Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
‘Tuzdan Tarihe: Minik Ellerden Erzurum’
‘Tuzdan Tarihe: Minik Ellerden Erzurum’
Erzurum Şehir Hastanesinden bir ilk
Erzurum Şehir Hastanesinden bir ilk
Polisin şefkat ve merhamet görüntüsü gündem oldu
Polisin şefkat ve merhamet görüntüsü gündem oldu
Tör: ‘Hemşirelik şefkattir’
Tör: ‘Hemşirelik şefkattir’
Palandöken geçidinde ulaşıma kar ve tipi engeli
Palandöken geçidinde ulaşıma kar ve tipi engeli
HABERLER>GUNCEL
13 Ocak 2013 Pazar - 02:29

Nemutlu dualarla anıldı

Erzurum'un Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman yaparken hayatını kaybeden 17 yaşındaki milli kayakçı Aslı Nemutlu, ölümünün birinci yılında mezarı başında dualarla anıldı.

Nemutlu dualarla anıldı

HAKKI ÖZ-CENK İŞVER
İSTANBUL (İHA) - Erzurum'un Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman yaparken hayatını kaybeden 17 yaşındaki milli kayakçı Aslı Nemutlu, ölümünün birinci yılında mezarı başında dualarla anıldı.
Üsküdar’da bulunan Karacaahmet Mezarlığı’ndaki anmaya, Aslı Nemutlu’nun babası Metin Nemutlu, Annesi Ayşe Nemutlu, kardeşi Ece Nemutlu, dedesi Zati Nemutlu, yakınları, okul arkadaşları, kayak takımından arkadaşları ve sevenleri katıldı. Şiddetli yağmura rağmen yoğun bir katılımın olduğu anma töreni öncesinde anne Ayşe Nemutlu, gelen herkesi mezarlık girişinde karşıladı.
HAYIR İÇİN HEVA DAĞITILDI
Uludağ Kayak ve Snowboard Kulübü’nden arkadaşları da, anma için gelenlere helva dağıttı. Sevenleri tarafından Aslı Nemutlu’nun mezarına çiçekler bırakılırken, mezara çiçek bırakan arkadaşlarından bazıları gözyaşlarına hakim olamadı. Katılımcıların hepsinin mezar başında toplanmasının ardından din görevlisi Yasin-i Şerif okudu. Topluca dua edilmesinin ardından anma töreni sona erdi.
BABA NEMUTLU’DAN GAZETECİLERE TEŞEKKÜR
Öte yandan baba Metin Nemutlu, basın mensuplarının ilgisinin kendisi için sürpriz olduğunu ifade ederek, gazetecilere teşekkür etti. Ölüm yıldönümünde kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür eden baba Nemutlu, "Tüm sevenleri de bugün kabir başına geldiler. Birazdan duayla anacağız kendisini. Sizlerde geldiniz ayağınıza sağlık teşekkür ederiz. İnşallah gösterdiğiniz ilgi sonuna kadar devam eder. Aslı gösterdiğiniz bu ilgi karşısında, hak ettiği dualarla, hak ettiği yerinde ruhu şad edilecek şekilde yatar. Bugünde birinci senesi, ruhunu okşayacağız inşallah” dedi.
DAVA SÜRECİ
Dava sürecinin devam ettiğini söyleyen baba Nemutlu, söyleyecek çok bir şey olmadığını belirterek “Bugün bizi geçen sene de olduğu gibi yalnız bırakmadılar. Kayakçı arkadaşları, arkadaşları, okul arkadaşları, aile dostlarımız, büyükleri, herkes burada sağ olsunlar. O da herhalde görüyordur bizi. Mevlam da yağmurunu eksiltmiyor. O da ağlıyor herhalde arkamızdan” diye konuştu.
Gazete ilanında çıkan şiirin hatırlatılması üzerine de “Gönlümüzden geçeni söyledik” dedi. Aslı Nemutlu’nun dedesi Zati Nemutlu’da, defnedildiği gün önce yağmur, ardından da kar yağdığını ifade ederek “Demek ki tabiatla ilgisi olan, Allah sevgisi olan bir durumu var. 1 yıl oldu ama acısı diner mi? Ben üzüntüden 9 kilo verdim. Kolay değil, bir tanem, nar tanemdi” şeklinde konuştu.
 

 
Dadaşlar sohbette buluştu
 
TÜHAD’tan Şefkat Evi önerisi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
çaykolik 13 Ocak 2013 Pazar 21:26

Allah rahmet etsin,ailesi sevenlerine sabır versin.Keşke bizimde anmak için bir camide hatim okutaydık,helva dağıtaydık,palandökende Aslı için bir meşale yakaydık...Erzurum Konaklıda hayatını kaybetti Uludağda sevdiği sporla anıldı... neyse bizde haber yaptık yeter hemi

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Sibirya’yla yarıştı: -30
Sibirya’yı aratmayan görüntülerin yaşandığı Erzurum’da dün gece hava sıcaklığı ...
Doğu’dan kartpostallık görüntüler
Iğdır kent merkezinde hafta içi yağan kar ve sonrasında havanın açması ...
İddialara makaleli cevap
Erzurum Valiliği Basın bürosu yaptığı açıklamada, yabancı bisikletçiler ...
 
Valilik iddiaları cevaplandırdı
Erzurum Valiliği bazı gazete ve internet sitelerinde yayınlanan haberde; ...
Gelin, sorgulayalım…
2012 ADNKS sonuçlarına göre, 780 bin 847 nüfuslu Erzurum 2008-2011 yılları ...
EGC’ye AK Tebrik
AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç ile AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hilal ...
 
‘Erzurum’un kurtuluşu karda’
Büyükkaya daha önce milletvekili olduğu dönemde Erzurum’a geldiğini, Erzurum’un ...
‘Erzurum çekim merkezi olmalı’
Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya,“Erzurum’a yapılan ...
‘Basın demokrasinin vazgeçilmezi’
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Şantajın Oyunu
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri