Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sekmen'den kentsel dönüşüm değerlendirmesi
Sekmen'den kentsel dönüşüm değerlendirmesi
Karaca güven tazeledi
Karaca güven tazeledi
C vitaminini yanlış besinde aramayın
C vitaminini yanlış besinde aramayın
Erzurumspor Rize maçını Gültekin yönetecek
Erzurumspor Rize maçını Gültekin yönetecek
Çiftçi: Erzurum basını Anadolu'da çok güçlü konumda
Çiftçi: Erzurum basını Anadolu'da çok güçlü konumda
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
30 Haziran 2011 Perşembe - 09:24

‘Oyunla Büyü’

Erzurum'da, Palandöken Kaymakamlığı tarafından yürütülen "Oyunla Büyü" projesi kapsamında, ilçeye bağlı köylerde 3 oyun parkı yapıldı.

‘Oyunla Büyü’

ERZURUM gazetesi
Erzurum'da, Palandöken Kaymakamlığı tarafından yürütülen "Oyunla Büyü" projesi kapsamında, ilçeye bağlı köylerde 3 oyun parkı yapıldı.
Sosyal Destek Programı kapsamında hazırlanan proje çerçevesinde, Yukarı Yenice, Dereboğazı ve Güzelyurt köylerinde yapılan oyun parkları düzenlenen törenle açıldı.
İlçe Kaymakamı Şenol Esmer, Yukarı Yenice köyündeki törende yaptığı konuşmada, SODES kapsamında hazırlanan proje sayesinde çocuklara, sağlıklı ve kendilerini rahat hissedebilecekleri mekanları oluşturduklarını söyledi.
MUHTARLARA UYARI
Şehir merkezinde var olan sosyal donatı alanlarının köylerde de bulunması için gerekli çalışmaları sürdürdüklerini dile getiren Esmer, köy muhtarlarından, parkların korunması ve çevre düzenlemesinin yapılmasına ilişkin gerekli özenin gösterilmesini istedi.
Esmer, devlet tarafından yapılan yatırımların, kolay imkanlarla elde edilmediğine de dikkati çekerek, "Yatırımı yapmak kolay değil. Zor şartlarda yapılan yatırımları, gelecek nesillere aktarmak çok önemli. Gelecek nesillere taşıyamazsak, yapılanların kıymeti kalmaz" dedi.
KÖYLERE SOSYAL ALAN DESTEĞİ
Kaymakamlık olarak köylerdeki sosyal alanları imkanlar doğrultusunda zenginleştireceklerini vurgulayan Esmer, şunları kaydetti:"Hazırlanan projede amacımız, köy halkımızın günlük yaşantısına etki edecek sosyal alanlar oluşturmaktır. Parklar sadece çocuklar için değil, hanımların piknik yapabileceği alanları da içerisinde barındırıyor. Şehirlerde bulunan park, bahçe ve oyun alanı gibi var olanları köylerde yapmak için hazırlanan 'Oyunla Büyü' projemizin maliyeti 80 bin lira civarında.
Kaymakamlığa bağlı 3 köyümüz vardı. Bu köylerin mevcut nüfusuna göre park alanları oluşturuldu. Köylere Hizmet Götürme Birliğimiz tarafından da parkların yapılması desteklendi. Oyun alanları köylerdeki boş olan okul bahçesi veya resmi kurum varsa onların bahçesine yapılması gerekiyordu. Böylece bu boş alanlar da kullanılmış oldu. "
Kaymakam Esmer, daha sonra beraberinde getirdiği oyuncakları çocuklara dağıttı.

 
Örnek anneden, örnek girişim
 
Enyüce’yle hayatları değişti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sezen faytonun tarihini anlattı
– Erzurum’u faytonlarla buluşturan tarihi olayın Rus işgali olduğu bildirildi. ...
Türkiye onlara minnettar
Türkçe okullarının bulunduğu 130 dünya ülkesindeki öğrencilerin Türkiye ...
MSSM ikinci gurur yılında
Malatya Sahne Sanatları Merkezi'nin (MSSM) iki yılını doldurduğu ve iki ...
 
Kyzikos Kazısı’na Koçhan başkanlık edecek
Erdek İlçe Kaymakamı İsmail Kaygısız, ilçeye 8 kilometre uzaklıktaki Kyzikos ...
Türkçe’nin çocukları veda etti
Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın gala programı için Erzurum'a gelen ...
'Akif'in ruhu şad oldu'
Türkçe Olimpiyatları kapsamında Türkiye’yi ziyaret eden konuk öğrencilerin ...
 
Palandöken’e Kültürevi yatırımı
Palandöken Belediyesi, Palandöken Mahallesi’nde çok amaçlı Bilgi ve Kültür ...
Tomrukları sanat eserine dönüştürüyorlar
Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde, Akçakoca Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında ...
Türkçe Bülbülleriniden Yakutiye çıkarması
Geleneksel Türkçe Olimpiyatları’nın dokuzuncusu kapsamında Erzurum’a gelen ...
 
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Erzurum.. Ve Giden Gelmiyor, Acep Nedendir?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sandala Mandala
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri