Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
ETB’den Şenkaya buluşması
ETB’den Şenkaya buluşması
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Engelli bireyler için iş birliği
Engelli bireyler için iş birliği
HABERLER>ASAYİŞ
8 Aralık 2017 Cuma - 11:43

Uyuşturucu ile mücadelede Yerel Yönetim adımı

Palandöken Belediyesi personeline İl Emniyet Müdürlüğü tarafından uyuşturucu ile mücadele konusunda eğitim verildi.

Uyuşturucu ile mücadelede Yerel Yönetim adımı

Palandöken Belediyesi personeline İl Emniyet Müdürlüğü tarafından uyuşturucu ile mücadele konusunda eğitim verildi.
İçişleri Bakanlığı Uyuşturucu ile Mücadele Uygulama Belgesinde yer alan “Yerel Yönetimlerin Uyuşturucu ile Mücadelede Etkin Kullanımının Sağlanması” faaliyeti kapsamında; Belediye personeline yönelik olarak planlanan eğitim İl Emniyet Müdürlüğünün Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Vekili Zafer Ozan Tiryaki tarafından Palandöken Belediyesi Meclis salonunda gerçekleştirildi. Eğitime Palandöken Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Park Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve özel güvenlik personelleri katıldı.
İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Vekili Zafer Ozan Tiryaki tarafından yapılan sunumda narkotik suçlarla ilgili mevzuat hakkında bilgiler verildi. Uyuşturucu madde türleri, madde bağımlısı kullanan kişilerde görülen belirtiler, uyuşturucunun zararları ve toplum üzerinde yaptığı tahribat anlatıldı. Narkotik suçlarla ve uyuşturucu tacirleri ile mücadelede belediye görevlilerinin etkin katkısı için uyuşturucu maddelerle karşılaşması durumunda şüpheli mahallerdeki uyuşturucu madde kalıntılarını teşhis ederek derhal emniyet yetkililerine bildirmeleri istendi. Uyuşturucu kullanımı ve satışının engellenmesi için sadece emniyetin her köşe başına bir polis dikmesinin yetmeyeceği, bu konuda başta kamu görevlileri olarak herkese görev düştüğü belirtildi. Madde bağımlısı kişilerde görülen belirtiler ve uyuşturucu maddelerin etkileri anlatıldı. Yakınlarımızdan uyuşturucu madde bağımlısı kimseler varsa onları bağımlılığın pençesinden kurtarmak için yapılması gerekenler ifade edildi.
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ise yaptığı açıklamada, “Dünyada olduğu gibi ülkemizde de uyuşturucu ve bağımlılık yapan madde kullanım yaşı giderek düşmesi toplumlar için büyük bir tehdit unsuru oluşturmaktadır. Bu tehdit karşısında gençlerimizi ve toplumu çok yönlü çalışmalarla korumak zorundayız. Belediyemiz çocuklarımıza, gençlere ve toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik gerçekleştirdiğimiz projelerle toplumu kötü alışkanlıklardan korumayı amaçlıyoruz. Belediyemiz halkın içinde ve halkın sorunlarıyla yakından ilgilenen ve çözümler üreten bir kuruluş olduğundan bu mücadelede gayet önemli bir yere sahiptir. Mücadelenin etkin biçimde sürdürülmesi için personelimizin bu konuda bilinçlendirilmesi şarttır. Uyuşturucu ile mücadelede İl Emniyet Müdürlüğü ile her türlü işbirliği içinde çalışacağız” dedi.

 
Erzurum, Türkiye'nin en soğuk ili
 
Filistinlilerin Osmanlı hasreti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vahşete 8 bin 818 lira ceza
Erzurum’un Karayazı ilçesinde nesli tükenmekte olan vaşağı öldürdükten ...
Bunun adı vahşet
Erzurum’da nesli tükenmekte olan ve koruma altına alınan yabani hayvanlar ...
Yolda kalan sürücü yaşamını yitirdi
Kar ve tipi dolayısıyla kapanan Erzurum-Bingöl Karayolunda yolun açılmasını ...
 
Trafik bilincimiz MOBESE'ye yansıdı
Erzurum, Erzincan, Iğdır ve Ağrı’da geçtiğimiz Kasım ayı içerisinde meydana ...
Erzurum'da tedavi edilecekler
Ağrı M Tipi Cezaevi bahçesinde kapatılan su kuyusundaki gaz sızıntısı ...
Karakurt yolunda kaza: 5 yaralı
Karakurt istikametinden Erzurum istikametine seyir halindeki Z.S. içerisindeki ...
 
Tuzluca yolunda trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı
Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını ...
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 ölü, 2 yaralı
Erzincan’da meydana gelen trafik kazasında 2 kişi öldü, 2 kişi ise yaralandı.
Şüphelinin üzerindeki yelek boş çıktı
Erzurum'un merkez Palandöken ilçesinde polisi alarma geçiren ve operasyonla ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri