarptırılan dönemin başbakanı Adnan Menderes’in yargılandığı ve idam edildiği Yassıada’ya gitti. Öğle saatlerinde Kabataş İskelesi’nden hareket eden kalabalığa, Anayasa Mahkemesi Eski Raportörü Osman Can ve 27 Mayıs Araştırma Komisyonu Üyesi Ak Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu da katıldı.
Motorda bir açıklama yapan Osman Can, "27 Mayısın darbesinin 52. yıldönümünde Türkiye yeni bir anayasa sürecine hazırlanıyor. Türkiye yeni bir anayasa yaptığını iddia ediyor. Siyasi partiler 2011 seçimlerine doğru yeni bir anayasa sözü verdiler. Bunun için çalışıyor görünüyorlar. Yeni bir anayasayı neden yapıyoruz? Eski anayasal düzeni geride bırakmak için yapıyoruz. Peki nedir geride bırakmak istediğimiz şey? Bunun cevabını bulabilmemiz için 27 Mayıs 1960 darbesine bakmamız gerekiyor" dedi.
Grup Yassıada’ya geldikten sonra yargılamanın yapıldığı salona girdi. Salonu dikkatle inceleyen grup, burada fotoğraflar çekti. Yassıada’nın demokrasi adası olmasını isteyen Genç Siviller, 27 Mayıs yargılamasının yapıldığı salonun kapısına “Yassıada, demokrasi adası” yazılı tabela astı. Grup tekrar motorla İstanbul’a döndü.

 
Öğrenciler Kitap okumada yarıştı
 
Erdoğan on binlere seslendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şimşek’ten maaş sitemi
Eğitim-Bir-Sene Erzurum Şube Başkanı Zinnur Şimşek, öğretmenlerin yok ...
ERZURUM’un çağrısına destek
Gazeteniz ERZURUM’un 2 Mayıs 2012’de ‘Erzurum’un hakkını kim verecek?’ ...
Ellerin yurdunda çiçek açarken...
Erzurum’da mayıs ayının son günlerinde yağan kar herkesi şaşırttı.
 
Erzurum'da ZAMAN durdu
Türkiye’nin farklı şehirlerinde fotoğraf severlerle buluşan 'Türkiye'de ...
Öğrenciler müzeyle tanıştı…
Yakutiye Kent Konseyi Kadın ve Çocuk Meclisi, Dadaşköy İlköğretim öğrencilerine ...
50. Yılını Demirgeçit'te kutladı
Türkiye’nin fotoğraf dalında ilk kadın Profesörü olan Arel Üniversitesi ...
 
33 şehit gözyaşlarıyla anıldı
Bingöl'de 24 Mayıs 1993'te birliklerine giderken teröristler tarafından ...
BEAH’ta zehirlenme şoku
Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesinde akşam yemeğinde tavuk yiyen ...
Kandil helvası kapışıldı
Pasinler’de İbrahim Hakkı Hazretleri vakfı tarafından Regaip Kandili dolayısıyla ...
 
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sandala Mandala
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir tanktan fazlası
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri