Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi’den Anneler Günü mesajı
Çiftçi’den Anneler Günü mesajı
Efe’den duyarlılık çağrısı
Efe’den duyarlılık çağrısı
‘Kızım gelmeden Anneler Günü'nü kutlamam’
‘Kızım gelmeden Anneler Günü'nü kutlamam’
Tanfer’den Anneler Günü mesajı
Tanfer’den Anneler Günü mesajı
Uçar Hilalkentlilerle buluştu
Uçar Hilalkentlilerle buluştu
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
28 Aralık 2016 Çarşamba - 14:55

Palandöken'de Kış Turizmi gündemi

AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, kış turizminin masaya yatırıldığı toplantıda turizmcilerle bir araya geldi.

Palandöken de Kış Turizmi gündemi

AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, kış turizminin masaya yatırıldığı toplantıda turizmcilerle bir araya geldi. Talepleri dinleyen Ilıcalı, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile görüşerek, turizmcinin yüzünü güldürecek charter uçaklara yakıt desteği müjdesini Otel İşletmeleri Genel Müdürleri ile paylaştı.
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum kalbi olan kış turizminin potansiyelini artırmak için işletmecilerle bir araya geldi. Dedeman Otel'de düzenlenen toplantıya Milletvekili Ilıcalı ile beraber, Ak Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, Türk Hava Yolları Erzurum Şube Müdürü Mehmet Akkaya, Polat Resort Otel Genel Müdürü Bora Kanber, Dedeman Otel Genel Müdürü Gündüz Yeşil, Sway Otel Genel Müdürü Altuğ Kargı, Palan Otel Genel Müdürü Ali Güney, Palandöken Halk Eğitim Merkezi Personeli Fırat Kurtoğlu, Dedeman Oteli Satış ve Pazarlama Müdürü Veli Tuzak, TURSAB (Palandöken Safir Turizm) Isak Karadaş katıldı.
Milletvekili Ilıcalı, Müjdeyi Verdi
Palandöken'deki işletmecilerin en önemli sorunlarından birine parmak basan Milletvekili Ilıcalı, charter uçaklara yakıt desteği için Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile görüştü. Yaz Turizminin yapıldığı bölgelerdeki otellerin, bu tür teşviklerden yararlandığını ancak Erzurum'da kış turizmi ile uğraşan işletmecilerin yakıt için herhangi bir teşvik alamadıklarını belirten Ilıcalı, bu konuda Bakan Avcı'dan talepte bulundu. İşletmeciyi büyük bir yükten kurtaracak olan Ilıcalı'nın talebine olumlu yanıt veren Bakan Avcı "İşletmecilerimizin talebini inşallah yerine getireceğiz. Ancak 2016 Bakanlar Kurulu kararnamesi Cumhurbaşkanlığımıza ulaştığı için bu kararnamede talebinize yer veremiyoruz. 2017 Bakanlar Kurulu kararnamesinde talebiniz yürürlüğe girecek." dedi. Kış turizminin Erzurum için önemine vurgu yapan Ilıcalı, desteğin turizmciye rahat bir nefes aldıracağını ifade ederek " Bakanım öncelikle bu talebimizi olumlu karşıladığınız için çok teşekkür ediyoruz. Erzurum'da kış turizmi açısından okadar güzel bir potansiyele sahip ki şuan da da en güzel mevsim yaşanıyor. Sizleride kayak merkezimizde misafir etmek isteriz." diye konuştu.
Ekşi: "Talebe Göre Ek Sefer Düzenleyebiliriz"
urizmcilerin sorunlarını tek tek dinleyerek çözüm arayan Ilıcalı Türk Hava Yolları Genel Müdrü Bilal Ekşi ile de görüşerek işletmecilerin müşterileri için taleplerini iletti. Gece yapılan uçak seferlerinin 2 veya 3 saat geri çekilmesinin otel müşterilerinin yaşadığı bazı olumsuzlukları ortadan kaldıracağını vurgulayan Ilıcalı, "Erzurum'dan istanbul'a uçak seferleri çok geç saatlere konulmuş. Bu seferler otelden ayrılan misafirleri olumsuz etkiliyor. En azından pazar günleri için bu seferleri geri çekmemiz mümkün mü?" diye ifade etti. Ilıcalı'nın bu talebi karşısında Ekşi, saatlerdeki değişimin sadece pazar günleri için geçerli olamayacağını ancak tüm seferler için bir çalışma başlatacaklarını belirtti. Ayrıca sömestr tatilinde Palandöken Kayak Merkezi'ne büyük bir talep olduğunu ancak Türk Hava Yolları kapasitesinin bu talebi karşılayamadığını ve bu dönemde ek seferlerin koyulması gerektiğini söyleyen Ilıcalı'ya Ekşi'nin cevabı olumlu oldu.

 
En düşük artış Erzurum Bölgesinde
 
EDT’den Erzurum seyircisine övgü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narman HEM'den milli kültüre kurslu destek
Narman'da Halk Eğitim Merkezi ve Esmek iş birliğiyle açılan kurslardan ...
MTTB ve Memur Sen'den Akif'e vefa
Atatürk Üniversitesi, Kültür Merkezi Mavi Salon’unda Milli Türk Talebe ...
Sarıkamış Şehitlerine vefa tırmanışı
Geleneksel Allahuekber Dağı Sarıkamış Şehitlerini Anma Tırmanışı yoğun ...
 
EBB Sanat Merkezi’nden ilçe ilçe tiyatro gösterisi
Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi, “Karagöz’ün Dönüşü” ve çocuk oyunlarıyla ...
‘Topdağı’nda bir yürek Nene Hatun’
M.COŞKUN-Erzurum Kalkınma Vakfı (Er-Vak), Milli Mücadele kahramanı Nene ...
Müzede güncelleme mesaisi
M.COŞKUN-Arkeoloji Müzesi ve Müze Müdürlüğü’nün depreme dayanıksız olarak ...
 
‘Havası soğuk, insanı sıcak’ iklimde iki oyun
M.COŞKUN-Birçok ülkede verdiği eğitimler ve tiyatro gösterileriyle adını ...
ATAÜNİ'den EYOF 2017 Kültür Sokağı'
Atatürk Üniversitesi, 11-18 Şubat tarihlerinde düzenlenecek 2017 Avrupa ...
Büyükşehir Turizm Tır’ı Üsküdar'daydı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Turizm TIR’ı, İstanbul’un Üsküdar ilçesinde ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri