Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
ETB’den Şenkaya buluşması
ETB’den Şenkaya buluşması
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Engelli bireyler için iş birliği
Engelli bireyler için iş birliği
HABERLER>SİYASET
3 Aralık 2015 Perşembe - 17:39

Taşkesenlioğlu, Engellilere AK Yaklaşımı paylaştı

AK Parti Erzurum Milletvekili ve Avrupa Birliği’ne Uyum Komisyonu Üyesi Zehra Taşkesenlioğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Taşkesenlioğlu, Engellilere AK Yaklaşımı paylaştı

AK Parti Erzurum Milletvekili ve Avrupa Birliği’ne Uyum Komisyonu Üyesi Zehra Taşkesenlioğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

“Çağdaş, modern, üretken ve çalışkan bir nüfusa sahip olan ülkemizde nüfusumuzun büyük bir kesimini engelli vatandaşlarımız oluşturmaktadır” diyen Taşkesenlioğlu, mesajında şöyle dedi: “Toplumsal yaşamda onurlu bir birey olarak yer almak, herkes gibi engelli vatandaşlarımızın da en temel hakkıdır. Bilindiği gibi AK Parti iktidarıyla birlikte 2002 yılından bu yana engelli vatandaşlarımızın çağdaş ve demokratik ülkelerdeki gibi sosyal hizmet ve güvenceye kavuşmalarını sağlamak, sosyal devlet ilkesini en üst düzeyde işletebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Hatırlanacağı gibi 2005 yılında, engellilerin temel hak ve özgürlüklerden faydalanmasını teşvik ve temin ederek, doğuştan sahip oldukları onura saygıyı güçlendirerek toplumsal hayata diğer bireylerle eşit koşullarda tam ve etkin katılımlarının sağlanması ve engelliliği önleyici tedbirlerin alınması amacıyla engellilerle ilgili 5378 Sayılı Yasayı uygulamaya koyduk. Engellilerin günlük yaşama katılabilmeleri, toplumla bütünleşebilmeleri, fırsat eşitliğine sahip olarak toplum için katma değer üretecek bir konuma gelebilmeleri için Hükümetimiz, engelli vatandaşlarımıza 13 yıldır tüm imkânlarını seferber etmektedir. Engellilerimizin iş hayatında da etkin şekilde yer alması için özürlü istihdamını teşvik edici, hatta zorlayıcı düzenlemeler yapmaktayız. Unutulmamalıdır ki; özürlülük alanındaki sorunlar, engellilerimiz kadar toplumun tümünü ilgilendirmektedir. Dolayısıyla bu alandaki sorunların çözümü için devletimiz imkân ve kaynaklarının yanında milletimizin tümünün el birliği ve katılımı da şarttır. Dünya Engelliler Günü vesilesiyle aziz milletimiz ve tüm hemşerilerimi, bu alanda daha sorumlu davranmaya, daha yüksek bir hassasiyet göstermeye ve engellilerin sorunlarının çözümüne katkıda bulunmaya davet ediyorum.”

 
Kur’a çekip ev sahibi oldular
 
Erzurum’dan Erzincan’a Girişimcilik fırtınası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yakutiye’de ‘AK İstişare’
AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, beraberinde il yönetimiyle ...
Aziziye Kar Timleri görev başında
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Temizlik İşleri Müdürü ...
Codur adaylığını açıkladı
Erzurum Arena Gazetesi İmtiyaz Sahibi, Burak Codur, resmen AK Parti Aziziye ...
 
Sekmen 2016 hedefini açıkladı
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ilçelerin problemlerin 2016 ...
Sekmen Büyükşehir yatırımlarını değerlendirdi
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kurmaylarıyla birlikte düzenlediği ...
Kılıç güven tazeledi
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Çat İlçe Kongresi yapıldı.
 
Köprüköy’de Büyükşehir farkı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Köprüköy ilçesine 4 bin 32 ton asfalt döktü. ...
Bulutlar dua aldı
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, engellilere yaptıkları yardımlarla ...
İhtisas Komisyonlarında Erzurum damgası
AK Parti milletvekilleri Mustafa ılıcalı, Bayındırlık ve Ulaştırma, Zehra ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri