Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
MSB selamlama uçuşunun görüntülerini paylaştı
MSB selamlama uçuşunun görüntülerini paylaştı
Atama kararları yayımlandı
Atama kararları yayımlandı
Dört Şehirden Kardeş Odalar Protokolü
Dört Şehirden Kardeş Odalar Protokolü
Hoca Raif Efendiye vefa
Hoca Raif Efendiye vefa
Sekmen'den spor mesaisi
Sekmen'den spor mesaisi
HABERLER>BÖLGEDEN
31 Ekim 2024 Perşembe - 16:05

Vanlı ailelerin evlat nöbeti 90’ıncı haftasında

Van'da terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan ailelerin evlat nöbeti 90'ıncı haftada da devam ederken, DEM İl örgütü son haftalarda çaldığı şarkılarla aileleri vazgeçirmeye çalışıyor.

Vanlı ailelerin evlat nöbeti 90’ıncı haftasında

Van'da terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan ailelerin evlat nöbeti 90'ıncı haftada da devam ederken, DEM İl örgütü son haftalarda çaldığı şarkılarla aileleri vazgeçirmeye çalışıyor.

Van'da terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan aileler, 90'ıncı haftada da eylemlerini sürdürüyor. Evlatları değişik tarihlerde PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırılan 35 aile, ellerindeki dövizlerle DEM Parti İl Örgütü binası önüne kadar yürüdü. DEM Parti ve PKK aleyhine slogan atan aileler, bu mücadelelerinin evlatlarını alana kadar süreceğini söylediler. Diyarbakır'da başlayan mücadelelerini Van'da da yaz kış demeden sürdürdüklerini ifade eden anne Nazlı Sancar, HDP ve PKK'ya ateş püskürdü. Özellikle son haftalarda DEM Van İl Örgütü tarafından isminin olduğu Kürtçe şarkıyı çalarak kendisini pes ettirilmeye çalışıldığını vurgulayan Sancar, “Ben onların karşısında boynumu eğmediğim için, Van'da eylem başlattığım için, onlardan korkmadığım için kaç haftadır benim ismimin olduğu bu şarkıyı çalıyorlar. Bizi tahrik ediyorlar ama biz burada pes etmiyoruz. Onlar ne yapsalar ne etseler ben pes etmiyorum ve bu kapıdan ayrılmıyorum” dedi.
Her hafta bir ümitle geldiklerini aktaran Sancar, “Belki çocuklarımız bizi görür, bizi duyar da gelirler diye her hafta bir ümitle geliyoruz. Şeyma kızım etrafına baksana? Etrafında HDP'li bir milletvekilinin kızı var mı? Ben seni okuttum. Sen okuyacaktın, avukat olacaktın. Onların çocukları Avrupa'da 7 dil öğreniyorlar. Bizim çocuklarımızı neden dağlarda, mağaralarda ölmeleri için gönderiyorlar. Gel bu katillere güvenme kızım. Bunlar vatan hainidirler. Onlar asker, polisleri öldürüyorlar. Sen kardeş katili mi olacaksın kızım. Allah rızası için anneni duyuyorsan, anneni görüyorsan ben burada hasretle seni bekliyorum. Senin peşini bırakmayacağım. Son nefesime kadar da bu katil kapısından ayrılmayacağım” ifadelerini kullandı.

 
Erzurum ekonomisinde turizm gündemi
 
İlk durak Erzurum
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayburt’tan Erzurum’a kültür köprüsü
Bayburt Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü organizasyonuyla, Bayburtlu emeklilere ...
Serhat Şehrinde 104’üncü yıl coşkusu
Kars'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü törenle kutlandı.
‘Türk Milleti tek yürek’
Cumhuriyetimizin 101’inci kuruluş yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Doğu ...
 
Aşkaleliler milli coşkuda buluştu
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in kuruluşunun 101. yıl dönümü Erzurum’un ...
Pasinler'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu
29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 101. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Erzurum'un ...
Hınıs’tan Grimbergen’e Erasmus köprüsü
"Outdoor Learning Local to Global" isimli Erasmus K210 projesinin ikinci ...
 
 Aşkale’de milli coşku
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bundan 101 yıl önce 29 Ekim 1923 yılında ...
Özcan: ‘Cumhuriyet 101 yıllık haklı gururumuz’
Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye ...
Vali Bakan’dan ‘bayrak asın’ çağrısı
Amasya Valisi Önder Bakan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Amasya halkını ...
 
YAZARLAR
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Tost Adaleti ve Diğer Küçük Hesaplar
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Teşekkür Vefadır: Büyükşehir ve Palandöken Belediyesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir’den Sert Uyarı: Siyaset Sokakta Değil, Sandıkta Yapılır
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri