Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 2025 yılını 5’inci sırada tamamladı!
Erzurum 2025 yılını 5’inci sırada tamamladı!
Malatya'da otobüs seferleri durduruldu
Malatya'da otobüs seferleri durduruldu
Gümüşhane'de okullara 1 günlük kar tatili
Gümüşhane'de okullara 1 günlük kar tatili
Tunceli'de eğitime 2 gün ara
Tunceli'de eğitime 2 gün ara
Jandarmadan kaçak kazı operasyonu
Jandarmadan kaçak kazı operasyonu
HABERLER>ASAYİŞ
20 Mart 2022 Pazar - 14:54

‘Umudun Askerleri’

Zeytin Dalı Harekatı’nın 4’üncü yılında “Umudun Askerleri” adlı bir belgesel hazırlandı. Harekata ilişkin ilk kez duyulacak detayların da yer aldığı belgesel, pazartesi günü saat 18.00’de yayınlanacak.

‘Umudun Askerleri’

Zeytin Dalı Harekatı’nın 4’üncü yılında “Umudun Askerleri” adlı bir belgesel hazırlandı. Harekata ilişkin ilk kez duyulacak detayların da yer aldığı belgesel, pazartesi günü saat 18.00’de yayınlanacak.
2016 yılında başlatılan ve 2017 yılında Fırat Kalkanı Harekatı ile Suriye’nin kuzeyinde DEAŞ terör örgütüne büyük bir darbe indiren ve teröristleri bölgeden söküp atan Türk Silahlı Kuvvetleri, 20 Ocak 2018 tarihinde de Zeytin Dalı Harekatı’nı gerçekleştirmişti. Suriye’nin kuzeyinde, Fırat’ın batısındaki Afrin bölgesinde yuvalanan PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’lı teröristler, bu bölgeden Türkiye’ye yönelik saldırılar gerçekleştirmeye başlamış, Türkiye’nin hudut güvenliği tehlikeye girmişti. Teröristler, işgal ettikleri bölgelerden attıkları Katyuşa füzeleri ile Türk vatandaşlarını hedef almaya başlamıştı. 20 Ocak 2018 günü saat 17.00’de Afrin bölgesine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile terör temizliği başlatılmış, Mehmetçiğin kahramanca ve fedakârca mücadelesi ile Afrin 57 günde teröristlerden temizlenerek kontrol altına alınmıştı. Bölgedeki sisli hava ve çamurlu arazi tankların bile ilerleyişini zorlaştırırken, TSK’nın kahraman komandoları tuzaklarla dolu bölgede göğüs göğüse muharebe ile teröristlerin inlerine girmişti. Mehmetçikler, Burseya Dağı'nın derinliklerine tüneller inşa eden, adeta yer altı şehri oluşturan teröristleri o bölgeden söküp atmış, bölge halkını da teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarmıştı. Türk Silahlı Kuvvetleri, gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla bölgede 6 binden fazla teröristi etkisiz hale getirmişti.
Zeytin Dalı Harekatı’nda verilen kahramanca mücadele dördüncü yılında “Umudun Askerleri, Zeytin Dalı Harekâtı” isimli belgeselle ekrana taşınıyor. Gazeteci Nazlı Çelik’in sunumuyla hazırlanan belgeselde, Zeytin Dalı Harekatı’na katılan askerler yaşadıklarını ilk kez birinci ağızdan anlatıyor. Harekat sırasında yaşananlar, karşılaşılan zorluklar, stratejik noktaların ele geçirilmesi için yapılan planlar, şehitlerin fedakarlıkları ve Mehmetçiklerin azim ve kararlılıkla ortaya koydukları amansız mücadele, harekat sırasında çekilen görüntülerle ekrana yansıtılıyor. Harekata ilişkin ilk kez duyulacak detayların yer aldığı “Umudun Askerleri, Zeytin Dalı Harekatı”, pazartesi günü saat 18.00’de ilk kez NTV ve Star TV’de yayımlanacak.

 
Evlat nöbeti 930'ncu gününde
 
344 kilo kıyılmış tütün ele geçirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Evlat nöbeti 930'ncu gününde
Diyarbakır'da çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa ...
Jandarmadan yaban hayatına restekı
Kar yağışının etkili olduğu Erzurum’da Jandarma ekipleri yaban hayatı unutmadı.
Polisten kaçamadı
Türkiye’nin çeşitli illerinde bileşim suçu işlediği gerekçesiyle 21 ayrı ...
 
Evlat nöbetine 2 aile daha katıldı
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Erzincan yolunda zincirleme kaza
Erzincan’da buzlanan kara yolunda 3’ü tır 5’i otomobil toplam 8 aracın ...
Yoldan çıkan kamyon ulaşımı aksattı
Varto’dan Erzurum istikametine gitmekte olan bir kamyon, yağış nedeniyle ...
 
AFAD Gönüllülerinden duygu yüklü etkinlik
18 Mart Çanakkale Zaferinin 107. Yıl dönümü kutlamaları tüm yurtta olduğu ...
Emniyetten tarihi eser operasyonu
Kars’ta polis, Roma ve Bizans dönemine ait tarihi eserler ele geçirdi.
33 bin 889 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "24 Temmuz 2014’ten itibaren yurtiçi ...
 
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sandala Mandala
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir tanktan fazlası
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri